Pişi hafta sonu kahvaltı sofralarının olmazsa olmazlarının başında geliyor. Lezzeti ve doyurucu olmasıyla büyük küçük herkesin lezzetle tükettiği pişi, mayasız olarak da hazırlanabiliyor. Ancak bu lezzeti hazırlarken dikkat etmeniz gereken, kızarma yaparken yağı çok fazla kızdırmamak. Peki, pişi nasıl yapılır? İşte, kahvaltı sofralarınız için pratik pişi tarifi...
#Pişi Nasıl YapılırAilecek yapılan hafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti pişi, yediden yetmişe herkesin severek tükettiği bir lezzet. Peynir, zeytin ve domates gibi klasik yiyeceklerle tüketildiği gibi çikolata gibi tatlarla da enfes bir uyum içinde tüketilebiliyor. Pişinin nasıl yapıldığı ve tarifi ile pişi yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar, vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki, pişi nasıl yapılır?
#PişiMevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğum günü nedeniyle her yıl Rebiülevvel ayının 12. gecesi idrak ediliyor. 2024'te Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor.İslam dünyası, Peygamberimizin dünyaya gelişini kutlamak için Mevlid Kandili'ni bekliyor. Mevlid Kandili'nde ne yapılır, kandilde ne dağıtılır? merak ediliyor. Biz de HÜRRİYET & LEZİZZ olarak sizler için kandil şekeri tarifi, pişi tarifi, iki tane kıyır kıyır kandil simidi tarifi ve iki tane de farklı kandil helvası yaptık.
#Kandilde Ne DağıtılırKadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırYarın Anneler Günü... Keşke onlardan daha çok şey öğrenebilsek... Benim canım anneannem hepimizden önce uyanır, pişi hamurunu mayalar, çayı demlerdi. Babaannemin sofrasındaki tatlar, dolgun, bol yağlı ve salçalı olurdu. Annemin yaptığı içi hurma ezmeli mamulüyse, benim diyen pastane ustası bile zor yapar...
#Anneler GünüKarbonat hemen her evde bulunur ama pek de kullanılmaz. Aslında temizlikten yemeğe çok farklı kullanım alanları mevcut. Kimi zaman eksik bir malzemenin yerine kurtarıcı olurken kimi zaman da mutfakların pırıl pırıl olmasını sağlıyor. Peki karbonat nerelerde kullanılır? İşte mutfakların vazgeçilmezi olacak karbonatın kullanım alanları...
#KarbonatLokma Türkiye’nin farklı yörelerinde pişi, keçi ayağı, sirihta, kolaç gibi isimlerle de bilinen enfes bir mayalı hamur kızartması. Kahvaltı sofralarının ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan, kandil günlerinde de yapılarak konu komşuya dağıtılan lokma, şerbetle bir araya getirildiğinde de benzersiz bir tatlıya dönüşüyor. Puf puf mayalı hamurun bol yağda kızartılmasıyla elde edilen lokmanın hamurunu siz de evde hazırlamak istiyorsanız, lokma hamuru tarifimize bir göz atmalısınız.
#Lokma Hamuru Nasıl YapılırMis gibi kızarmış şelame, yanında ağızda dağılan bir parça Çerkes peyniri... Yedikçe “Biraz daha yok mu” dedirten Çerkes tavuğu... Üzerinden biberli tereyağı sosu damlayan haluj... Belki biraz da düğün helvası... Herhalde bilenlerin ağzı sulanmış, bilmeyenler de merak etmiştir. Fotoğrafçı Sine Boran Art, köklerinin dayandığı kültürün yemeklerinin tariflerinden oluşan bir kitap hazırladı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan, Vedat Milor’un da sunuş yazısıyla katkıda bulunduğu ‘Çerkes Kızından Tarifler’ raflarda...
#Sine Boran Art