Almanya’da KOBİL adlı şirketiyle ‘dijital koruma’ hizmeti sağlayan İsmet Koyun, 5 yıldır hem Almanya Başbakanı Angela Merkel ait hem de Federal Meclis’e ait bilgisayarları koruduklarını söyeldi. 1978’de üniversite eğitimi almak için Ankara’dan Almanya’ya geldiğini belirten Koyun, “Bugün şirketimizde Almanya, İngiltere, Fransa, Hindistan, Rusya ve Ukrayna’nın bulunduğu 40 ülkeden yakşalık 200 kişi çalışıyor” dedi.
#DATA KORUMATraceCORONA platformu ile kişisel verileri açığa çıkarmadan etkili ve kapsamlı bir pandemik izleme çözümü sağlanacak. Hastaneler ve kurumlar arasında güvenli bir ağ kuracak olan platform, önümüzdeki aydan itibaren ABD ve Avrupa’nın yanı sıra Türkiye’de de kullanıma açılacak.
#KoronavirüsÇorum’lu İsmet Koyun, 1978’de Türkiye’deki olaylı, çatışmalı ortamı dikkate alarak akrabalarının etkisiyle eğitim için Almanya’ya gitti. 1983’te üniversiteye başlayabildi. Önce inşaat mühendisliğini düşündü, sonra bilişime yöneldi. Öğrenimi sırasında, 1986’da şirketini kurdu.
#YazarMÜSİAD Başkan Vekili Mahmut Asmalı, "Sektörde böylesi (gayrimenkul borsası) bir platforma çok ihtiyaç var. Gayrimenkule bağlı ölü sermaye artık bir an önce ekonomiye katılmalı. Alternatif sermaye piyasası araçlarının değerlendirmeye alındığı GABORAS rüzgarına ulusal ve uluslararası düzeyde hiç kimse kayıtsız kalmayacaktır" açıklamasında bulundu.
#Müstakil Sanayici Ve İşadamları DerneğiBankacılık işlemlerinde artık IoT teknolojilerinin de oyuna dahil olduğunu görmeye başlıyoruz. Yeni deneyimlerin hayata geçirilmesi, IoT’lerin de gerçek kişiler gibi birer kimliklerinin olmasına ve bu kimliklerinin güvenilir bir şekilde teyit edilebilmelerine bağlı olacak. Bu süreçlerde siber atakların göz ardı edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan KOBIL, mobil ve internet bankacılık işlemlerinde en gelişmiş güvenlik unsurlarını kullanırken, aynı zamanda en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmenin ve kullanıcıyı doğrulamadan önce platform güvenliğinin sağlanabilmesinin kritik önemine dikkat çekiyor.
#İotDijital bankacılığın gelişmesi her ne kadar müşterilere zamandan ve mekândan bağımsız işlem yapma imkânı sağlasa da güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Türkiye’nin de içinde bulunduğu EMEA Bölgesi’nde yapılan siber saldırıların %24’ünün hedefinde bankalar yer alıyor. Son yıllarda Türkiye’deki bankalar yoğun bir biçimde siber saldırılarla karşı karşıya kalıyorlar Uzmanların tahminlerine göre, gelecek yıllarda dijitalleşme ve kullanıcı deneyimine bağlı olarak Türkiye’deki bankalar daha zorlu şartlarla karşı karşıya kalacak.
#GüvenlikTeknoloji hızla gelişiyor ve farklı teknolojiler hayatımıza girmeyi sürdürüyor. Son zamanlarda en dikkat çeken gündem maddelerinden biri haline gelen Blockchain halen tam olarak anlaşılabilmiş değil… Dağıtık kayıt tutma teknolojisi (distributed ledger technology) olan Blockchain kayıt tutmada devrim niteliğinde bir yenilik olup, kriptografik araçları kullanarak dağınık noktalarca mutabakat sağlama şeklinde gerçekleşiyor.
#BlockchainTürkiye’de her dört mobil kullanıcının bankacılık güvenliğini de sağlayan Almanya merkezli KOBIL, hem Ar-Ge konusunda çalışmaya istekli mühendisleri istihdam etmek hem de dijital kimlik ve yüksek güvenlikli veri teknolojisi alanında sahip olduğu bilgi birikimini Türkiye’ye taşımak amacıyla Teknopark İstanbul’da Ar-Ge ofisini açtı.
#KOBILÇorumlu İsmet Koyun 12 Eylül öncesi canını kurtarmak için Almanya’ya gitti. Üniversite eğitimine Almanya’da başlayan İsmet Koyun’un 1985’te bu ülkede kurduğu KOBİL isimli şirket, dijital kimlik ve mobil güvenlik alanında dünyada ilk 3 şirket arasında bulunuyor. Şimdilerde 100 milyon dolar cirosu olan şirketin sahibi İsmet Koyun “12 Eylül darbesi olduğunda Türkiye’de olsaydım ya ölmüş olurdum ya da tutuklanmış olurdum” diyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olmak üzere, ekonomiyle ilgili bakanlarını yanına alıp, temeli yeni teşvik sisteminden oluşan 4 milyar liralık paket açtı. Erdoğan, TOBB’un öncülüğünde yürütülen, "Kriz varsa çare de var" kampanyasına destek verirken, "Vatandaşın cebinde para var" dedi.
İsmet Koyun 18 yaşında Almanya'ya yazar akrabası Haydar Koyunoğlu'nun yanına geldi. Almanya'ya gelişini, 'Çalışmaya değil, öğrenim görmeye geldim' diye tanımlayan Koyun kendi değişiyle, 'Sıfırdan' Almanca öğrendi. Ankara'da bir memurun çocuğu olan İsmet Koyun Heidelberg ve Coburg'ta Almanca öğrendi. Worms'ta ise İnformatik öğrenimine başladı. Çocukluk hayali yazar olmaktı.
İsmet Koyun 18 yaşında Almanya'ya yazar akrabası Haydar Koyunoğlu'nun yanına geldi. Almanya'ya gelişini, 'Çalışmaya değil, öğrenim görmeye geldim' diye tanımlayan Koyun kendi değişiyle, 'Sıfırdan' Almanca öğrendi. Ankara'da bir memurun çocuğu olan İsmet Koyun Heidelberg ve Coburg'ta Almanca öğrendi. Worms'ta ise İnformatik öğrenimine başladı. Çocukluk hayali yazar olmaktı.
İsmet Koyun, 1978'den bu yana Almanya'da yaşıyor. 18 yaşında 'daha güvenli bir yaşam' için göç ettiği Almanya'da bugün yıllık cirosu 20 milyon mark olan akıllı kart şirketi Kobil'i yönetiyor. Üniversite ikinci sınıfta okurken öğrencilere yönelik ucuz bilgisayar ithalatıyla iş hayatına adım atan Koyun, patron olarak adlandırılmaktan nefret ediyor: ‘‘Her Kobil çalışanı gibi ben de 'patron kalleş, işçi kardeş' mantığıyla çalışıyorum.