Ejder meyvesi, görünümü ve faydalarıyla dikkat çekiyor. Pitaya olarak da bilinen bu meyve kaktüsgiller familyasına ait. Orta ve Güney Amerika'da yetişen ejder meyvesi ülkemizde de Adana ve Mersinde üretiliyor. Peki ejder meyvesi nasıl yenir? İşte ejder meyvesinin faydaları ve tüketimi
#Ejder MeyvesiCeviz bilişsel işlevi iyileştirebilir, yaban mersini hafızayı güçlendirebilir, balık yağı takviyeleri Alzheimer hastalığı riskinizi azaltabilir… İnternetteki sağlık makalelerinde ve sosyal medya paylaşımlarında sık sık ‘Beyne iyi gelen gıdalar’ içerikli bilgilere rastlıyoruz. Bunların ne kadarı doğru? Bazı gıdalar gerçekten beyne iyi gelebilir mi, demansı önleyebilir mi?
#Beyin SağlığıErik kilo aldırır mı sorusu pek çok vatandaşın bahar ayları ile birlikte gündeminde yer alıyor. 100 gram tüketilmesi halinde sadece 46 kalori aldıran erik, kilo aldırmayan ancak kilo vermeye de yardımcı olan meyvedir. Ekşi olması nedeniyle damaklarda hoş bir lezzet oluşturan erik, faydaları ile de çok konuşuluyor. Peki, yeşil eriğin faydaları nelerdir? İşte, uzman diyetisyenlerin konuyla ilgili yaptığı açıklamalar ve ve eriğin faydaları hakkında detaylar
#ErikKuzugiller familyasından bir bitki türü olan uçkun otu, ışkın, ışgın gibi isimlerle de biliniyor. Kivi tadında mayhoş lezzetli sevilen bir sebze olsa da Türkiye'de halk arasında «meyve» olarak da nitelendirilerek muz ve kivi ile kıyaslanıp "Doğu'nun muzu" ya da "kivisi" olarak bilinir. Peki, uçkun nedir, nerede yetişir? İşte uçkun faydaları...
#Uçkun OtuBotanik denilen alan çok geniş ürünlerle doludur. Bu alanda yiyecek sebzeler ve meyvelerle beraber aynı zamanda bitkiler de yer almaktadır. Çiçeklenme yaşadıktan sonra yumurtalıktan meydana gelen çiçekli bitkilerde tohum taşıyan yapılara meyve denmektedir. Meyve ürünlerinde kapalı tohumlar tohumlarını yaymaktadır. Meyvelerde buna aracılık etmektedir. Dünyada çok çeşitli belki de bilmediğimiz meyve çeşitleri vardır. Pepino meyvesi de bu meyvelerden bir tanesidir. Pepino meyvesi nasıl yenir, nasıl soyulur ve tüketilir gibi soruları detaylı olarak derledik.
#Pepino MeyvesiBilinen toplam 7 çeşit vitamin bulunuyor. Bunlar ise, sırası ile A, B, C, D, E, K vitamini ve folik asittir. Bunların tamamı organiktir ve bu bileşiklerin ortak özelliği ise, vücudu hastalıklara karşı koruması ve bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Vitaminler nelerdir ve hangi besinlerde bulunur sizler için derledik.
#VitaminMeyveler hem kış aylarında hem de yaz ayların da sevilerek tüketilmekte ve bir çok fayda sağlamaktadır. Kış aylarının gelmesi ile birlikte kış meyveleri araştırılmaya başlanmıştır. Kış meyveleri hangileridir ve isimleri nelerdir? Kış meyvelerinin özellikleri ve faydaları nelerdir tüm detayları ile sizler için derledik.
#Kış MeyveleriBirçok meyve çeşidi bulunmaktadır. Bu meyveler insan sağlığı açısından son derecede faydalıdır. Ülkemizde yetişmeyip dünya üzerinde yetişen pek çok ünlü meyve türleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda sadece ülkemize özgü olan yetişen meyve türleri de vardır. Son günlerde meyve çeşitleri ve isimleri araştırılmaktadır. Peki, meyve çeşitleri ve isimleri nelerdir? Meyvelerin faydaları, şeker ve kalori oranları nelerdir tüm detayları ile derledik.
Kivi C, A ve E vitamini ve alfa linoleik asit açısından zengin bir meyvedir. Lif bakımından zengin olan kivi antioksidan özelliğine de sahiptir. Bu faydalarına rağmen günümüzde pek çok kişide kivi alerjisi görülmektedir. Peki, kivi alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Kivi alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#Kivi Alerjisi NedirTürk kadını, zayıf olsa dahi sahip olduğu yapısı gereği basen sorunuyla karşı karşıya kalabilmektedir. Ancak uygulanabilecek diyet programları sayesinde bu soruna çözüm bulmak mümkün olmaktadır. Bu konuda önemli unsurlardan biri olan basen kürü nedir ve nasıl yapılır? Basen kürü faydaları ve tarifi konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.
C vitamini, vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerden biri. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli rol oynar. C vitamini eksikliğinde de birtakım belirtiler ortaya çıkar. Peki C vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? İşte C vitamininin faydaları...
#C Vitamini FaydalarıGoji berry halk arasında bilinen adıyla kurt üzümü, vitamin ve mineraller açısından zengin içeriğiyle son dönemlerin aranan meyveleri arasında yer alıyor. Peki, ünü dünyaya yayılmış 'Goji berry' meyvesi nedir, nerede yetişir? İşte, Goji berry faydaları ve zararları…
#Goji BerryFODMAP diyeti, son yılların popüler beslenme şekillerinden biri. FODMAP, tahıl ve baklagil gibi bazı besinlerde bulunan karbonhidrat türlerine denir. Bu diyet, bağırsak sorunu olanlar tarafından tercih edilebiliyor. Peki FODMAP diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte FODMAP diyetinde tüketilen besinler
#FODMAP DiyetiKivi en faydalı meyvelerden bir tanesidir. Özellikle kivi ağacı ve kivi ağacı yetiştiriciliği ülkemizde epey yaygındır. Kivi ağacını yetiştirmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da vardır. Bundan dolayı bu ağacı yetiştirmek isteyenler bu hususları iyi bilmesi gerekir. Son aylarda kivi ağacı ile ilgili detaylar sorgulanmaktadır. Peki kivi ağacı nedir? Kivi ağacının özellikleri nedir? Kivi ağacına nasıl bakmak gerekir? Kivi ağacı nasıl yetişir? İşte kivi ağacı ile ilgili bilinmesi gereken detaylar.
#Kivi AğacıKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripSağlığımız açısından çok önemli bir yere sahip olan kolajen proteini, bizi hastalıklara karşı koruyor, cildi gençleştiriyor ve kemiklerimizi güçlendiriyor. Vücudumuzun doğal olarak ürettiği ancak yaşlanmayla birlikte üretimi azalan kolajen, günümüzde gıda takviyesi olarak da alınabiliyor. Yapılan klinik çalışmalar da kolajen hidrolizatının ağız yoluyla tüketilmesinin sağlık açısından olumlu etkileri olduğunu destekliyor.
#Et SuyuSağlıklı beslenme açısından oldukça önemli olan tropikal meyveler, lezzetiyle de gönüllerimize taht kuruyor. Özellikle mineral, vitamin ve karbonhidrat açısından zengin olan bu meyveler, ılıman iklime sahip bol yağışlı bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde daha çok muz, ananas, kivi gibi tropik meyveler tüketilirken, son dönemlerde avokado, mango ve kumkuatlar da popülerliğini artırmaya başladı. Her gün mutfağımızda daha fazla yer edinen, ülkemizde yetiştirilen tropikal meyvelere gelin yakından bakalım.
#Tropikal MeyvelerVücudumuzda yeterli demirin bulunmamasından kaynaklı demir eksikliği anemisi en sık görülen kansızlık nedenidir. Demir eksikliği anemisinin en sık görülen belirtileri; halsizlik, yorgunluk, enerji azlığı, konsantrasyon bozukluğu, nefes darlığı, çarpıntıdır. Diyetisyen Gizem Gençyürek demir eksikliği anemisine dair bilgiler verdi.
#Demir