*
- 2 su bardağı aşurelik buğday
Pop-up yemekleri her zaman heyecan verici buluyorum.
Van’a yaptığım her gastronomik seyahatte farklı keşiflerde bulunmanın heyecanını yaşarım. Bu kez Van Mutfak ve Gastronomi Günleri’nde müthiş bir yemek yarışması yapıldı. Anadolu’da belki de ilk kez balığın başrolde olduğu yöresel yemekler hazırlandı.
Kendi halinde, reklam ve ambiyans değil, iyi ürün ve güzel yemek kaygısında olan lokantalar hızla kapanıyor. Karaköy’deki Lokanta Mimi de kapanacak diye korkuyorum. Görmek ve görülmek için gidilen bir mekân değil çünkü burası...
Bazısı sunumu, bazısı hikâyesi ve tamamı lezzetiyle bu yazın en çok konuşulan ve sevilen lezzetleri oldu… Yaz bitiyor ama o tabakları görüp tadanlar için lezzetlerinin damaktaki izi uzun süre devam edecek. İşte benim için o tabaklardan bazıları…