COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart itibarıyla başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün Twitter hasabından, 'Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak' paylaşımında bulundu. Peki, yasaklar ne zaman bitiyor? Kısıtlamalar ne zaman kalkacak?
#Yasaklar Ne Zaman Bitiyor?Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı 101 milyon 87 bini, hayatını kaybedenlerin sayısı 2 milyon 174 bini, iyileşenlerin sayısı 73 milyon 51 bini geçti. Türkiye'de son 24 saatte 148 bin 785 Kovid-19 testi yapıldı, 6 bin 871 kişinin testi pozitif çıktı, 129 kişi hayatını kaybetti. Tüm bunlar olurken, ülkemizde bir takım kısıtlamalar devam ediyor. Peki, koronavirüs kısıtlamaları ne zaman bitecek?
#Kısıtlamalar Ne Zaman Kalkacak?Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan kısıtlama kararları devam ediyor. Aralık ayından beri uygulanan hafta sonu yasakları ve bazı mekanların kapatılmasıyla ilgili kararlar sürerken gözler ikinci normalleşme takvimine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, belli bir vaka sayısının altına inmesiyle kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını bildirdi. Diğer yandan Mart ayının ikinci yarısında kısıtlamaların bir kısmının biteceği öne sürüldü. İşte, ayrıntılar.
#Kısıtlamalar Ne Zaman BitiyorSaatte 800 kilometre hızla giden bir uçakta internete nasıl bağlanabiliyorsunuz? O kadar yüksekte yiyecekler ve içecekler nasıl ısıtılıp hazırlanıyor? En önemlisi de 40.000 fit yükseklikte tuvaletler nasıl çalışıyor? Uzmanlar teker teker anlattı...
#Uçak TuvaletleriKoronavirüs pandemisi devam ederken ülkeler aşı olanlara, Covid geçirenlere ve negatif test sonucu gösterenlere kapılarını açmaya başladı. Ancak sertifikalar nereden alınır, hangi ülkelerde hangi kurallar geçerli gibi sorular hala tam olarak bilinmiyor... İşte detaylar...
#Turizm‘Kelime Oyunu’ yarışmasında ‘butonun hakkını veren kız’ olarak tanınan spastik engelli Seben Ayşe Dayı, yaşamı boyunca eğitimde önüne çıkan engellere rağmen yüksek lisansını ‘eğitim antropolojisi’ üzerine yapıyor. 28 yaşındaki Dayı için en büyük sorun engeli değil, sokaktaki insanlara engelini anlatmak. Dilenci sanıp eline para tutuşturanlardan, kaybolduğunu düşünüp karakola götürmek isteyenlerden rahatsız. Dayı, insanların ilk tepkilerine kızmıyor, ancak sonrasında anlaşılamamak onu çok yoruyor. Hayatlarının biraz daha kolaylaşabilmesi için yeni Anayasa’da engellilere de söz hakkı verilmesini istiyor.
#EğitimDönem arasını fırsat bilerek üniversite camiasını ve aday öğrencileri yakından ilgilendiren yatay geçiş konusuna eğilmek istedim. Bence YÖK’ün oldukça radikal olan yeni yatay geçiş yönetmeliği, üniversite sistemimizde ciddi değişiklikleri tetikleyebilecek bir potansiyele sahip. Bu yazıda yeni yatay geçiş sisteminin artılarını ve eksilerini irdelemeye çalışacağım.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında BBC'nin maden faciası sonrasında Soma'da yaptığı röportajı yine eleştirdi. Erdoğan ayrıca, çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler için HDP'ye seslenerek 'Alıp geleceksiniz, alıp gelmediğiniz takdirde bizim B planımız C planımız devreye girer' diye konuştu.
#Ak Parti