Havaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.
#Kışa Sağlıklı GirmekKişisel bakım ve hijyen, çiftler için çok önemli bir konu. Taraflardan birinin kişisel temizliğine dikkat etmemesi nedeniyle pek çok çift sorun yaşıyor, hatta sırf bu nedenle ilişkilerini bitirenler bile oluyor. Bunun yanında bir de takıntıya dönüşen hijyen sorunu var ki bu da çiftlere oldukça zor zamanlar yaşatıyor. Sürekli duş alan ve partnerinin yeterince temiz olmadığını düşünenler, çocuk gibi sürekli talimat verenler ya da özellikle cinsellik yaşanacağı zaman bu hijyen meselesini aşırı abartanlar olabiliyor.
#Hijyen"Her gün duş almıyor, aynı çorabı tekrar giyiyor, ağız kokusu yapacak yiyecekler yiyor, sigara içtiği için kokuyor..." Bu ve benzeri şikayetleri çiftlerden duymak çok olası ama bazen bu durum çiftlerden birinin hijyen takıntısı nedeniyle de yaşanabiliyor. Örneğin yeteri kadar duş aldığınız halde partnerinizden sürekli "Ne zaman duş alacaksın?" sorusunu işitseniz ne hissedersiniz? Böyle bir durumda kendini aşağılanmış hisseden de var partnerini temizlik konusunda takıntılı olmakla suçlayan da… Hijyen anlaşmazlıkları nedeniyle zor zamanlar yaşayanlarla konuştuk...
#HijyenHavalar soğumaya başladı; kış mevsimi nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Beslenme ve diyet uzmanı Sevihan Akbulut ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya bağışıklığımızı güçlendirmek için tavsiyeler verdi. Buna göre, vitamin ve mineral dengesine dikkat ederek yeterli protein almalı, bol bol su içerek stresten uzak durmalı, haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş yapmaya ve düzenli uyumaya dikkat etmeliyiz.
#Melis YILMAZTelefonu ile yapışık halde yaşayan kime sorsanız ‘Yok ben bağımlı değilim’ diyor ama akıllı telefon bağımlılığı her geçen gün çığ gibi büyüyor. Küresel çaptaki araştırmalar da insanların akıllı telefonlarına ne kadar bağımlı olduğunu kanıtlayabilecek veriler sunuyor. Akıllı telefon kullananların büyük bir kısmı uyanır uyanmaz telefonlarına sarılıyor, aynı evde farklı odada bulunan aile üyeleri ile mesajlaşıyor, şarjı bitecek diye kaygılanıyor, tuvalete bile telefonsuz giremiyor. İşte akıllı telefon bağımlılığından dert yananların anlattıkları ve uzmanların tavsiyeleri...
#Telefon BağımlılığıEYLÜLÜN gelişi ve okulların açılışı, takvime bakılırsa yazın bitişini ifade ediyor olsa da biz Bodrum’da dört mevsim yaşayanlar için aslında yılın en güzel zamanlarının, yani ‘sarı yaz’ın habercisidir. Denizin çarşaf gibi olduğu, güneşin sıcaklığını tatlı tatlı hissettiğiniz ama nemin düşük olması sebebiyle rahatsızlık vermeyen, akşamları inceden bir esintinin hasıl olduğu sofralarda keyifle oturup, geceleri bol oksijenle kafanızı yastığa koyar koymaz uyuyabildiğiniz, tatilcilerin çekilmesiyle normaline dönen trafikte her yere 10 dakikada varabildiğiniz, yer kavgası yaşanmayan, mekanlarda rezervasyon sıkıntı çekilmeyen o en konforlu mevsim artık gelmiştir. Sarı yazın startını verdiğimiz bu süreçte etkinliklerin ve talebin yarımadanın kuzeyinden güneyine, yani aslında ‘merkez’ diye tabir ettiğimiz Kale ve Milta Marina etrafına kaydığını söyleyebiliriz. Biz de bu yazımızda başta bu bölge olmak üzere Bodrum’un 12 ay boyunca açık mekanlarından kendi favorimiz olanları sizinle paylaşalım istedik.
#1Gizlikent Şelalesi, gizemli ismi ve hakkında anlatılanlarla ülkemizin merak edilen ve gezilip görülmek istenen gezi alanlarında. Bu doğa harikası şelaleye dair bir şeyler öğrenmek isterseniz Gizlikent Şelalesi nerededir ve nasıl gidilir? Gizlikent Şelalesi özellikleri, giriş ücreti ve ziyaret saatleri (2023) bilgilerini derledik.
#Gizlikent ŞelalesiYediklerimizin sadece bedenimizi değil, zihnimizi de etkilediğini artık biliyoruz. Zihnimiz ve bedenimiz, kesinlikle yediğimiz şeylere göre form alıyor. Eğitim hayatında en çok zihinlerine ihtiyacı olan gençlerimizin beslenmesi ile ilgili birkaç tavsiyem olacak.
#EBDRU DOĞDUDoğal gaz alımlarında büyük ölçüde Rusya’ya bağlı olan Avrupa, Putin'in kıtaya giden gazı önemli ölçüde kısmasından sonra sert bir kışa hazırlanıyor. İngiltere'deki finans devleri şehir dışında geçici ofisler açmayı planlarken Danimarka'da bankaların çalışanlarına battaniye dağıttığı, Almanya'daki Deutsche Bank'ın da Almanya'daki ofislerinde sıcak suyu keseceği öğrenildi. Çekya devlet dairlerindeki lambaların yarısını kaldırdı, kalan yarısını da LED lambalarla değiştirdi.
#AVRUPAKripto para birimleri yılın en düşük seviyelerine geriledi. Kripto paralarda hacim de 1 trilyon doların altına gerilmiş oldu. Hızlı düşüşteki nedenlerin en başında merkez bankalarının enflasyonla mücadele etmek için faiz artırımında bulunması yer alıyor.
#BitcoinUkrayna’da savaş altı aydır sürüyor. Ne Ukrayna ne de Rusya, verdikleri kayıplara rağmen savaşı durdurmaya niyetli görünmüyorlar. Ukrayna işgal altındaki topraklarını geri istiyor. Rusya da sadece Ukrayna’ya değil, aynı zamanda Batı’ya da doğalgaz ile darbe vurmaya devam etmek istiyor. Rusya’nın darbesinden en fazla nasibini alan ülke Almanya. Çünkü doğalgaza son derece bağımlı. Rusya gaz vanasıyla oynuyor, yavaş yavaş kapatıyor. Ay sonunda da bakım bahanesiyle birkaç gün kapatacak.
#AlmanyaCildimiz en değerli hazinemiz. Canlılığını, tazeliğini ancak ona iyi davranarak koruyabiliriz. Cildimize verdiğimiz kadarını ondan geri alırız. Bakım yaptırmamız ya da yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz yetmez, bütüncül bir yaklaşım sergilememiz gerekir. Bugünkü yazımda bu bütüncül yaklaşımın altın kurallarını siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.
#CiltOna 'Prenses' diyorlar... Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un küçük kız kardeşi Kim Yo Jong, ağabeyinin yanında katıldığı toplantılarla, ABD ve Güney Kore yöneticilerini hedef alan zehir zemberek açıklamalarıyla son birkaç yılın en fazla merak edilen isimlerinden biri haline geldi. Kore Yarımadası'nda nükleer tansiyon yükseldikçe tanınırlığı artan, ağabeyinin doğal halefi kabul edilen "gölge lider" Kim Yo Jong kimdir?
#Kuzey KoreKüre Dağları, doğa tutkunları için tam bir cennet. Milli Park’taki Horma da Türkiye’nin en güzel kanyonlarından. Aslında teknik yani aletli geçişe uygun ama kanyon sporcusu olmasanız bile içini görebilirsiniz. Hiç ıslanmadan bu deneyimi yaşamak bakın nasıl mümkün...
#KastamonuGenellikle dağlık alanlarda yetişen ışgın otu, sağlık düzenleyici bitki olarak bilinir. Çok uzun yıllardır kullanılan ışgın otu, yüksek yerlerde yetişen bitki türlerinden biridir. Işgın otu nedir, nerede yetişir, nasıl kullanılır, hangi mevsimde bulunur, ne işe yarar, kullanımı nasıl olmalıdır, zararları var mıdır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Işgın OtuBaşladı-başlayacak, bitti-uzayacak derken bir sezonun daha sonuna geldik. Yüz yüze eğitimle bıçak gibi kesildi, eylül romantikleri de çoktan şehre döndü. Peki koca yazdan heybemizde ne kaldı? İşte haklı çıkan ve çuvallayan öngörüler, tatile şekil veren trendler; klasikler, yeniler ve seneye devredenler...
#KonserHurriyet.com.tr'de sıcak gündemi size ulaştırdığımız gibi 'son dakika' telaşından uzak; dosya ve analizler içeren, ne olduğu kadar neden olduğunu da irdeleyen haberler üretiyoruz. İşte hafta sonu boyunca 'gözden kaçmış' olabilecek haberlerden bazıları...
#Gözden Kaçmasın10 yılda 50 ülkeyi gezen tarih öğretmeni Temel Kahveci “Gezginlik turistik bir faaliyet değildir. Parayla yapılmaz, istekle yapılır!” diyor. Farklı kültürleri tanımanın fikirlerini zenginleştirdiğini ve dahası mesleğine de katkısı olduğunu söyleyen Kahveci, birçok öğretmen ve öğrenciye ilham vermiş.
#Temel KahveciÜnlü oyuncu Zerrin Sümer, Gönül Dağı dizisine Dürdane karakteri ile dahil oldu. Bozkırda bir Anadolu masalını anlatan Gönül Dağı’nın Kurban Bayramı’nda ekrana gelecek Gönül Dağı “Kurban” özel bölümünde, sanat dünyasının usta ismi Zerrin Sümer de rol alıyor. Peki, Gönül Dağı'nın Dürdanesi Zerrin Sümer kimdir? İşte, o isim hakkında detaylar
#Gönül DağıGeçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Covid-19'un bulaşma yollarıyla ilgili rehberlerinde küçük ama çok etkili bir değişiklik yaptı. O değişikliğin arka planında bir grup bilim insanının aylar boyunca samanlıkta iğne arar gibi çalışması yatıyordu. Dedektif romanlarını aratmayan bu hikayeyi okumaya hazır mısınız?
#Linsey Marr