2021 sezonu nasıl geçti? ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

Başladı-başlayacak, bitti-uzayacak derken bir sezonun daha sonuna geldik. Yüz yüze eğitimle bıçak gibi kesildi, eylül romantikleri de çoktan şehre döndü. Peki koca yazdan heybemizde ne kaldı? İşte haklı çıkan ve çuvallayan öngörüler, tatile şekil veren trendler; klasikler, yeniler ve seneye devredenler...

Haberin Devamı

‘UZUN SEZON’ YALAN OLDU

Sezonun geç başlaması, iklim değişikliği, pandemiyi yaz-kış Güney’de geçirenler gibi nedenlerle bu yıl yazın kasıma kadar uzayacağı öngörülüyordu, yalan oldu! Yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla kiralanan evler boşaltıldı, şehirlere ‘kesin dönüş’ yapıldı. 

FISILTI GAZETESİ

Hazırlıkları son anda yapan mekânların kendini duyurmak için ne fenomen çağırmaya ne de medya ağırlamaya bütçe ve vakitleri vardı. Bu da bir çeşit fırsat eşitliği yarattı. Tavsiyeler kulaktan kulağa, fısıltı gazetesiyle yayıldı.

2021 sezonu nasıl geçti ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

KLASİKLER AVANTAJLI ÇIKTI

Tanıtım az olunca ünlüler ve meftunları bildikleri yerleri tercih etti: Çeşme’de Momo Beach, Before Sunset, Sommer Klein, Asma Yaprağı, Ferdi Baba... Bodrum’da Maça Kızı, Mimoza, Sess, Barlar Sokağı, Yalıkavak Marina...
2021 sezonu nasıl geçti ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

Haberin Devamı

BODRUM FARK ATTI

‘Bodrum mu Çeşme mi’ ikileminde ibre, tereddütsüz şekilde Bodrum’a kaydı. Bunda yazlık açan İstanbullu markaların etkisi büyüktü; Lucca, Must, Topaz, Galliard, Mânâ, Wu, Monkey, 25 sene sonra ilk kez Papermoon, 27 sene sonra Sunset... 
2021 sezonu nasıl geçti ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

SENEYE YİNE BEKLERİZ...

Çeşme’de yeni açılanlar için hayat zordu ama adını duyuranlar da oldu: Angelo Grande, Cherie, Dokuzbuçuk Beach... Cahide, Limon ve Hamam Alaçatı köyiçinde aynen devam, bir tek Esnaf yeni cazibe merkezi Uniq’e taşındı.

SABAH GİR, GECE ÇIK

Kapı kapı dolaşmak âdeti geriledi, tek mekânda hem yemek, hem yüzmek hem de eğlenmek trendi yükseldi. Alaçatı Cabbar gecelere kebapçı olarak başladı, Reina olarak bitirdi.  Bodrum’daki Mânâ, beach olarak uyandı, meyhane olarak uykuya daldı. 
2021 sezonu nasıl geçti ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

MALDİVLER’E BİR-İKİ...

Bu yaz Maldivler’e otobüs kaldırsanız Akbil basacaklar vardı: Serenay Sarıkaya, Seren Serengil, Aleyna Tilki, Ceren Hindistan, Perihan Savaş ve Kerem Bürsin ile Hande Erçel... İklim değişikliğiyle sular altında kalmasına daha var, önümüzdeki yıl da giden çok olur.

Haberin Devamı

EN GÜZEL YANI İSTANBUL’A DÖNÜŞÜ...

Şehirdeyse üstünlüğü Arnavutköy-Bebek-Emirgân hattına kaptıran Kuruçeşme yeniden yükselişe geçti. Ardı ardına farklı kitlelere hitap eden Boaz, Pasha, Çeşme’den transfer olan Korto ve Ello açıldı.

2021 sezonu nasıl geçti ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

Ello demişken... Kentin her köşesinde Lübnan istilası devam ediyor. Al Sharq, Tahin, Nomads gibi adreslere Sortie’nin içinde Ello, Florya’da L’Beirut Lebanese,  Karaköy’de Ajda gibi yenileri eklendi.    

Sokak partileri patladı. İnsanların elde içecekle ayakta takıldığı bu buluşmalar Moda ve Cihangir halkını darladı. Bunların en hareketlileriyse Galatasaray’daki Hayriye Sokağı’ndaydı.

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Haberin Devamı

* Bebek Parkı’ndaki Evcil Hayvan ve Yaşam Festivali Pet’n Play’in bugün ve yarın devam edeceğini... Atölye, söyleşi ve konserlerin yapıldığı festivalin gelirinden Hayvan Hakları Federasyonu’na yardım edileceğini...

* Bugün Antonina Turizm tarafından İstanbul’un yeraltı arkeolojisi turu düzenleneceğini...  575 liraya özel izinle gezilebilen yeraltı sarayları, sarnıçlar ve sivil yaşam kalıntılarının görülebileceğini... (0850) 303 50 90

CUMARTESİ ATEŞİ

Bu akşam sen neredesin?

Nazan Öncel Moda Kayıkhane’de, Pamela Antalya Dodo Beach’te, Aşkın Nur Yengi Maslak Uniq’te, Sertab Erener Zeytinburnu Fişekhane’de, Sena Şener Denizli Holly Stone’da, Duman Kayseri Wyndham Grand’da, Levent Yüksel Bursa Açıkhava Tiyatrosu’nda, Ceza Yenikapı Açıkhava’da...
2021 sezonu nasıl geçti ‘Yaz, yaz, yaz bir kenara yaz’

55 LİRA

Haberin Devamı

Bugün 19.00’da İzmir SoldOut Performance’taki kadınlar matinesine giriş ücreti... Sloganları ‘Bütün Kızlar Toplandık’. (biletix.com) 

Yazarın Tüm Yazıları