Maden araştırmaları, arkeolojik çalışmalar, depo veya yaşam alanı olarak kullanılması gibi pek çok sebeple yer altına inan insanlık, artık bu ilginç yapılar hakkında çok daha fazla bilgiye sahip. İşte dünyanın dört bir yanından çekilmiş harika görüntülerle doğanın gizli yer altı harikaları...
#SeyahatHorasan harcı, genellikle Bizans, Osmanlık, Roma dönemlerinde görülmekte olan yapılarda kullanılan bir harç çeşididir. Özellikle bir kısmı suyun alında olması gereken yapılarda sıklıkla tercih edilen Horasan harcı, suya dayanıklılığı ile bilinmektedir. Peki, Horasan harcı nedir ve nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Horasan HarcıMeksika’nın Yucatan Yarımadası, özellikle Tulum bölgesi pandemi öncesinde ülkemizden bolca turist ağırlıyordu. Bunda kuşkusuz yeşil ve mavi renkteki bu derin doğal kuyuların yani ‘Cenote’lerin etkisi büyük. Peki bu doğal oluşumlar nasıl meydana geldi… İşte Cenoteler ile ilgili bilgiler…
#Cenoteİstanbul'un birçok ilçe ve mahallesinde bakım ve yatırım programı çalışması gereğince elektrik kesintisi yaşanacak. BEDAŞ ve AYEDAŞ, elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri resmi sayfası üzerinden paylaşarak vatandaşları bilgilendirdi. Peki, elektrikler ne zaman gelecek?
#Elektrikler Ne Zaman Gelecek?Kastamonu’dan Bartın’a uzanan Küre Dağları’nın gür ormanlarla kaplı geçit vermez arazisi irili ufaklı pek çok mağarayı saklıyor. Her yıl dünyanın farklı bir köşesinde düzenlenen Uluslararası Mağara Fotoğrafçıları Buluşması 2015’te Kastamonu Pınarbaşı’nda gerçekleştirildi. Topmeydanı, Mantar, Ejder ve Mencilis’in de aralarında bulunduğu 9 mağaranın büyüleyici güzelliklerine derin yolculuklar yapıldı.
#Küre DağlarıDSİ 13. BÖLGE MÜDÜRÜ TURKAY ÖZGÜR, 27 VE 28 MART 2015 TARİHLERİNDE ANTALYA'NIN ELMALI İLÇESİNDE YOĞUN YAĞIŞ SONUCU MEYDANA GELEN OLUMSUZLUKLARLA İLGİLİ OLARAK YAPTIĞI AÇIKLAMADA, BÖLGEDE OLUMSUZ DURUMLARI ASGARİ DÜZEYE İNDİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIKLARINI BELİRTTİ.
Akdeniz kıyısında yazı karşılamaya hazırlanan Tarsus, efsane kahramanlarının şehri. Kimliği hâlâ tartışılan şair Sardanapal 2500 yıl önce Tarsus’a dikilen heykelinin kaidesinden “Ey yolcu, ye, iç ve yaşamaya bak; gerisi boş” diye sesleniyor gezginlere. Anısına dünyanın dört bir yanında katedraller inşa edilen Aziz Pavlus, Roma’da kendisini ölüme mahkum eden yargıca “Tarsusluyum, hiç de önemsiz olmayan bir kentin vatandaşıyım” demişti gururla.