Kestane mantarı son günlerde çok merak edilen mantar çeşitleri arasında yer alıyor. Beyaz kültür mantar ailesinden olan kestane mantarı yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Peki kestane mantarı nedir, nerede yetişir? İşte kestane mantarı tarifleri…
#Kestane Mantarı NedirMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta pizza poğaça tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Poğaça Tarifiİtalyan mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan risotto, son yıllarda ülkemizde de rağbet görüyor. Pirincin nişastasını salmasıyla kremamsı bir tat alan risottoyu mantarlı, safranlı, sebzeli, veya peynirli gibi pek çok değişik malzemeyle hazırlamak mümkün. Peki, risotto nasıl pişirilir?
#Risotto NedirRisotto tarifi, İtalyan mutfağının enfes lezzeti arasında yer tutuyor. Türk mutfağındaki pirinç pilavına benzeyen risottonun anlamı İtalyancada pirinç anlamındaki riso kökünden geliyor. Farklı çeşitlerle hazırlanan risottoyu ilk kez yapacaksanız mantarlı olanı denemenizi tavsiye ediyoruz. Kremalı kıvamı ile farklı lezzet denemek isteyenler risotto yapılışına göz atabilir. Peki, risotto nasıl yapılır? İşte, mantarlı risotto tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
#Risotto Nasıl YapılırRisotto, İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden birisidir. İsteğe göre sebze, et veya tavuk suyu ile pişirilebilen Risotto, kremalı kıvamı ile farklı bir lezzetin kapısını açıyor. Adını İtalyanca pirinç anlamına gelen 'Riso' kelimesinden alan Risotto, içerisine çeşitli malzemeler eklenerek çeşitli lezzetlere kavuşturulabilmektedir. Peki, Risotto nasıl ve hangi pirinçle yapılır? İşte, evde yapabileceğiniz kolay risotto tarifi
#Risotto