Şarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatŞöyle bir düşünüldüğünde dünya üzerinde kim bilir kaç kişi tam 70 yıl boyunca tahtta kalan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in gün gelip bu dünyaya veda edeceğini aklına bile getirmiyordu... Herkes bu dünya üzerindeki tüm insanların "ölüme yazgılı" olduğunu çok iyi bildiği halde hem de!
#Kral Charlesİngiliz kraliyet ailesi son zamanlarda hastalık haberleriyle gündemden düşmüyor. Son olarak Kral Charles'ın kanser teşhisi alması bütün dünyayı şoke etti. Aslında geçen haftalarda prostat büyümesi nedeniyle hastanede kalan Charles, çıkışta gayet pozitif bir görünüm sergiliyordu. Ama bir süre sonra onun da kansere yakalandığı ortaya çıktı.
#Kral CharlesVücutta taşınan kan, sağlıklı bireyler açısından hem sağlıklı beslenmelerini hem de asit dengelerini korunmaları açısından oldukça önemli bir göreve sahiptir. Bu nedenle de kişilere yapılan kan tahlilleri bu değerlerin tümünü belirlemek açısından önem kazanmaktadır. Kan tahlillerinde ortaya çıkan değerlerden birisi de Lökosit değeridir. Bu yazımızda lökosit nedir? Lökosit eğer aralığı kaç olmalıdır? Lökosit değerlerinin yüksekliği ve düşüklüğünün nedenleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkPCT değeri, kandaki prokalsitonin miktarıdır. Halk arasında 'Kan Zehirlenmesi' durumu olarak bilinir. PCT (Prokalsitonin) nedir, PCT değeri kaç olmalıdır, PCT düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri ile belirtiler nelerdir sorularının cevaplarını sizin için derledik.
#Pct (Prokalsitonin) NedirAronya meyvesi, sağlığa olumlu etkileri ve yararları nedeniyle ‘’süper meyve’’ olarak da adlandırılıyor. Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok faydası var. Ülkemizde de üretilmeye başlanan bu besin içeriği nedeniyle kanser hücrelerini yok ettiği ve vücudu baştan aşağıya yenilediği iddia ediliyor. Peki, aronya meyvesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Aronya meyvesi hangi hastalıklara iyi geliyor? Aronya meyvesi nasıl tüketilmelidir? Diyetisyen Gülçin Işık, şifa deposu besin aronya meyvesiyle ilgili aklımıza takılanları anlatıyor.
#AronyaAronya meyvesi, insan sağlığı üzerindeki olumlu etkisi dolayısıyla son günlerde sıkça tercih edilen meyve türleri arasında yer alıyor. Aronya meyvesinin 'süper meyve' adıyla bilinmesinin temel nedeni ise insan sağlığına olumlu etkileri olarak yorumlanıyor. Peki, aronya meyvesi nedir ve sağlığa faydaları nelerdir? İşte, kanser hücrelerini dahi yok ettiği söylenen aronya meyvesi hakkında detaylı bilgiler
#Aronya Meyvesi25 yaşında hayat dolu bir genç neden sakince yürüyüş yaparken dinlenme ihtiyacı hisseder? Yedi ay boyunca hastanelerin neredeyse tüm branşlarına başvuran bir adam 3-5 basamak çıkamayacak hale geldiğinde ne düşünür? 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle bu hastalığı yenenlerle konuştuk. Uzman doktorlara hastalarından ne öğrendiklerini sorduk. Süleyman Tuğra Şenol “Özel tarihler hasta olduğum günleri hatırlatıyor ama olumsuz etkilemiyor. Daha çok hayat dolu oluyorum” diyor.
#GazetehaberleriKemik erimesi (osteoporoz), kadın ve erkeklerde farklı nedenler görülebiliyor. Kadınlar hayatları boyunca kemik kütlelerinin yüzde 30-40'ını kaybeder, bu oran erkeklerde ise yüzde 20-30'U bulabiliyor. Peki kemik erimesi nedir, sebepleri nelerdir? İşte kemik erimesine karşı etkili yöntemler...
#Kemik ErimesiKemik iliği kanseri sanatçı Hüner Coşkuner'in hayatını kaybetmesiyle gündemde yer alan konulardan oldu. Yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra vefat eden ünlü sanatçıya 'kemik iliği kanseri' teşhisinin konulduğu açıklanmıştı. Daha çok 60 yaşın üzerindekilerde görülen kemik iliği kanseri, kemoterapi, kök hücre nakli ve diğer yeni yöntemlerle zaman zaman kontrol altında tutulabiliyor. Kemik iliği kanseri tanısı ile gelen hastalarda tedavi, onkoloji doktoru tarafından hastanın özellikleri göz önüne alınarak belirleniyor. İşte, Hüner Coşkuner'in hastalığı kemik iliği kanseri belirtileri ile ilgili detaylar.
#Hüner Coşkuner'in HastalığıHüner Coşkuner'in ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Yakalandığı kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören Hüner Coşkuner, genç yaşta hayatını kaybetti. Vefat haberi ardından pek çok meslektaşı ve sevenleri sosyal medya hesaplarından üzüntülerini dile getiren mesajlar paylaştı. Peki, Hüner Coşkuner kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Hüner Coşkuner'in hayatı ve hastalığı ile bilgiler...
#Hüner Coşkuner KimdirSon dakika haber... Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, kemik iliği kanseri tedavisi gördüğü hastanede 58 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı yıllar önce CNN TÜRK'te katıldığı canlı yayında 'Vasiyetim var aileme. Allah gecinden versin. Yaşamak her şeye rağmen çok güzel. Küpelerimle gömülmek isterim.' ifadelerini kullanmıştı.
#Hüner CoşkunerDünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünya genelinde her yıl ortalama 18 milyon kişiye kanser tanısı konuyor, 9 milyonu aşkın kişi kanser nedeniyle hayatını kaybediyor. Bununla birlikte kanser tedavilerinde son 10 yıldaki gelişmelerle hastaların yaşam süresi önemli ölçüde artıyor. 4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle uzman hekimlere kanser tedavisinde umut vaat eden son gelişmeleri sorduk. Kanser hastaları ve yakınlarıysa pandemi döneminde yaşadıklarını anlattı...
#GazetehaberleriKan insanlar için yaşamsal bir sıvı olup eksikliği durumunda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kanı oluşturan hücreleri temel olarak alyuvarlar(kırmızı kan hücreleri) ,akyuvarlar(beyaz kan hücreleri) ve trombositler (pıhtılaşma ile ilgili hücreler) olarak üçe ayırmaktayız. Alyuvarların içerisinde hemoglobin denilen protein ile dokularımızın ihtiyacı olan oksijen akciğerden hücrelerimize taşınırken dokulardan biriken karbondioksit ise hücrelerden akciğere taşınarak vücuttan atılır. Alyuvarlar yani kırmızı kan hücrelerinin sayısının normalden az olması ya da alyuvarlarda bulunan hemoglobin miktarının azalması durumuna kansızlık denir. Kansızlık toplumda sıklıkla görülen ve kadınlarda daha fazla rastlanan bir sağlık sorunudur.
#KansızlıkÇocuklarda en çok kafa karıştıran konunun 'büyüme ağrısı' olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Murat Bülbül, büyümenin fizyolojik bir olay olduğunu, o nedenle ağrılı olmayacağını ifade etti. Büyüme ağrısı deyip de çocuğun rahatsızlığının altında yatan hastalığı gözden kaçırmamak gerektiği uyarısında bulunan Bülbül, türüne göre birçok farklı belirtisi olan kemik kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
#SağlıkChokeberry olarak bilinen aronya meyvesi, sağlığa olumlu etkileri ve yararları nedeniyle ‘’süper meyve’’ olarak da adlandırılıyor. Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok faydası var. Ülkemizde de üretilmeye başlanan bu besin içeriği nedeniyle kanser hücrelerini yok ettiği ve vücudu baştan aşağıya yenilediği iddia ediliyor. Peki, aronya meyvesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Aronya meyvesi hangi hastalıklara iyi geliyor? Aronya meyvesi nasıl tüketilmelidir? Diyetisyen Gülçin Işık, şifa deposu besin aronya meyvesiyle ilgili aklımıza takılanları anlatıyor.
#Aronya MeyvesiChokeberry olarak bilinen aronya meyvesinin etkileri ve sağlığa yararları ile ilgili yapılan yayınlar açısından çok zengin bir içerikle karşılaşmaktayız. Hatta Kuzey Amerika’da yaygın olan bu meyve; ‘’süper meyve’’ olarak adlandırılacak kadar zengin bir içeriğe sahiptir.
#ChokeberryNedeni tam olarak bilinemeyen kan ve kemik iliği rahatsızlığı olan miyelom böbrek yetmezliği, kemiklerde erime ve özellikle bel kemiğinde olmak üzere kemiklerde kırıklar ve kansızlıkla kendini gösteriyor. Bu hastalığın tam olarak ne olduğunu ve belirtilerini merak eden vatandaşlar da 'Miyelom nedir?' sorusuna yanıt arıyor.
#Miyelom Nedir?