Kehf Suresi Kur'an-ı Kerim içerisinde 18. suredir. Surenin içerisinde sahip oldukları inanç yüzünden idam edilmekten kaçan ve mağaraya sığınan Ashab-ı Kehf'i anlatmaktadır. Ek olarak Hz. Musa'nın yaşadığı olaylar anlatılır. Sizler için hazırladığımız Kehf Suresi içerisinde Kehf Suresi okunuşu, Diyanet Türkçe meali ve anlamı, tefsiri ve fazileti bilgileri detaylıca yer almaktadır.
#Kehf Suresi TefsirMekke döneminde inmiştir. 60 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden almıştır. Zâriyât, esip savuran rüzgârlar demektir. Sûrede başlıca, öldükten sonra hesap için toplanma, inkârcıların ahirette karşılaşacakları azap, mü’minlere verilecek mükâfatlar, Allah’ın varlığını ve birliğini gösteren kevni deliller konu edilmektedir. Zariyat Suresi Oku - Zâriyât Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Zariyat Suresi OkuKalem suresi okunuşu ve anlamı araştırılan konular arasında yerini aldı. Kur’an-ı Kerim’in sıralamada altmış sekizinci, iniş sırasına göre ikinci sûresi olan Kalem suresi her dönemde yoğun ilgi görüyor. Özellikle sınava girecek olan adaylar ve öğrencilerin velileri surenin Türkçe ve Arapça okunuşunu araştırıyorlar. İşte âyetlerin üslûp ve içeriğinden bunların da Mekke’de indiği anlaşılan Kalem suresinin okunuşu ve anlamı…
#Kalem SuresiHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#Hicrİnsan Suresi Medine döneminde inmiştir. 31 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “insan” kelimesinden almıştır. Aynı âyette geçen “ed-Dehr” kelimesinden dolayı Dehr sûresi diye de anılır. Dehr, zaman demektir. Sûrede başlıca, ahiret hayatıyla ilgili meseleler ve özellikle takva sahiplerinin cennette kavuşacakları çeşitli nimetler konu edilmektedir. İşte, okumak isteyen Müslümanlar için İnsân Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#İnsan SuresiMushaftaki sıralamada altmış dördüncü, iniş sırasına göre yüz sekizinci sûredir. Tahrîm sûresinden sonra, Saf sûresinden önce Medine’de nâzil olmuştur. Tegabun Suresi Oku - Tegâbün Suresi Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Tegabun Suresi Okuİnşikak Suresi, mushaftaki sıralamada seksen dördüncü, iniş sırasına göre seksen üçüncü sûredir. İnfitâr sûresinden sonra, Rûm sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Sizler için İnşikak Suresi Oku sayfamızda bu sürenin anlamını, fazileti ve tefsiri gibi bilgileri derledik. İşte İnşikâk Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Nşikâk SuresiEnbiya Suresi Mekke döneminde inmiştir. 112 âyettir. “Enbiyâ”, peygamberler demektir. Sûre, temel konu olarak peygamberlerden, onların tevhit davası uğrunda verdikleri mücadelelerden bahsettiği için bu adı almıştır. Enbiya Suresi peygamberler ve tevhit davası uğrunda verdikleri mücadeleleri ele almaktadır. İşte, Enbiya Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu ile birlikte Enbiya Suresinin anlamı hakkında detaylı bilgiler
#EnbiyaTekvir Suresi Mekke döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “küvviret”fiilinin mastarından almıştır. Tekvîr, dürmek demektir. Sûrede başlıca, kıyamet, vahiy ve peygamberlik konuları ele alınmaktadır. Tekvir Suresi anlamı ve faziletleri hakkında bilgi edinmek isteyen Müslümanlar Diyanet mealini okumak istiyor. İşte, Tekvir Suresi Tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri hakkında detaylı bilgiler
#Tekvir SuresiSELMAN el- Farisi, bir Mecusi olarak büyüdü; lakabından da anlaşılacağı gibi İranlıdır, İsfahan’dan olduğu belirtilir. En güçlü rivayete göre, ilk gençliğinde çiftliklerinin yakınındaki bir kilisede tanıştığı kişilerin etkisiyle Hıristiyan oldu. Babasının tepkisi üzerine evden kaçtı, Hıristiyan tüccarlarla Şam’a gitti. Ardından aralarında Anadolu kentlerinin de olduğu pek çok yerde aldığı eğitimle Hıristiyan teoloji konusunda yetkinleşti.
Kuran’ı Kerim’i, Kuran ayetleriyle tanımlayan metinlerin İslam geleneğinde önemli bir yeri vardır. Bu yöntem, Müslümanların Kuran’ı Kerim’in nasıl bir kitap olduğunu görebilmesinin en kolay ve edebi yollarından biri olarak kabul edilir. Kuran’ı Kerim’in ayetleriyle tanımlanmasına verilebilecek en iyi örneklerden biri Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı ansiklopedik sözlüğün “Kuran” maddesidir: