Kefir haberleri sayfasında Kefir hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1690 Kefir haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kefir, sağlık trendlerinde yükselişte… Özellikle Avrupa’da perakende sektörü verilerine göre, kefir ilgisi giderek artıyor. Ünlü beslenme uzmanı Tim Spector da kahve ve süt yerine artık kefir gibi fermente süt ürünlerini tercih ettiğini açıkladı. Peki kefirin faydaları neler? Ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Pek çok içecek yerine sadece kefir tüketmek doğru mu?
#SağlıkTatları ve görünümleriyle iştah kabartsalar da şekerli ve gazlı içeceklerin zararları saymakla bitmez. Vitamin ve mineraller bakımından da fakir olan bu içecekler yerine su, maden suyu, kefir, ayran ve şekersiz bitki çaylarını ön planda tutmamız daha iyi olur. Serinletirken tok tutan, leziz mi leziz, sağlıklı ve bir o kadar pratik soğuk içecek tariflerimle geldim.
#İçecekKefir sağlığa faydalı olsa da tüketmemesi gereken kişiler de vardır. Laktozlu bir içecek olmasından dolayı laktoz intoleransı olan kişilere kefir içmeleri önerilmez. Bununla beraber midesi çok dolu olan kişilerin de kefir tüketmemeleri gerekir. Bu nedenle kefirin herhangi bir öğünün üzerine değil ayrı bir öğün olarak önerilmesi gerekir. Kefiri kimlerin içemeyeceği ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#Kefiri Kimler İçemezİçeriğindeki probiyotik ve yararlı bakteriler ile kefir en önemli besin kaynaklarından biridir. Çocuk ya da yetişkin herkesin mutlaka düzenli tüketilmesi gerektiği yiyecekler arasında gelir. Peki, ama bebeğe kefir verilir mi ve ne zaman verilir? Bebeğe kefir içirmek yararlı mı yoksa zararlı mıdır detayları ile derledik.
#BebekBağışıklık sistemini güçlendirmek ve sağlıklı tutma konusunda kefir önemli bir yer taşır. Özellikle birçok farklı bakteride mikrop ile benzeri hastalıklar konusunda bünyeyi güçlendirir. Ancak aynı zamanda kilo problemi yaratıp yaratmayacağını konu hakkında bilgi almaya çalışılmaktadır. Peki, kefir kilo aldırır mı? Yatmadan önce sade, çilekli ve meyve aromalı kefir içmek kilo yapar mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamKefir, maya ve bakteriden elde edilir ve tam bir probiyotik deposu. Bağışıklık sistemini güçlendirirken birçok hastalığa karşı da kalkan görevi görüyor. Kefiri marketlerden hazır alabileceğiniz gibi evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Peki kefir nasıl yapılır? İşte evde sütten kefir yapımı...
#Kefir Nasıl YapılırAtalarımızdan bize kalan en değerli miraslardan birisi de hiç kuşkusuz yoğurt olmuştur. 6000 yıl önce karınca yumurtalarını ezerek oluşturulan ilk maya ile yapılan yoğurt, günümüzde artık gelişmiş teknolojilerle çok daha sağlıklı biçimde soframıza gelir oldu. Temelinde yoğurt, sütün laktik asit bakterileri ile mayalanmasıyla üretilir. İçerisinde probiyotik olarak bilinen faydalı çok sayıda canlı bakteri barındırması nedeniyle de bağırsakta sağlıklı bir mikrofloranın oluşmasına ve vücudun bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur.
#Yoğurtİnsanoğlu beş bin yıldan uzun süredir süt tüketmektedir. Yaşam mucizesi olarak nitelenebilecek önemde bir besin değerine sahip süt ve süt ürünleriyle alakalı her şeyi bilmek isteyen insanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Sizin için Süt ürünleri nelerdir? Fermente, konvensiyonel, fırınlanmış ve probiyotik süt ürünlerinin isimleri, özellikleri ve faydalarını derledik.
#Süt ÜrünleriSağlıklı ve uzun ömürlü içeceklerin başında yüzyıllardır var olan kefir gelmektedir. Kefir, büyük küçük herkes tarafından tüketilmesi gereken bir üründür. Kefiri üretebilmek için öncelikle bir kefir mayasına sahip olmak gerekir. Her bir yeni kefirden maya alınabilir. Peki, kefir mayası kaç gün saklanır? Mayalanmış bir kefir buzdolabında kaç gün saklanabilir? Kefir saklamak için gerekli koşullar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kefir MayasıTüm dünyada bilinir ki fermente gıdalar, beslenmeye probiyotik bakteri katkısı sağlar. Yaklaşık 7000 yıl önce İran’da şarap yapımı ile başlayıp, Çin’de lahana fermentesiyle devam eden, Türklerin ilacı yoğurdun yapımı ile çeşitli faydaları tespit edilen günümüzde prebiyotik-probiyotikler önem kazanmaya devam ediyor.
#PrebiyotikÖzellikle bağışıklığı güçlendirmesiyle bilinen kefir, en çok tercih edilen doğal probiyotikler arasında yer alıyor. Kefir mayası ve bakteriden elde edilen kefiri, evde yapmanız da oldukça kolay. Hastalıklara karşı adeta koruyucu bir kalkan olan kefir ne işe yarar, kefir nasıl yapılır, ne zaman içilir, zayıflatır mı merak ediyorsanız, işte sizler için derlediğimiz kefirin faydaları ve evde kefir yapımı…
#KefirKefir, probiyotik bir süt ürünü ve sağlık açısından da oldukça faydalı. Sindirimi destekliyor, uykusuzluğa iyi geliyor. Bu sağlıklı besini kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Peki evde kefir nasıl yapılır? İşte evde kefir yapımının püf noktaları...
#ProbiyotikKanser düşmanı olarak bilinen altın karışım nasıl yapılmalı? Altın karışımın içinde hangi malzemeler kullanılmalı? Altın karışım neden bu kadar popüler? Kansere karşı doğal antibiyotik olarak görülen altın karışım tarifi ve mucizevi faydalarını ele alalım...
#Altın KarışımKışa girerken sağlığımıza daha fazla özen gösterdiğimiz şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye yardımcı olmak için probiyotik içeriği yüksek ‘fonksiyonel gıdalar’ tüketmek önem kazanıyor. Kökeni Kafkasya’ya dayanan kefir, içeriğindeki probiyotikle öne çıkıyor. Gıda Mühendisi Ekin Oruçoğlu sağlıklı beslenme düzeninin vazgeçilmez bir parçası olan kefirle ilgili merak edilen detayları aktardı.
#KefirVirüs ve bakterilere karşı korunmak, sağlıklı bir yaşam için her zaman büyük önem taşıyor. Ancak Covid-19 pandemisinin tüm dünyayı sardığı bir dönemde mikroplardan korunarak hasta olmamak daha da önem kazanmış durumda. Son yıllarda değeri keşfedilen ve Kuzey Kafkasya’da hastalıkların tedavisinde alternatif olarak kullanılan fermente bir ürün olan kefir, vücudu bakteri ve virüslerden korumada adeta mucize bir içecek.
#KefirHavaların soğumasına ve gece süresinin uzamasına bağlı olarak gece tüketilen atıştırmalık beslenme tarzı, yetersiz su tüketimi ve artan hareketsizlik kış aylarında kilo artışını kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzmanlar artan yağ kütlesinin birçok kronik hastalıkla ilişkili olduğu gibi bağışıklığın düşmesine de yol açabileceğine dikkat çekiyor. Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Havva Kılınç kış ayına sağlıklı girebilmesi için tavsiyelerde bulundu.
#Beslenme Ve Diyetetik UzmanıKoronavirüsle mücadele kapmasında başlatılan yardımlara iş insanlarından da büyük destek geldi. İş insanı Fatih Altınkılıç, 1.2 milyon TL değerindeki, bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunan 300 bin kefiri sağlık çalışanlara dağıttı. Zor şartlar altında çalışan sağlık çalışanları ise bu jest karşısında tek tek teşekkür etti.
#KefirRamazan Bayramı, uzun bir oruç döneminin ardından sevdiklerimizle bir araya gelip lezzetli sofralar kurduğumuz özel günlerden biridir. Ancak bu dönemde tatlılar, ağır yemekler ve bolca ikram, beslenme düzenimizi zorlayabilir. Aşırı tüketimin neden olduğu sindirim sorunları, mide yanmaları, hazımsızlık problemleri, kan şekeri dalgalanmaları ve kilo artışı gibi durumların önüne geçmek için dengeli beslenmek büyük önem taşır. Diyetisyen Sena Nur Doğan, Ramazan Bayramı’nda sindirim sistemini korumak ve sağlıklı bir şekilde beslenmek için bilinmesi gereken ipuçlarını paylaştı.
#BeslenmeBirçoğumuz için bağırsaklar adeta bir kara kutu. Bir ucundan besinler giriyor, bir ucundan atık maddeler çıkıyor. Ancak arada olup bitenleri çok nadir tartışıyor ve anlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle de yanlış bilgiler ve şehir efsaneleri dilden dile yayılıyor. Gastroenteroloji ve mikrobiyom uzmanları "Artık yeter" dedikleri şehir efsanelerini anlattı.
#SağlıkSahuru dengeli bir beslenme düzeniyle geçirmek hem sağlığımızı korumak hem de oruç ibadetini daha rahat yerine getirebilmek açısından büyük önem taşır. Yazarlarımız doktor Ayça Kaya ideal sahur tabağını yazdı; diyetisyen Berrin Yiğit ise hem sahurda yapılmaması gerekenleri hem de enerjik ve zinde bir oruç için sağlıklı ve pratik tariflerini...
#SahurKabızlık birçoğumuzun yaşadığı, çoğunlukla da pek önemsemediği bir durum ama uzmanlara göre vücudumuzun erken uyarı sisteminin verdiği bir alarm. Altında yatan tiroit, nörolojik rahatsızlıklar, rektum kanseri gibi sebepler olabilir. Kabızlığı önlemenin yollarından biri de egzersiz yapmak.
#KabızlıkSüper güç diye tanımlanıyor ve bu tanımı sonuna kadar hak ediyor çünkü vücudumuzda inanılmaz işlevlere sahip. Bağırsak bariyerini onarıyor, kilo kontrolünü destekliyor, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, mutluluk hormonu olan serotoninin büyük bir kısmını üretiyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyona ve kansere karşı koruyor. Tüm bunları postbiyotikler yapıyor.
#Sağlık10 günü devirdim, hastayım. Boğaz ağrısı, halsizlik, burun ve sağ kulakta tıkanıklık ile yoğun öksürük var. Onca ilaç ve takviyeye rağmen iyileşemiyorum da. Adeta, ‘geçmeyen’ bir hastalık ile mücadele ediyorum. Ve biliyorum yalnız değilim. Herkes hasta. İyi de ne oldu bu virüslere? Ne değişti de bizi bu kadar çok ve uzun hasta eder oldular? Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği İnfeksiyon Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, virüslerin COVID öncesine göre yapıca değiştiğini ve artık ‘yeni’ bir grip türü ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Şu anda ise dört farklı karma virüs saldırısı altındayız. Yani biri bitiyor diğeri başlıyor.
#COVIDSağlık Bakanlığı, Ramazan’da sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu: Sahuru atlamayın, hafif bir kahvaltı tercih edin. İftarda azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenin. Günde en az 8 bardak su içmeyi hedefleyin. İftardan sonra ve sahurda dişlerinizi fırçalayın.
#RAMAZANRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan BeslenmeYazarlarımızın gündeminde okula giden çocuklarının beslenmesi var. Gizem ve Gülay kızlarının sağlıklı gelişimi için nelere dikkat ettiklerini paylaşırken beslenme uzmanı ve diyetisyen İrem Aksoy’a da beslenme çantası hazırlamanın altın kurallarını sordular.
#Gülay Barbaros AltanSabah erken saatlerde başlayan yoğun bir gün, öğleden sonra enerjinizi düşüren yorgunluk ya da spor öncesi ihtiyaç duyulan ekstra güç... Günün her anında sizi hem tok tutacak hem de keyifle yiyeceğiniz atıştırmalıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak bu atıştırmalıkların yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı olması şart!
#SağlıkTarım Kredi Kooperatif marketleri indirimli ürünler kataloğu ile 20-29 Kasım ürünleri ve indirimli fiyat listesi belli oldu. Tarım Kredi Kooperatif kataloğunda yer alan yeni ürünler, uygun fiyatlarda market raflarında müşterilerle buluşuyor. Tarım Kredi marketlerinde dana etli mini içli köfte 150 g 41,90 TL, tam yağlı yoğurt 3000 g 97,5 TL, yarım yağlı tost peyniri 1000 g 189 TL, kefir 19,90 TL, domates salçası 39,90 TL'den raflarda müşterileri bekliyor. Peki Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde hangi ürünler indirimli, neler var? İşte 20-29 Kasım 2024 yeni Tarım Kredi Kooperatif indirimli ürünler kataloğu tamamı ve fiyat listesi...
#Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Aktüel Ürünler KataloğuVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro Market