Bilim adamları, hastalıkları iyileştirmek için insan vücudunda dolaşabilen sürüngen benzeri bir robot icat ettiklerini duyurdu. Jelatinden 3D baskı ile imal edilen jel robotların yan etkilere neden olabilecek ilaçların yerini alabileceği söylendi.
#RobotDanimarka'da yaşayan 33 yaşındaki Henrik Kriegbaum Plettner'ın hayatı bir yavru kedinin ısırığı sonrası kabusa döndü. Hastaneye yatırılıp 15 kez ameliyat edilen ve bir parmağı kesilen adam yapılan tüm müdahalelere rağmen Ekim ayında hayatını kaybetti.
#Kedi IsırığıDünyada, her dokuz dakikada bir kişinin kuduzdan öldüğü düşünüldüğünde, her yıl tahminen 59 bin kişi kuduz nedeniyle hayatını kaybediyor. İnsanlarda görülen kuduz vakalarının yüzde 95’inden fazlası Afrika ve Asya ülkelerinde kuduz bir köpeğin ısırması sonucu meydana geliyor. Bu olguların da yüzde 80’i yoksul ve kırsal bölgelerde görülüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükran Köse, kuduz hakkında ayrıntılı bilgiler verdi:
#1Türkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Peki bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Uzmanlarla konuştuk.
#Asya Kaplan SineğiTürkiye'de ilk olarak 2011 yılında Edirne’de görülen ve yerleşik tür haline gelen Asya kaplan sivrisineğine bağlı yaşanabilecek olası riskleri, havaların ısınmasıyla birlikte tekrar konuşmaya başladık. Küçük su birikintilerine yumurtalarını bırakarak çoğalan, gündüz saldıran ve agresif bir tür olan bu sivrisineklerle mücadelede biz vatandaş olarak neler yapabiliriz? Sivrisinek ısırığına bağlı yaşanabilecek olası hastalıklar nelerdir? Hangi durumlarda mutlaka hastaneye gitmek gerekir? Konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkKuduzun tedavisi çok eski bir hastalık olmasına rağmen sanılanın aksine bulunmamaktadır. Ancak kuduz hastalığı öncesinde tedaviye yönelik çalışmalar gerçekleştirilebilmektedir. Bunlardan birisi de kuduz aşısı uygulamasıdır. İşte, kuduz aşısı tedavisi hakkında merak edilen bazı detaylar
#Kuduz AşısıKuduz tedavisi olup olmadığı merak edilen hastalıklar arasında yer alıyor. Kuduz, insan ve memeli hayvanların çoğunda beyin dokusunda iltihap meydana getiren, zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) bir hastalıktır. Peki, Kuduzun tedavisi var mı? İşte, kuduz hastalığı tedavisi hakkında önemli bilgiler
#Kuduz TedavisiSıcak ve nemli havalar sadece bizi değil tüylü dostlarımızı da bunaltıyor. Onları rahat ettirip sağlıklı kalmalarını sağlamaksa bize düşüyor. Levent Veteriner Polikliniği’nden veteriner hekim Yeter Öcal ile konuşup evde, sokakta, yolculukta ve tatilde işe yarayacak bir öneri listesi hazırladık.
#Evcil HayvanlarZehirli böcekler birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle yaz aylarında böcekler arttığı için zehirli türleri herkes tarafından araştırılan konular arasındadır. Bu bakımdan zehirli böcek türlerinin hangilerini olduğunu araştırabilir ve buna göre önlemler alabilirsiniz. Sizin için zehirli böcekler nelerdir ve hangileridir? En zehirli böcek türleri ve isimleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#BöcekAyak bileklerinizde ve baldırlarınızda çok kaşıntılı pembe veya kırmızı kızarıklıklar mı oluştu? Pire ısırığı olma ihtimali yüksektir. Pire ısırığı nasıl olur ve nasıl anlaşılır? Pire ısırığı nasıl geçer ve ne iyi gelir? Soruların detaylarını sizler için derledik.
#Pire Isırığı Nasıl OlurBaharın “alamet-i farikası” olan polenler havaya yayılmaya başladıkça, burun kaşıntısı, hapşırık, burun akıntısı, gözlerde sulanma, kaşıntı ve kızarıklık gibi şikayetlerle kendini gösteren bahar alerjisi (polen alerjisi) de artıyor. Üstelik burun tıkanıklığının neden olduğu gece uykusuzluğu ile birlikte yaşam kalitesi ciddi oranda etkileniyor. Çocukların yaşadığı uykusuzluk, yorgunluk, halsizlik hali okul başarısının da düşmesine neden olabiliyor.
#ÇocukKendim kaşındım. Okul müsameresi yapılıp, sonrasında bir hafta Akçay kaçamağı yaptıktan sonra, ‘Sinan’ı artık yuvaya göndermeyeyim bari’ dedim. 2 ay tatil yapsın. Sonra zaten yeni okuluna başlayacak. Hem de daha sıkı bir sistemle. Kafasını boşaltsın dedim... Tekrar Akçay’a gidene kadar da buralarda oyalanırız diye düşündüm.