Keçiboynuzu nasıl yetişir? Keçi boynuzu Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir? Keçiboynuzu nasıl yetişmektedir? Keçiboynuzu nedir? Keçiboynuzu yetiştirme yöntemleri nelerdir? Keçiboynuzu hangi iklimlerde yetişir? Keçiboynuzundan neler yapılmaktadır? Keçiboynuzu hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Akdeniz bölgesinde yetişen fakat kıymeti pek bilinmeyen keçiboynuzu, birçok sağlık problemine karşı fayda sağlamaktadır. Hasadı özellikle ağustos ve eylül aylarına denk gelen keçiboynuzunun pekmezi yapılmaktadır. Peki, keçiboynuzu nedir, keçiboynuzu faydaları neler?
#Keçiboynuzu NedirGenellikle Akdeniz ve tropikal iklimin egemen olduğu bölgelerde yetiştirilen baklagiller, dünya genelinde tahıllardan sonra en çok tüketilen besin kaynaklarının başında gelir. Hem sağlıklı hem de ucuz olduğu için tercih edilen bu bitkilerin hayvanlar için üretilen çeşitlerine yem veya endüstriyel adı verilir. Yirmiden fazla çeşidi bulunan kuru bakliyatlar protein, A vitamini ve demir bakımından zengindir. Bulmacalarda sorulan baklagillerden bir bitki sorusunun cevaplarını sizin için derledik.
Yedi bağımsız Türk Devleti'nden biri olarak Kazakistan ön plana çıkıyor. Aynı zamanda Ortadoğu'da yer alan en önemli Türk devletlerinden biridir. Peki, Kazakistan bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.
#Kazakistan Bayrağı AnlamıKuvertür çikolata ve ham kakaoyla şeker oranı düşük tatlılar yapmak varken dışarıdan paketli ürün almak neden? Üstelik evde bu tarifleri rafine şeker yerine kuru meyve, pekmez veya balla hazırlamak mümkünken... Pankek, kuru üzümlü toplar veya kurabiye... İşte tat tomurcuklarınızı okşayacak, çikolatalı üç tarif!
#ÇikolataGünümüz insanı çok yoğun ve stresli bir iş hayatına sahiptir. Ayrıca doğadan ve doğallıktan uzak bir yaşam süren modern insan pek çok hastalıkla boğuşmak durumunda kalabilmektedir. Bu kadar hastalıklara açık hale gelmesinde bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olmayışı başlıca sebeplerdendir. Sağlıklı ortamda yaşamayan, yeterince temiz ve kaliteli su tüketemeyen, bol oksijen alamayan modern insan bir de hazır gıdalarla beslenince bağışıklık sistemi zayıflamakta ve metabolizma kolaylıkla hastalıklara yakalanabilecek seviyeye düşmektedir. Son yıllarda modern insan doğaya yüzünü dönmeye çalışmaktadır. Sağlıklı gıdaya erişmek istemektedir. Bu çerçevede pekmez gibi artık pek de tüketilmeyen gıdalar yeniden gündeme gelmektedir. İşte merakla okuyacağınız keçiboynuzu pekmez nedir, nasıl tüketilmelidir, keçiboynuzu pekmezi aç karnına mı tüketilmelidir gibi konu hakkında pek çok faydalı bilgiyi sizler için derledik.
#Pratik BilgilerFlora kelimesinin dilimize girişi Latinceden gelmedir. Kelimenin Türkçe karşılığı ise botanik demektir. Roma mitolojisinde bitkilere ve ilkbaharın tanrıçasına verilen isim olarak bilinmektedir. Hayvan topluluğunu tanımlayan ve benzer bir terim olan Fauna kelimesi de kendi alanında kullanılmaktadır. Vererek flora nedir, biyoloji, botanik ve coğrafya flora kavramlarını derledik.
#Flora Nedir?Günümüzde birbirinden sağlıklı besinleri tüketmenin sağladığı pek çok yarar bulunmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu kürü doğru bir şekilde uygulanmalıdır. Keçiboynuzu kürü nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İnsanlar için önemli doğal şifa kaynaklarından biri keçi kürü olmaktadır. Bu bakımdan büyük önem taşımakta ve insanların ilgisini çeken bir kür olma özelliği barındırmaktadır. Bu kapsamda pek çok insan tarafından en fazla merak edilen sorular arasında olan Keçi kürü nedir ve nasıl yapılır? Keçi kürü faydaları ve tarifi detaylarını derledik.
Sağlıklı ve zinde olmak için beslenme şekline çok dikkat etmek gerekir. Özellikle bazı besinlerin çekirdekleri dahi kullanılabilir. Bu besinlerin çekirdekleri de farklı şekillerde kullanılabilir. Keçiboynuzu çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Türkiye genelinde yetişen birbirinden güzel ağaçlar bulunuyor. Bu ağaçlar ise meyve ağacı olduklarında mevsimlere göre meyve verebiliyorlar. Özellikle de keçiboynuzu ağacı oldukça merak ediliyor. Keçiboynuzu ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Andız pekmezinin yapımı zor ve zahmetli… İğneli andız ağacının olgunlaşmış kozalaklarını toplayan kişiler, bu kozalaklardan pekmez üretiyor. Peki, bu pekmez nelere faydalı? Andız pekmezi gerçekten şifa kaynağı mı?
#Andız PekmeziBu köşeyi düzenli takip edenler artık öğrendi: Güvenilir gıda, yemekle ilgili meseleler söz konusu olduğunda en önem verdiğim başlıklardan biri. Sürdürülebilir ve temiz tarım uygulamaları da bu bağlamda sürekli öne çıkarmaya çalıştığım, iyi örnekleriyle karşılaştığımda sizinle de paylaşmaya çalıştığım alanlar.
#Dilara KehaleSpor Toto Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun ilk yarısı tamamlandı. Hürriyet Futbol Konseyi'nin usta kalemleri Mehmet Arslan, Uğur Meleke, Güntekin Onay ve Cengiz Semercioğlu, Adil Demirçubuk'un moderatörlüğünde geride kalan 17 haftayı masaya yatırdı.
#Mehmet ArslanŞu bir gerçektir ki çocukların hastalıklara karşı toleransı yetişkinlere oranla daha düşüktür. Hal böyle boyunca önemsiz görülebilecek birçok hastalık çocuklarda ciddi problemlere neden olur. Özellikle de hastalıkları beraberinde getiren mevsimsel değişiklikler büyük risk taşıyor. Çünkü çocuklarda bağırsak sistemleri mevsimlere bağlı olarak daha hassas hale geliyor. En yaygın görülen bağırsak problemlerinden ishal ise sanıldığından daha kötü bir tabloya sebep oluyor.
#Çocuk95 yılından bu yana ciddi yol kat eden bir marka olarak, AR-GE’nin önemini, sahte bal piyasasını, markalaşmanın önemi gibi konuları konuştuk. Ayrıca Can Sezen’in sektöre dair önemli çalışmaları, tespitleri ve Türkiye’nin arı yetiştiriciliği konusunda önemli talepleri var…
#ADANABu kış bir hayli zor geçiyor. Hava sıcaklığının gösterdiği değişimler yüzünden çoğu zaman ne giyeceğimizi, nasıl sıcak kalacağımızı şaşırsak da çözümü içeride aramamız gerekiyor. Beslenmenizde yer vermeniz gereken birkaç önemli yiyecekle içinizi ısıtabilir, dondurucu soğuklara karşı savaş açabilirsiniz.
#Isıtan YiyeceklerTürkçeye canlı ya da çiğ besin diyeti olarak çevrilen “raw food”, artık dünyada takipçileri hızla artan bir beslenme trendi (rawism). Bu akımın büyükannesi, Ann Whitmore. Kendi hastalığı olan kolon kanserini, çim suyu ve çiğ besinle şifalandırması üzerine Hipokrat Sağlık Enstitüsü’nün kuruyor. İşte tam bir yıldır bu enstitüdeki eğitimini tamamlamasını beklediğim Çisem Çakır’la, beş günlük raw food detoks programı yaptık. Sonuç, tırnaklama kadar pembeye bulanmış bir güzellikte, çantamda notlar ve tariflerle eve dönüyorum…