CNN Travel editörü Barry Neild, Türkiye'nin güneybatısındaki Saklıkent Kanyonu'nu ziyaret etti. Fethiye’nin 50 kilometre doğusundaki bu doğal harika, 18 kilometre uzunluğu ve 300 metreye kadar yükselen ihtişamlı duvarlarıyla dikkat çekiyor. Yenilenen yürüyüş parkurları, güçlendirilmiş köprüler ve yeni sosyal alanlar sayesinde, Saklıkent’in doğal güzellikleri daha erişilebilir ve konforlu hale geldi. Neild, kanyonun sunduğu benzersiz deneyimleri ve yenilikleri övgüyle kaleme aldı.
#Seyahatİstanbul'da kebap denince ilk akla gelen yerlerden biri şüphesiz Fatih. Özellikle pazar günleri İstanbul'un dört bir yanından yüzlerce insan kebap yemek için Fatih'e akın ediyor. Mis gibi kebap kokularının sokaklara taştığı Fatih'in en bilinen ve sevilen adreslerini sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun!
#Fatih KebapçılarıGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaKasım ayı demek artık bizim için ilk ara tatile göre organize olmak demek. İşlerimizi ayarlayıp mümkünse ailece bir mola vermek, değilse şehirde çocukla birkaç etkinliğe katılabilmek. Siz de bu tarihlerde ailece bir seyahat düşünüyorsanız çocukla gidilebilecek Bursa’da bir termal tatili önerebilirim. Biz Lorin’le çok eğlendik…
#Gizem CoşkunardaAntalya'da, emekli İbrahim Bibi (67), çalınan kimlik bilgileriyle çıkartılan kredi kartından 30 bin 600 liralık para çekilip harcama yapıldığını belirterek, "Banka, benim rızam olmadan limitimi yükseltmiş. PTT kartı başka birisine teslim etmiş. Beni mağdur ettiler" dedi.
#AntalyaAntalya'da, emekli İbrahim Bibi (67), çalınan kimlik bilgileriyle çıkartılan kredi kartından 30 bin 600 liralık para çekilip harcama yapıldığını belirterek, "Banka, benim rızam olmadan limitimi yükseltmiş. PTT kartı başka birisine teslim etmiş. Beni mağdur ettiler" dedi.
#İbrahim BibiMersin yazın ilk göz kırptığı şehirlerden... Yıl boyunca eksik olmayan güneşi, Akdeniz’in sıcaklığı, doğal güzellikleri, Mavi Bayraklı plajları ve mutfağıyla daha fazla ilgiyi hak eden Mersin’e gittiğimizde görmemiz gereken yerleri jürimize sorduk. 10 tanesini sıraladık.
#TürkiyeDoğa kış uykusundan uyanmaya, baharın kokusu etrafta hissedilmeye başladı. Büyük şehirlerde henüz farkında olmasak da cemreler düştü, dallara su yürüdü ve ağaçlar çiçeklendi. Uzman jürimize yurtiçinde baharı en güzel nerelerde karşılayabileceğimizi sorduk; birbirinden cazip 10 öneri aldık.
#SeyahatTermal sularda vakit geçirmek acıktırır, iştah açar. Ben de belli başlı termal kentlerimizin en iyi yemek adreslerini vereceğim bu hafta size. Tatlısından kebabına, şık restoranlarından esnaf lokantalarına… Gitmişken uğramadan dönülmeyecek lezzet adreslerini not edin.
#HürriyetAdana'da tamir ettiği klimadan malzeme çaldığını öne süren İbrahim Koğa (43) ve ailesine tabancayla ateş açan Murat Tuncay (28) yakalandı. Emniyetteki ifadesinde, "Klimasını tamir edip monte ettim. Parça çalmadım. Çok sayıda kişi bıçaklarla saldırınca kendimi korumak için ateş ettim" diyen Tuncay, tutuklandı.
#Silahlı SaldırıDünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.
#Adana KebabıŞanlıurfalı ve Adanalı kebapçılar arasında en lezzetli kebabın kendilerine ait olduğu iddiasıyla yıllardır süren rekabeti devam ediyor. Şanlıurfalı ustalar, kebabın diyarının Şanlıurfa olduğunu, jüri önünde yarışmaya hazır olduklarını belirterek, "Hodri meydan" dedi. Adanalı ustalar ise kebap yemek için Adana'ya dünyanın her yerinden turistlerin geldiğini belirterek, İnsanlar kebap yemek için en çok hangi kente giriş-çıkış yapıyor, araştırılsın ifadelerini kullandı.
#Adana KebabıBundan yıllar önce, tatil seçimindeki tek kriter güzel deniz ve bol güneşti. Turizm acentelerinde bulunan broşürler aracılığıyla gidilecek yerler seçilir; deniz ve güneş tatili yapılır, geri dönülürdü. Kış turizmi sadece belli bir kesimin ulaşabildiği bir aktivite olarak algılanırdı. Bir yerden bir yere yalnızca yemek yemek için gitmek ise alışılmışın tamamen dışında bir davranış biçimiydi.
#EMITTİSTANBUL'dan Adana'ya gezmek ve kebap yemek için gelen lüks bir otelde kalan ve Business Class seyahat yapan iki kişinin valizinde "Coco" isimli narkotik köpeği "hibrit esrar" olarak adlandırılan 1 kilo 100 gram skunk maddesi buldu. Zanlılar Özel Yolcu Salonu'nda (CIP) gözaltına alındı.
#ADANAİSTANBUL'dan Adana'ya gezmek ve kebap yemek için gelen lüks bir otelde kalan ve Business Class seyahat yapan iki kişinin valizinde "Coco" isimli narkotik köpeği "hibrit esrar" olarak adlandırılan 1 kilo 100 gram skunk maddesi buldu. Zanlılar Özel Yolcu Salonu'nda (CIP) gözaltına alındı.
#İstanbulİnsana aynı anda birçok farklı seçenek sunan ender şehirlerden biri Bursa… Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa, her adımda yükselen tarihi yapılarıyla tarih severlere, damak çatlatan İskender kebapla gastronomi tutkunlarına, asırlık ağaçlarıyla doğa olmadan olmaz diyenlere, termal tesisleriyle de keyif düşkünlerine hitap eden bir şehir. İşte size Bursa gezi rehberi…
#Bursa22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.
#Tülay Demir22 yaşında bir işletme öğrencisi, girişimciliğin kitabını yazıyor! Siyasetçisinden dünyaca ünlü sporcusuna, oyuncusuna kadar onlarca kişi onun şovlarını görmek, hazırladığı lezzetleri tatmak için mekanına akın ediyor. Bu hafta, Hatay Medeniyetler Sofrası’nı lezzet markası olmaktan çıkaran, sosyal medya paylaşımları ve klipleriyle milyonlarca kişiye ulaşan Burak Özdemir’le buluştum, hamallıktan bugünlere uzanan macerasını konuştum.
#Demet Akalın