Gelinim Mutfakta günün birincisi finale bir gün kala heyecanın arttığı programda açıklandı. Gelinim Mutfakta'da bugün pratik şiş kebap tarifi yapıldı. Aysun bu hafta iki çeyrek almıştı. Yarın ise Gelinim Mutfakta kim elendi sorusu yanıt bulacak. Tadım, puan ve yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim kazandı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 3 Ekim 2024
#Gelinim MutfaktaMasterChef Manisa kebabı izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Manisa kebabı, özellikle Manisa, İzmir ve Aydın yöresinde yapılan pideli köfte çeşididir. Domates, sivri biber, yoğurt ve domates salçası kullanılarak hazırlanır. İsteğe bağlı olarak kebabın üstüne tereyağı veya sumak eklenir ve altına pide konularak sunulur. Peki, orijinal Manisa kebabı nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte Manisa kebabı tarifi ve malzemeleri..
#Masterchef Manisa KebabıMasterChef sakızlı kebap tarifi ve malzemeleri izleyiciler tarafından merak ediliyor. MasterCehf Türkiye yeni bölümünde Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 farklı kebap tarifi yapılacak. Marmara Bölgesi'nden Bursa mutfağından sakızlı kebap tarifi de bunlardan biri. Peki Sakızlı kebap nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Sakızlı Kebap TarifiMasterChef altı ezmeli kebap tarifi ve yapımı, izleyenler tarafından merak ediliyor. Altı ezmeli kebap Gaziantep mutfağına ait. Yapımı da oldukça pratik. Sofranızı şölene dönüştürecek bu tarife bir şans verebilirsiniz. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Eğer denemek isterseniz, altı ezmeli kebap yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Altı Ezmeli KebapiAdana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriMasterchef hamsi kağıt kebap tarifi günün aranan lezzetlerinden biri oldu. Hamsi kağıt kebabı Karadeniz'e özgü hamsi tariflerinden biridir. Kağıtta hamsi pişirme kolay yöntemlerle sofralarınıza geliyor. Peki, hamsi kaygana nasıl yapılır, malzemeleri neler? işte hamsi kaygana tarifi ve yapılışı...
#Hamsi Kağıt KebapRestoranların en çok tercih edilen kebaplarından beyti sarma tarifini evlerinde denemek isteyenler için nefis bir tarif hazırladık. Oldukça zahmetli gibi görünen sarma beyti kebabı hazır yufkadan evde kolay ve pratik bir şekilde yapılabilir. İşte, beyti sarma evde nasıl yapılır merak edenlere, püf noktalarıyla beyti kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Sarma Beyti Kebap TarifiGelinim Mutfakta haftanın üçüncü gününde altın yağmuruna devam etti. Hafta başında gerçekleşen diskalifiyenin ardından, Gelinim Mutfakta 'da bugün bir diskalifiye heyecanı daha yaşandı. Merve Adalı Gelinim Mutfakta'dan diskalifiye edildi mi? Hakkındaki iddialar asılsız mı çıktı? İşte, 12 Nisan 2023 Gelinim Mutfakta puan durumu ve günün birincisi...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta günün birincisi açıklandı. Tadım, puan, yorumlamanın ardından en yüksek puanı alan gelin adayları Zeynep, Özlem, Hatice ve Rabia arasında biri çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? İşte, 11 Ocak 2023 Çarşamba Gelinim Mutfakta puan durumu...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta haftanın finaline yaklaşılırken altın yağmuruna devam ediyor. Gelinim Mutfakta bugün çatlatan kebap tarifi ile birinci olan geline çeyrek altın hediye etti. Nursel Ergin'in sunumuyla Gelinim Mutfakta günün birincisi merak ediliyor. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 29 Aralık Perşembe...
#Gelinim MutfaktaAltı ezmeli kebap yöresel mutfağımızın sevilen lezzetleri arasında yer alıyor. Damak çatlatan köftesi ve altındaki acılı ezme ile sevdiklerinize bir akşam yemeği lezzet şöleni sunabilirsiniz. PEki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, altı ezmeli kebap tarifi ve malzemeleri...
#Altı Ezmeli KebapGelinim Mutfakta haftaya közlü kebap tarifi ile hızlı bir giriş yaptı. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden patlıcanlı yoğurt ve et kuşbaşının enfes birleşimi ile sofralarımıza gelen közlü kebap akşam yemeği için iyi bir alternatif sunuyor. Peki, közlü kebap nasıl yapılır? İşte közlü kebap tarifi ve malzemeleri...
#Közlü Kebap TarifiAltı ezmeli kabap veya ezmeli kebap, Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri. Bu lezizz kebabın yapımı da köfte hazırlamak kadar pratik. Akşam sofranıza lezzet katacak altı ezmeli kebabının tadını yiyenler unutamayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Altı Ezmeli Kebap Nasıl YapılırKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Adana Kebabı Adana mutfağının geleneksel tariflerinden biridir. Adana kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik ise, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça et ile olmasıdır. Gelinim Mutfakta’ da gelinlerden istenen Adana kebabı ile yeniden gündeme gelen bu eşsiz lezzetin yapılışı malzemeleri haberimizde…
#Adana KebabıDünyaca ünlü bir yemek sitesinin Adana kebabına Margherita pizzanın ardından ikinci sırada yer vermesi, Adana’daki kebapçıları kızdırdı. Adana kebabının emek ürünü olduğunu söyleyen kebapçı ustası Yaşar Aydın, "Pizzanın birinci olmasını sağlayan lobilerdir. İnanıyorum ki bu yanlıştan dönüp Adana kebabını yakında birinciliğe yerleştireceklerdir" dedi.
#Adana KebabıRamazan ayının sonuna geldik ama arife gününde de sizin için çorbadan tatlıya nefis bir iftar menüsü hazırlamayı ihmal etmedik. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 23 Mayıs Cumartesi yani arife günü için iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemKebap geçmişten günümüze Türk mutfağının bel kemiği olmuş et yemeklerinin genel adı. Dolayısıyla Anadolu'nun her köşesinde farklı bir kebap tarifi bulmak mümkün. Sizin için iftar menüsüne çok yakışacak enfes kebap tarifleri hazırladık. Bir göz atmaz mısınız?
#Et Yemeği TarifleriŞöyle üzerine cızır cızır tereyağı gezdirilmiş, bol yoğurtlu, salçalı soslu bir döner kebaba kim hayır diyebilir? Tabii ki hiç kimse! Peki bu enfes lezzeti evinizde yapmaya ne dersiniz? Sizin için en ala dönercilerde yediğinizden daha lezzetli olacak ev yapımı yoğurtlu döner kebap tarifi hazırladık. Bu tarifi uyguladıktan sonra bir daha dışarıda yemek istemeyeceksiniz…
#DönerGelinim Mutfakta haftanın üçüncü bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Gelinlerin yarıştığı kayınvalidelerin ise puanladığı Gelinim Mutfakta’nın 472. Bölümünde gergin anlar yaşandı. Özlem, puanlama sonrasında Çiğdem Hanım’ın tavırlarına fazla dayanamadı ve sinirden önündeki bardağı alarak yere fırlattı. Gün sonunda ise gelinlerden biri çeyrek altının sahibi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaTarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit, tağşiş listesine giren korsan İskender kebapçı; markanın asıl sahibini sıkıntıya soktu. Gıda sektöründe vatandaşı kandıran firmaların ifşa edilmesini doğru bulduğunu belirten İskender Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İskenderoğlu, yasal boşluklardan faydalanan bazı firmaların kullandığı ismin kendileri gibi birçok firmayı zedelediğini söyledi.
#İskender KebabıHem şık görünümü hem de enfes tadı ile damaklarınızı şenlendirecek bir lezzeti getirdik karşınıza: Yufka kebabı. Meşakkatli kebap tariflerine oranla çok daha pratik olan yufka kebabını tek başına ana yemek olarak sunabilirsiniz. Peki, yufka kebabı nasıl yapılır?
#Yufka Kebabıİsveç, Norveç gibi İskandinav ülkelerinde sıkça tüketilen somon, kısa sürede kolayca pişirilebilmesi, birçok farklı tarife uyum sağlaması ve tam bir omega-3 deposu olması nedeniyle Türkiye’de de sofraların vazgeçilmezleri arasına girdi. Peki somon nasıl pişirilir? Aslına bakarsanız somonu pişirmenin tek bir yöntemi yok. İsterseniz fırında ya da ızgarada pişirin, isterseniz tencerede poşe yaparak yiyin. Hatta suşi tabaklarında sıkça karşımıza çıkan somonu çiğ bile yiyebilirsiniz. İşte somon nasıl pişirilir öğrenmek isteyenler için çeşit çeşit somon pişirme teknikleri…
#Somon Tarifleriİzmir mutfağının boyoz, kumru, kokoreç, simit, lokma, midye dolma gibi lezzetlerinin tarihini araştıran, koleksiyoncu ve araştırmacı Nejat Yentürk, ’Ayaküstü İzmir/ Sokak ve Fırın Lezzetleri’ adlı kitabı kaleme aldı. Döner kebabın İzmir’den çıkmış olabileceğini gösteren kayıtların bulunduğunu belirten Yentürk, "Kesin konuşmak için henüz erken; ancak ciddi bulgular var. Hatta İstanbul’da 19’uncu yüzyılın sonlarında kaleme alınmış yemek kitaplarında döner kebap için ’İzmir kebabı’ tabiri kullanılıyor" dedi.
#Döner