Meyvelerin lezzetini mevsiminin ötesine taşımanın en kolay yolu reçel yapmak. Özellikle yaz meyveleriyle yapılan rengarenk reçellerin tadına doymak mümkün değil. Siz de aynı fikirdeyseniz nefis kayısı reçelimize bir göz atmalısınız.
#Kayısı Reçeli TarifiKayısı yaz aylarının en faydalı ve lezzetli meyvelerinden. Tam bir lif deposu olan kayısının sağlığını ve lezzetinin sadece bu aylarla sınırı olduğunu ya da sadece tatlılarda kullanılabildiğini sakın düşünmeyin. İşte kayısıya doyamayanlar için çeşit çeşit kayısılı tarifler…
#Kayısı Reçeli Nasıl YapılırYaz meyvesi kayısının market ve pazar raflarında satılmaya başlanmasıyla birlikte kayısı reçeli de kahvaltı sofralarında yerini buldu. Mevsiminde yapılan kayısı reçelini kışın da tüketebilirsiniz. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte, adım adım kayısı reçeli tarifi
#Kayısı Reçeli Nasıl YapılırTürk kahvaltı kültürünün vazgeçilmezlerinden olan reçellere olan ilgi günümüzde de artarak sürüyor. Kayısıdan incire, incirden şeftaliye, şeftaliden domatese kadar envai çeşit sebze ve meyveden yapılan reçeller sofralarımızı süslemeye devam ediyor. Vatandaşlar ise son günlerde mevsimin yaklaşması nedeniyle kayısı reçelinin nasıl yapıldığını merak ediyor. Kayısı reçeli yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve kayısı reçeli yapmanın püf noktalarını sorgulayan vatandaşlar, kayısı reçelinin nasıl yapıldığını araştırıyor. Peki, kayısı reçeli nasıl yapılır?
#Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?Reçeller kahvaltı sofralarının gözdesi. Aynı zamanda sevilen meyveler reçel yapılarak farklı zamanlarda da tüketilebiliyor. Şeftali reçeli de bunlardan biri. Mevsiminin en güzel şeftalilerinden hazırlanan reçel kahvaltı sofralarına renk katacak. Peki Şeftali reçeli nasıl yapılır? Şeftali reçeli kaç dakika kaynatılır? İşte tam kıvamında şeftali reçeli tarifi ve püf noktaları...
#Şeftali Reçeli Nasıl YapılırReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelGünümüzde kahvaltılarda tatlı olarak bal, tahin-pekmez ve hazır market ürünleri dışında reçel de kendine yer bulur. Reçel Anadolu’da evlerde kadınlar tarafından hazırlanmaya devam ediyor. Yaz mevsiminde bolca çeşit meyve bulunduğundan reçeller de salça gibi, erişte gibi kışlık hazırlıklar arasındadır.
#BursaEkim ayı sonunda hasadı başlayan zeytin, kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Ağaçlardan toplanan çiğ zeytinleri de şimdiden marketlerde görebilirsiniz. Siz de hazır almak yerine çiğ halini alarak kendi zeytininizi evde kurmayı düşünürseniz birkaç temel püf noktasına dikkat etmelisiniz. Siyah zeytin ve yeşil zeytin için ayrı ayrı listeleyeceğimiz püf noktalarıyla enfes zeytinler kurabilirsiniz.
#ZeytinSonbahar İstanbul’da yüzünü göstermeye eylülün ikinci yarısından sonra başlar. Ama asıl ekimden itibaren kentin kapısını çalar. Sonbaharın izlerini görebilmek için parklara, korulara gitmek gerekir. Çünkü caddelerde ve sokaklarda artık yapraklarını uçuracak pek ağaç kalmamıştır. Sonbahar İstanbul’u sarıya boyar, canlandırır. Yeni yaşamlara kapılar açılır.