Kayısının lezzetine doyamayanlar için çeşit çeşit kayısılı tarifler
Kayısı yaz aylarının en faydalı ve lezzetli meyvelerinden. Tam bir lif deposu olan kayısının sağlığını ve lezzetinin sadece bu aylarla sınırı olduğunu ya da sadece tatlılarda kullanılabildiğini sakın düşünmeyin. İşte kayısıya doyamayanlar için çeşit çeşit kayısılı tarifler…
Kayısılı kuzu şiş kebap tarifi
Meyve, Osmanlı'dan günümüze et yemeklerini lezzetlendirmek için sıklıkla kullanılmış ve çok da başarılı olmuş. Kayısılı kuzu şiş kebap da bu duruma örnek gösterilebilecek bir yemek. Soğan ve baharatlarla güzelce marine edilmiş etin lokum gibi lezzeti bir yana, bu kebabı yedikten sonra kayısıya bakışınızın değişeceğini garanti edebiliriz.
Kayısı pestili tarifi
Kayısı yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Üstelik çok da faydalı bir meyve. Kayısının faydalarını ve lezzetini diğer mevsimlere de taşımak isterseniz bulabileceğiniz en tatlı çözümlerden biri kayısıdan pestil yapmak. Çocukların da çok seveceği kayısı pestili tarifimiz aşağıda. Herkes mutlaka denemeli…
Kayısı marmelatı tarifi
Kayısı yaz aylarının en sevilen meyvelerinin başında geliyor. Bu meyvenin lezzetini diğer mevsimlere de taşımanın en kolay yollarından biri reçel ya da marmelat yapmak. Bu tarifimizde sizin için sadece 3 malzemeyle yapabileceğiniz bir kayısı marmelatı hazırladık. O kadar leziz oluyor ki dinlenmesi için bir gün beklemekte zorlanacaksınız.
Ballı mahmudiye tarifi
Adını Sultan Mahmud'dan alan, Osmanlı mutfağına ait ballı mahmudiye yemeğinin lezzeti o kadar iyi ki "Neden daha önce denememişim?" diyeceksiniz. Tavuk eti ve meyvelerin benzersiz birlikteliği olarak da özetlenebilecek ballı mahmudiye yemeği, tatlı ve tuzlu lezzetleri bir arada tüketmeyi sevenler için. Afiyet olsun...
Kayısılı pasta tarifi
Yapımı hem kolay hem de lezzetli olan bu pasta tarifine bayılacaksınız! Üstelik içinde 1 gram şeker olmadığına da inanamayacaksınız çünkü bütün tadını kayısı ve üzümden alıyor. Tarçın aromasıyla da lezzeti tamamlanan bu pastayı gönül rahatlığıyla çocuklarınıza da yedirebilirsiniz.
Kayısı reçeli tarifi
Reçeller Türk mutfağında kahvaltıların olmazsa olmazlarından. Her mevsim reçeli yapılabilecek enfes meyveler tezgahları süslüyor. Örneğin kayısı yaz aylarında mutlaka reçelini yapıp lezzetini kışa taşımanız gereken meyvelerden. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte rengini ve lezzetini kaybetmemiş nefis bir kayısı reçeli için ihtiyacınız olan tek tarif…
Kayısı soslu ızgara tavuklu noodle tarifi
Hep yediğiniz makarnalardan farklı bir lezzet arıyorsanız kayısı soslu tavuklu noodle'ı bir deneyin. Çin mutfağından sofranıza gelen bu misafirin kayısılı sosundan gelen hafif tatlı lezzetini çok beğeneceksiniz. Oldukça da pratik bir yemek olan kayısı soslu tavuklu noodle favori yemeklerinizden biri haline gelecek.
Kayısılı rulo pasta tarifi
Bol miktarda demir içeren ve birçok faydası bulunan kayısı, bu tarife ayrı bir lezzet katacak. Görüntüsüyle ve tadıyla kısa süre içinde favori pastalarınızdan biri haline gelecek kayısılı rulo pastanın tarifi de oldukça pratik. Yaz aylarında vazgeçilmeziniz haline gelecek kayısılı rulo pastanın yapım aşamaları aşağıda...
Kayısılı barbekü sosu tarifi
"Kayısı reçelinden barbekü sosu mu olur?" demeden önce bu sosa bir şans vermenizi tavsiye ediyoruz. Öylesine lezzetli ki kesinlikle pişman olmayacaksınız. Üstelik barbekü sosu denince sadece etlerle uyumluymuş izlenimi yaratsa da tavuk, makarna, patates gibi malzemelere de çok yakışıyor. İşte kayısılı barbekü sosumuzun tarifi...
Kayısılı kurabiye tarifi
Kayısının tazesi de kurusu da hem çok faydalı hem de çok seviliyor. Peki kuru kayısıyı tatlı tariflerinde nasıl kullanabiliriz dedik ve bu enfes kurabiyeleri hazırladık. İçindeki bademler sayesinde aynı zamanda kıtır kıtır bir dokusu olan kayısılı kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmez tariflerinden biri haline gelecek.