Osmanlı "Duraklama Dönemi" 1606 ile 1699 yılları arasına denk gelir. Bu dönem özellikle tımar sistemindeki bozulmalar, yeniçeri isyanları ve iç karışıklıklarla Osmanlı Devleti'nin duraklamasına neden olmuştur. Savaş gelirlerinin azalması ve saray masraflarının artması da bu dönemin etkili olaylarından sayılır. Peki Osmanlı Devleti Duraklama Dönemi padişahları ve savaşları nelerdir? Osmanlı duraklama dönemi konu anlatımını tüm detayları ile derledik.
#Osmanlı Devleti Duraklama DönemiTarihte yapılmış olan antlaşmalar birçok savaşın bitmesine neden olmuştur. Kimi zaman ise savaş yapılmasına gerek kalmadan antlaşmalar ile sorun çözülmüştür. Sizler için Kasr-ı şirin Antlaşması nedir? Kasr-ı Şirin Antlaşması tarihi, maddeleri, önemi ve sonuçları nelerdir? Tüm detayları ile derledik.
#Kasr-I Şirin AntlaşmasıOsmanlı İmparatorluğunun Safevi Hanedanı ile imzalamış olduğu Serav Antlaşması nedir? Serav Antlaşmasının Önemi Nedir? Serav Antlaşmasının maddeleri gibi konularda sizler için mühim bilgileri derledik. Tarihimizin bir kesitine ışık tutması bakımından Serav Antlaşması'na dair tüm detayları derledik.
Kerden Antlaşması, Osmanlı' nın İran Devleti ile imzalamış olduğu antlaşmalardan biridir. Kerden Antlaşması Nedir? Kerden Antlaşmasının tarihi ve önemi nedir? Kerden Antlaşması' nın sonuçları neler olmuştur? Tüm bu ve benzeri sorulara cevap olabilecek bilgileri tüm detayları ile sizler için derledik.
Batılı devletleri uzun süredir endişelendiren İran'ın nükleer programı üzerindeki tarihi uzlaşma Türkiye ile Brezilya'nın çabalarıyla sağlandı. Tahran'da imzalanan anlaşmaya göre, 1,200 kilogram uranyumun takası Türkiye'de yapılacak. Tarihi anlaşma, Türkiye ile İran arasındaki günümüz sınırlarını belirleyen Kasr-ı Şirin Antlaşması'ndan tam 371 yıl sonra geldi. Tarihi bir tesadüf olarak Kasr-ı Şirin Antlaşması da 17 Mayıs tarihinde imzalanmıştı.