Mutfağımızın vazgeçilmezlerinden olan patatesle tanışmamız 19’uncu yüzyıla dayanıyor. Bu lezzetli kök sebzenin her hali güzel; ister kızartmasını yapın, ister haşlayın, etlerin yanında ya da diğer sebzelerle kullanın... Ama kumpirin yeri ayrı. Ateşte pişmiş patatesin içi çeşitli peynirler, soslar ve salatalarla doldurularak hazırlanıyor. Ve elbette tadına doyum olmuyor. Şef Ali Dövenci evde rahatlıkla yapabileceğimiz kumpir tarifleri verdi.
#Ece Su MeteEvde pratik ve kolay tarifler hem annelere hem de misafir hazırlığı içinde olan herkese ilaç gibi geliyor. Ansızın gelen misafirleriniz için hazırlayıp buzluğa da koyabileceğiniz harika bir önerimiz var. Üç renkli börek tarifi hem komşularınızı kıskandıracak hem de çocuklarınızın sevebileceği bir lezzet. Üç renkli börek nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları hemen aşağıda...
#Üç Renkli BörekBugüne kadar onu sadece market raflarından aldıysanız “Evet bir çeşit makarna” deyip, kestirip atabilirsiniz. Ama o mütevazı kuskusun evde ve elde yapılmışını bir kez denediyseniz bu kadar basit olmayacağını da bilirsiniz. Bu hafta evde kuskus yapımını anlatıp onu çok pratik bir tarifte kullandım.
#KuskusSevdiklerimizle bir araya geldiğimiz bayram günlerinde maalesef soframızı ağırlıklı olarak hamurişleri, pilavlar ve şerbetli tatlılarla donatıyoruz... Sizlere sağlıklı ve bir o kadar leziz tariflerimi anlatıp öyle güzel tüyolar vereceğim ki vücudunuz da bayram edecek...
#BayramKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüGöz açıp kapayıncaya kadar geçen yaz, onu takip eden güzel eylül ayı ardından sonbaharın güzel renklerini yaşamaya başladığımız şu günlerde her yerde olduğu gibi Uludağ’ın arka yüzünde de kış hazırlıkları son aşamada. Bugün sizlerle Keles, Gelemiç, Sorgun ve Kocakovacık köylerini gezeceğiz...
#BursaYine koştur koştur başlayan bir haftadan herkese merhaba. Kasım ayını yavaş yavaş geride bırakıp çetin geçen kış aylarını karşılamaya hazırlanıyoruz. Tabii ki İstanbul yine bir sıcak, bir serin ve kararsız. Hala baharın o tatlı günlerini yaşıyorken ve kabak mevsiminin zamanı geçmeden, son hasatları değerlendirmek istedim ve kabakla yıldızı barışmayanlar için şahane bir tarifle geldim. Dışarıdan bakıldığında klasik kabak dolması görünümüne sahip ama içi sürprizli bir dolma tarifi vereceğim bu kez 'iç pilavlı kabak'...
#İç Pilavlı KabakYaz demek mangal demek... Et, tavuk ve deniz mahsullerini mangal öncesi neyle marine etmeli, nasıl pişirmeliyiz? Sofrada et yemeyenleri de memnun edecek sebzeli tabaklar neler olabilir? Ateşi birçok farklı teknikle kullanarak fark yaratan Mürver Restaurant’ın şefi Mevlüt Özkaya’ya mangalın inceliklerini sorduk.
#Et Marinasyonuİster işe götürün, ister okula; ister evde pratik bir öğün olarak yiyin, ister parkta piknik havasında... Çeşit çeşit malzemelerle hazırlanan sandviçler her damak zevkine uyuyor. Yaklaşan 3 Kasım Dünya Sandviç Günü’nü bahane ettik, şeflerden tarifler istedik.
#SandviçBulaşık makinesi zamanla bulaşıkları temiz yıkamamaya başlayabilir. Bulaşıkları her yıkamada tertemiz yapan bir bulaşık makinesine sahip olmak her kadının hayalidir. Bulaşıkları çok güzel bir şekilde temizlemek biraz da bulaşık makinesinin teknik özelliklerine ve becerilerine bağlıdır. Bulaşık makinesi beyaz tortu, leke bırakıyorsa ne yapmak gerekir detayları ile derledik.
Çıtır çıtır ağızda dağılan hamuruyla galette, son zamanların en çok aranan tariflerinden biri. Peki galette nasıl yapılır? Çay saatlerinden her zaman yerini almaya hazır olan galette tariflerinden en çok tercih edilenleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte birbirinden leziz galette tarifi malzemeleri ve yapılışı.
#GaletteParmak kuklalar, çocukluktan aklımızda kalan ve günümüze kadar gelmiş en eski oyuncaklardan biridir. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirmede oldukça etkili olan parmak kuklaları siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte, çocuklara ve ebeveynlere eğlenceli bir aktivite: Parmak kukla yapımı!
#Parmak KuklaAtsak mı artık şu üstümüzdeki ölü toprağını, ne dersin? Sadece sen değil, hepimiz bunaldık sıkıldık. Öf pöff... Ama ben sana bir şey diyeyim mi? Bu böyle olmaz. Bak yeni yıl geliyor, haydi azıcık toparla kendini, biraz modunu düzelt. Hani nerede umut dolu pozitif enerjiii? Böyle mi karşılayacaksın yeni tazeyi?
#Yılbaşı MenüsüHer anne baba çocuğunun diş sağlığını korumaya özen gösterir. Küçük yaştan itibaren çocuğun diş temizliği alışkanlığı edinmesi için telkinlerde bulunur, aşırı şekerli besinler tükettiğinde dişlerine zarar gelmesinden endişelenir. Ancak diş çürüğüne yol açan bakteriler çocuğa başkasından da bulaşabiliyor.
#AileProfesyonel mutfakların vazgeçilmezi döküm tavada yapılan yemeğin lezzeti bir başka oluyor. Özellikle et yemekleri konusunda oldukça iddialı olan bu tavalar, etin mühürlenmesini kolaylaştırıyor. Yumuşacık etler için sıkça tercih edilen döküm tavaların nasıl temizleneceği ise merak konusu.Sizler için birkaç temizleme yöntemi derledik.
#Döküm Tava