Kasaplar Odası haberleri sayfasında Kasaplar Odası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 460 Kasaplar Odası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, başkentlileri merdiven altı ve kaçak et kıyma çekimine karşı uyararak “Hiç alakasız mesleklerden insanlar seneden seneye çıkardıkları kıyma makinalarıyla kurban eti çekmeye çalışıyor. Paslı kıyma makinalarında kurban çektirerek sağlığınızdan olmayın” dedi.
#Kasaplar OdasıTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, petshopların Kasaplar Odası'na bağlanmasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Yardımcı, tüm petshopların değil odalaşamayanların kasaplar odası çatısı altında toplandığını belirtti. Tartışmalar üzerine açıklama yapan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, "Kendilerinden aldığım bilgilere göre, kurumsal olarak farklı odalara dağıtım yapılacak. 'Ticari açıdan bu uygun görülmüş' deniliyor ama daha önce de çiçekçiler alt grubuna üyelerdi" dedi. Profesyonel Evcil Hayvan Ticareti ile Uğraşanlar Derneği Başkanı Misak Kehyeoğlu ise Ankara'da 200 petshop sahibinin Manavlar Odası'na üye olduğunu söyledi.
#PetshopAfyonkarahisar'da Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından teşhir edilen iki firmanın kullandığı Adana kebabında kuyruk yağı yerine domuz yağının çıkmasının ardından bir açıklama yapan, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, kuyruk yağının Konya'dan geldiğini söylemişti. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu bu iddiayı yalanladı ve meslektaşının özür dilememesi halinde iftira davası açacaklarını bildirdi.
#Tarım Ve Orman BakanlığıBayramda tatile gidemeyen pikniğe gitti, kasapların durgun olan mangallık et satışlarını 9 günlük bayram tatili kurtardı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, “Piknik sezonunun açılmasına rağmen mangallık et satışları geçen yıla kıyasla yüzde 35 azaldı. Ancak bayramda İstanbul’da kalanların yoğun talebiyle tavuk kanadı stokları hızla tükendi” dedi. Beyaz et sıcak havada hızlı bozulduğu için kasapların temkinli sipariş verdiğini söyleyen Tüfekci, “Talepteki artış sürerse kasaplar ilerleyen günlerde yine ‘kanat’sız kalabilir” diye konuştu.
#BayramAnkara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, başkentlileri merdiven altı ve kaçak et kıyma çekimine karşı uyararak “Hiç alakasız mesleklerden insanlar seneden seneye çıkardıkları kıyma makinalarıyla kurban eti çekmeye çalışıyor. Paslı kıyma makinalarında kurban çektirerek sağlığınızdan olmayın” dedi.
#Kasaplar OdasıBayrama sayılı günler kala kurban pazarlarını gezdik. Bu sene küçükbaş fiyatları 10-20 bin lira, büyükbaş fiyatı ise 100 bin ila 320 bin lira arasında değişiyor. Fiyatların yüksek olmasının önemli bir sebebi de çadır kiraları. Belediyelerin 15 gün için istedikleri çadır kirası 100 bin lirayı buluyor. Pazarda bir günde tüm kurbanlıklarını bitiren de vardı, sadece bir kurban satışı yapan da.
#KurbanlıkYükselen et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle hafta sonu ve bayramlarda tavuk kanadı bulmak zorlaştı. Geçen 9 günlük bayram tatilinin son günlerinde, kasap ve marketlerde tavuk ürünü bulunamadı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam gelmesine rağmen talebin azalmadığını belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal, “Bayramda vatandaşlar çoğu kasapta, çoğu markette kanat bulamadı” dedi.
#KasapAdana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunması tedirginliğe neden olurken, uzmanlar uyarıda bulundu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, "Vatandaşlar, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş eti almalılar" derken; Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" diye konuştu.
#At EtiAdana'da sulama kanalında kesilmiş halde at ve eşek eti kalıntıları ile kemiklerinin bulunması tedirginliğe neden olurken, uzmanlar uyarıda bulundu. Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, "Vatandaşlar, veteriner hekim tarafından denetlenmiş ve mühürlenmiş eti almalılar" derken; Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur ise "Et kendini belli eder. At eti sulu olur. Pişirdiğinizde suyu mangalı söndürür" diye konuştu.
#At EtiGeçtiğimiz yıl bu zamanlarda 75 lira civarında olan kıymanın kilosu 200, kuşbaşının kilogramı ise 250 liranın üzerini gördü. Sadece yılbaşından bugüne, 3 ayda fiyatı yüzde 35 civarında artan et, 2 yılda alması gereken zammı, 2 ayda almış oldu. Kimileri bu fiyat artışını ‘deprem etkisi’ olarak yorumlasa da sektör temsilcileri bunun doğru olmadığı ve ramazan öncesi fırsatçılık yapılmaya çalışıldığı konusunda hemfikir. Hükümet ise düğmeye bastı. Her ne kadar eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 3 yıl önce bir yayında, Türkiye’de et ithalatının bittiğini, yerli üretime ağırlık verileceğini söylemiş olsa da fiyatları düşürmek için yine aynı taktik denenecek: Avrupa ve Güney Amerika’dan canlı hayvan ve karkas et ithal edilecek. Peki, tek çaremiz ithalat mı?
#DepremMardin'in Kızıltepe ilçesinde gözlerini bağladığı boğanın başına defalarca balyozla vurup, öldüren ve gözaltına alınan Mustafa Y. ile hayvan sahipleri Rıdvan B. , Muzaffer B. işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekerken, Kızıltepe Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada olayın yakından takip edildiği belirtildi.
#MardinHAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat’a son günlerin çokça tartışılan kararını sorduk: Petshop’lar nasıl olur da Kasaplar Odası’na bağlanabilir? Şenpolat “Hiçbir mantığı ve açıklaması yok” diyor ve devam ediyor: “Şimdi kediye, köpeğe farklı gözle bakmalarını beklemek naiflik olur.”
#HAYTAPAnkara Manavcılar, Balıkçılar ve Akvaryumcular Odası Başkanı Atilla Süslü, Antalya başta olmak üzere bazı illerde pet shopların Kasaplar Odası'na bağlanmasıyla ilgili, "Pet shoplar genelde Türkiye’de karma odalara kayıt oluyorlar; ama orada biraz zorlama olarak Kasaplar Odası'na geçilmiş. Bence de absürt. Biri kesiyor, biri de satıyor. İlginç bir durum. 2 gündür her tarafta reklam oluyoruz. Köpek bonfilesinden tavuk kuşbaşına kadar herkes dalga geçiyor" dedi.
#DHATürkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, petshopların Kasaplar Odası'na bağlanmasının yanlış anlaşıldığını söyledi. Yardımcı, tüm petshopların değil odalaşamayanların kasaplar odası çatısı altında toplandığını belirtti. Tartışmalar üzerine açıklama yapan İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, "Kendilerinden aldığım bilgilere göre, kurumsal olarak farklı odalara dağıtım yapılacak. 'Ticari açıdan bu uygun görülmüş' deniliyor ama daha önce de çiçekçiler alt grubuna üyelerdi" dedi. Profesyonel Evcil Hayvan Ticareti ile Uğraşanlar Derneği Başkanı Misak Kehyeoğlu ise Ankara'da 200 petshop sahibinin Manavlar Odası'na üye olduğunu söyledi.
#PetshopAdana'da gelen ihbar üzerine markete baskın düzenleyen ekipler, son kullanma tarihi geçmiş ve bozulduğu belirlenen, satışa hazır vaziyetteki 250 kilo et ve tavuk tespit etti. Et ve tavuklar, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince götürülerek imha edildi.
#AdanaAdana'da gelen ihbar üzerine markete baskın düzenleyen ekipler, son kullanma tarihi geçmiş ve bozulduğu belirlenen, satışa hazır vaziyetteki 250 kilo et ve tavuk tespit etti. Et ve tavuklar, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince götürülerek imha edildi.
#AdanaYılbaşı öncesi 4 günlük kısıtlamadan dolayı evlerine yiyecek stoku yapan vatandaşlar arasında özellikle hazır köfte ve kıyma kebabı gibi ürünlere yönelenleri uyaran Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, "Hazır köftelerin içeriği belli değil. Taşlık ve bici bici boyası kullananlar bile var. Herkes kasabından kıymasını alıp köftesini evde yapsın" dedi. Kebapçı Yaşar Aydın ise insanların hazır köfte yemek yerine kebapçıları arayıp gerçek kıymanın tadına varması gerektiğini söyledi.
#YılbaşıSosyal medya hesabından yaptıkları 'Meslek Seçimi' canlı yayınındaki konuşmalarında kasapları kızdıran psikolog- yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, tüm kasaplardan ve ailelerinden özür diledi. Doğan Cüceloğlu, Bilmeden gönül incittiğimiz kasaplardan ve ailelerinden özür diliyorum. Orhan Gencebay ne demiş, hatırlatmak istiyorum, hatasız kul olmaz dedi. Psikolog- yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, 9 Ağustos'ta sosyal medya hesabından gençlere meslek seçimleri hakkında önerilerde bulundu. Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu'nun canlı yayının 28'inci dakikasında, Bazı işler şefkatli olmamayı gerektiriyor. Şefkatli bir insan şefkatli olmamayı gerektiren bir işte bulunduğu zaman mesela kasap olsa. Olmaz işte diye örnek verdi. Doğan Cüceloğlu da eşinin sözlerine 'Evet' diye gülümsedi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Cüceloğlu'nun kasaplardan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Demirören Haber Ajkansı'nın (DHA) haberi yayınlamasının ardından Doğan Cüceloğlu, Osman Yardımcı'yı arayarak ilk olarak telefonda özür diledi. Daha sonra Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu ve Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımla tüm kasaplardan ve ailelerinden özür diledi.
#Doğan CüceloğluSosyal medya hesabından yaptıkları 'Meslek seçimi' canlı yayınındaki konuşmalarında kasapların tepkisini çeken psikolog- yazar Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu ve eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, tüm kasaplardan ve ailelerinden özür diledi. Doğan Cüceloğlu, “Bilmeden gönül incittiğimiz kasaplardan ve ailelerinden özür diliyorum. Orhan Gencebay ne demiş, hatırlatmak istiyorum, hatasız kul olmaz" dedi.
#AntalyaYaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.
#Kurbanbayrami2020ADANA Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, Kurban Bayramı'nda, kesim yetkisi olmadan kesim yapan kişeler yönelik denetimlerin artacağını belirterek, "Evde etini doğrayan vatandaşlar hariç, kolunu, bacağını, ayağını kesip hastaneye giden sahte kasaplar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.
#Adana Kasaplar Odası BaşkanıYaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kasaplar ve kebapçılar etlerin nasıl saklanıp tüketilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etin en az bir gün dinlenmesinin sindirim sistemi açısından uygun olacağını söylerken, kebapçı Yaşar Aydın ise ilk günkü etle Adana kebabı yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını söyledi.
#Kurbanbayrami2020Aydın’da celeplerin şaşkınlığı meslek odası başkanı İsmail Kadı’yı isyan ettirdi. Koskoca inek ve boğaların Pazar yerlerinde sahipleri tarafından unutulup gidilmesine şaşıran Başkan Kadı, “Telefon çakmak, kalem veya teşbih olsa gam yemeyeceğim de koskoca boğayı nasıl unutup gidiyorlar anlamış değilim” dedi.
#AydınTürkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince kırmızı ete zam yapılmayacağını belirterek, "Provokatif amaçlı açıklamalar oluyor, kimse itibar etmesin, tedirgin de olmasın." dedi.
#Türkiye Kasaplar Federasyonu