Laura Carney yıllar evvel hayatını kaybetmiş olan babasının kişisel eşyaları arasından çıkan listeyi görür görmez ne yapması gerektiğini anlamıştı. Ancak bu listenin kendi hayatını da tamamen değiştireceğinden habersizdi...
#ABDKarpuz yaz sofralarının vazgeçilmez meyvelerindendir. Ferah ve soğuk tüketilen karpuz herkesin sevdiği bir meyvedir. Bu nedenle Türkiye'deki karpuz yetiştiriciliği ve karpuz yetiştirilen iller herkes tarafından merak edilmektedir. Peki, karpuz Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir? Karpuz nasıl yetiştirilir? Karpuz yetiştiriciliğine dair her şeyi sizler için derledik.
#Karpuz Nasıl YetişirYazın vazgeçilmez besinlerinden biri olan karpuz, dünyanın pek çok yerinde severek tüketilen bir meyve. Kabakgiller familyasından olan karpuz dilimize Farsça’dan geçmiştir. Peki, karpuzun ana vatanı neresi, faydaları neler?
#Karpuzun AnavatanıErgene Nehri’ni kirleten fabrikaların atık suları, yeraltı kaynaklarını zehirliyor. Halk sağlığının büyük tehdit altında olduğunu söyleyen Çorlu Belediye Başkanı Ersin, "Sağlık muayenesindeki bazı kuyularımızdan çektiğimiz sularda fabrikaların kirlettiği sulara rastlıyoruz. Vatan-daşlarımızdan "Suyumuz kokuyor, gri akıyor" şikayetleri geliyor" dedi.
Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle geçen yılın nisan ayına göre bu yıl yaş meyve ve sebzede yüzde 45 ihracat kaybı yaşanan Rusya pazarı, kapıların açılmasıyla yeniden hareketlendi. Nakliye firmalarının yoğun siparişe yetişemediği Rusya’ya kabak, karpuz ve biber gönderiliyor.
#RusyaTarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırma Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Türkiye’de kurulu bulunan gen bankalarının işleyişini anlattı. Dr. Birişik, “Bünyemizdeki 32 gen bankasıyla bütün bitkilerimizi muhafaza ediyoruz. Olası bir felaket halinde herhangi bir canlı türünün kaybolmaması için tümünün yedeğini en ileri teknolojiyle milli botanik bahçesinin altında tekrar yapacağız, altyapılarımız kurulu vaziyette” diye konuştu.
#GazetehaberleriLüleburgazlı aktivist, TEMA Vakfı üyesi Hakan Dedeoğlu, Trakya’da videolar çekip sosyal medya üzerinden yayınlıyor. 30 yıldır çevre konularında çalışıyor, siyasetçilerle ve bürokratlarla tartışıyor. Onlara uyarılar yapıyor. Hayrettin Karaca kendisini ormanlarda gezdiren Dedeoğlu’nu çok severdi.
#YazarSağlıklı bir beslenmenin temelinde dengeli sebze ve meyve tüketimi yatar. Mutlaka mevsimine göre farklı meyve ve sebzeleri tüketmeliyiz. Şimdi hangi mevsimde hangi meyveler var bunlara bakalım ve inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi mevsimine özgü yiyecekler konu anlatımı.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Mevsimine Özgü Yiyecekler Konu AnlatımıTarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesini engelleyecek şekilde hazırlanan yasa teklifinin yürürlüğe girmesine sayılı günler kaldı. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini öne süren çiftçiler; yüzme havuzlu, basketbol sahalı hobi bahçelerinin tarımsal üretime balta vurduğunu söyleyerek, yasaya destek verdi.
#Havuzlu Hobi BahçesiBüyük şehrin kaosunda hızla doğadan koptuğunuzu hissediyorsunuz. Yediğiniz içtiğiniz gıdaların güvenilirliğini sorguluyor, endişe içinde yaşıyorsunuz. Balkonunuzda domates ya da mutfak pencerenizdeki saksıda fesleğen yetiştirmek istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. En kötüsü de çocuğunuz karpuzun ağaçta yetiştiğini sanıyor! Korkmayın, hiçbir şey için geç değil. Gelin, sizi bu konuda çalışan kolektif, dernek ve oluşumlarla tanıştıralım. Bu bahar makarna sosunuzu kendi domatesiniz ve fesleğeninizle yapın...
#İstanbul Permakültür Kolektifi5.1 milyar TL’lik tarımsal gelire sahip olan Diyarbakır’da, yapımı devam eden Silvan Projesi ile 235 bin dekarlık alan suya kavuşacak. Böylece Diyarbakır’da tarımsal gelirde artış yaşanacağına dikkat çeken DenizBank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, “Örneğin söz konusu alanda sulama yapılmadan buğdaydan elde edilen gelir 88 milyon TL olacakken, sulama sonrası 137 milyon TL’ye çıkabilir. Eğer 235 bin dekarlık bu alanda pamuk ekilirse elde edilecek gelir ise 480 milyon TL’ye ulaşır” ifadelerini kullandı.
#GazetehaberleriTüm dünyanın sadece yarısının, yarısının, yarısının, yarısının, yarısı ekilebilir tarım arazisi ve bu küçücük alan da; insan sayısı arttıkça, yollar, binalar yapıldıkça, beton yeşili yedikçe, her geçen gün daha da küçülüyor. Nüfus artıyor ama nüfusu besleyecek toprak azalıyor.
#YazarlarYaz tatilini memleketi Ankara yerine öğrencilerine fen bilimleri dersini sevdirmek amacıyla oluşturduğu uygulama bahçesinde geçiren Bayburt Şehit Gürcan Yavuz İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri öğretmeni Emre Özel, dersi öğrencilerine uygulamalı olarak öğretmenin mutluluğunu yaşıyor.
#Fen Bilimleri- Karamanoğulları Beyliği'nin geleneği olan ve ailenin ilk erkek bebeğinin dünyaya gelmesi dolayısıyla 700 yıl kadar önce gerçekleştirilen "Kütük atma" töreni, Burdur'da hala yapılıyor - Törende erkek bebeğin dünyaya geldiği evin yüksek yerinden aşağıya kütük atılıyor, bebeğin annesine mani söyleniyor, davul zurna çalınıp halk oyunları oynanıyor