Yeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıBellek gücünün azalması herkesi, en çok da yaşlıları endişelendirir. Doğal yaşlanmanın beyin fonksiyonlarına ilk etkisinin de bellek zayıflaması olduğu kesindir. Ama yine de basit bazı ‘bellek zayıflatıcı’ sebeplerin etkilerini de azımsamamak gerekiyor. Onlar da etkili faktörler. İlk 5’te şunlar var...
#YazarlarYatırım, yönetim ve danışmanlık şirketi Mineks’in sahibi Bülent Göktuna Araplarla kurduğu korsorsiyum ile 2011’in ilk çeyreğinde ihaleye çıkacağı duyurulan Galataport’a (Salıpazarı Limanı) talip oldu. Göktuna, “Avrupalı ortaklarla birlikte Milli Piyango ile de ilgileniyoruz” dedi.