İngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltereTURYİD Başkanı Kaya Demirer, dövizle kiralama dışında gastronomi sektörünü en çok etkileyen sorunları sıraladı. “Tüm düzenlemeler yabancı yatırımcıları ürkütmeden yapılmalı. Tek sorun dövizle ödenen kiralar değil. Gıda fiyatlarındaki artışı kooperatifçilikle çözeriz. Türkiye kendini gastronomiyle anlatarak tanıtmalı. Netflix dizilerine lezzetlerimizle girelim” dedi.
#GazetehaberleriTurizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) tarafından 29 Mart’ta Türkiye’nin ilk ‘Global GastroEkonomi Zirvesi’ düzenleniyor. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, “Türkiye’nin 2023 turizm hedefi 50 milyar dolar. Turist başına ortalama 670 dolarda kalırsak, bu hedefe ulaşamayız. Oysa gastroekonomiyle öne çıkıp bu geliri 1250 dolara çıkarırsak 65 milyar doları yakalayabiliriz” dedi.
#GazetehaberleriAsya ülkelerinin turistleri durumu fark etti bile: Japonya’da görülmesi gereken yeni şehir Osaka. Ziyaretçi sayısı hızla artıyor. Rehber kitaplardaki öneriler doğrultusunda Kyoto ve Nara’yı tercih edenler ülkenin üçüncü büyük şehrini yenilenen yüzüyle göremiyor. Sadece Japonya’ya özgü etkinlikler, kültürel zenginliklerin yanı sıra güzel kafeler, barlar, restoranlar, butiklere bakılırsa Osaka’nın yıldızının gittikçe parlamasına şaşırmamak lazım.
#36 Saatte OsakaKaya Demirer nev-i şahsına münhasır bir adam. Yıllardır doğru bildiğinden sapmadı. Ortaya hep kaliteli restoranlar, başarılı gece kulüpleri çıkardı. Niş, Topaz, Karaf sadece üçüydü. Bir buçuk yıllık suskunluğun ardından Sezen Aksu’nun müzik direktörlüğünü yaptığı yeni bir mekanla eğlence sektörüne dönmeye hazırlanıyor. Demirer yeni projesini anlattı.
Türkiye’de şarapçılık genellikle Trakya, Ankara, İzmir, Tokat, Elazığ ve Denizli çevresinde yapılıyor. Son yıllarda bu illere Manisa ve çevresi de katıldı. Bağ alanları zincirinin son halkası Antalya yaylaları. Burak ve Doruk Özkan kardeşler, Antalya’nın 1050 metredeki serin iklimli yüksek yaylalarında kurdukları bağlarda, Likya adını taşıyan şaraplar üretiyor.