Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi izleyiciler tarafından ilgi gördü. Genellikle muzlu yapmaya ve yemeye alışık olduğumuz köstebek pasta bu kez farklı bir versiyonuyla beş çaylarınıza konuk oluyor. Çilek soslu köstebek pasta, dilediğiniz kırmızı meyvelerle de süslenebilir. Hem de çilekli köstebek pasta, muzluda olduğu gibi çok çabuk kararmaz ve daha uzun sürede tüketebilir. Peki, çilek soslu köstebek pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta köstebek pasta tarifi ve yapılışı...
#Köstebek PastaDut uzun süre saklamaya uygun bir meyve değildir. Bu nedenle kurutulması daha uzun süre tüketilmesini sağlar. Bunun için de bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki dut nasıl kurutulur? Evde beyaz ve siyah dut kurutmanın yolları
#Dut Nasıl KurutulurAmerika’da yayımlanan yeni bir çalışma Türkiye dahil pek çok ülkedeki çörekotu yağı sahtekârlığını ortaya koydu. Çalışma ülkemizde çörekotu yağlarında yüzde 40’a varan oranda sahtecilik yapıldığını gösteriyor. Öte yandan ayçiçeğiyağı da mentol eklenip nane yağı diye satılıyor, kara mürver ürünlerine mor pirinç veya mor havuç ekstreleri koyuluyor. Yağdaki sahtekârlığın sağlığa olumsuz sonuçları bazen ölüme kadar gidebiliyor.
#Çörekotu YağıKaradut lekesi çıkarmak için kullanılan en ilginç yöntemlerden birisi karadutun kendi yaprağını kullanmaktır. Dut yaprağının rondodan geçirilmesi sonucunda lekenin üzerine koyarak kolaylıkla karadut lekesini çıkarabilmeniz mümkündür. Bununla birlikte kıyafetler üzerinden ise sirke yardımı ile karadut lekesi çıkarılmaktadır. İşte karadut lekesini çıkarma yöntemleri.
#Dut LekesiNilgün Kasapbaşoğlu, 2. Sayfa programına konuk oldu. Samimi açıklamalarda bulunan Nilgün Kasapbaşoğlu'nun hayatı da merak ediliyor. Naif kişiliği ve oynadığı dizilerle beğenileri toplayan Kasapbaşoğlu, televizyon ve tiyatronun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yaptı. Peki Nilgün Kasapbaşoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte Nilgün Kasapbaşoğlu dizileri ve filmleri...
#Nilgün KasapbaşoğluSue Langstaff (50) Amerikalı. Berkeley Üniversitesi’nde gıda mühendisliği eğitimi aldıktan sonra California Üniversitesi’nde yüksek şarap ve bira üretimi konusunda lisans yapmış. Napa Vadisi Koleji ve California Üniversitesi’nde uzun yıllar "Şarabın Duyusal Değerlendirmesi" üzerine ders vermiş.