Vergi affı borç yapılandırma süresiyle ilgili son durum merak ediliyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme kapsamında vergi, prim, trafik, askerlik gibi birtakım borçlara yapılandırma imkanı gelmiş ve son başvuru tarihi 31 Mayıs olarak açıklanmıştı. Kamu borcu yapılandırma süresiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve son başvuru tarihinde değişikliğe gidildi. Peki vergi affı uzatıldı mı? 2023 Borç yapılandırma son gün ne zaman, ödemeler nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Vergi AffıKoronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması başladı. 56 saat sürecek kısıtlama öncesi İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne genelge gönderildi. Genelgeye göre, vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için bu hafta sonuna özel vergi dairelerinin açık olacağı duyurulurken, vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyenler, belgelerini yanlarında bulundurmaları halinde hafta sonu kısıtlamasından muaf tutulacağı belirtildi.
#İçişleri Bakanlığıİçişleri Bakanlığı, borç yapılandırmasının son günü olan 1 Mart'ta vergi dairelerinde yoğunluk yaşanmaması için valiliklere genelge gönderdi. Genelgede vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için bu hafta sonuna özel vergi dairelerinin açık olacağı duyuruldu. Genelgeye göre, vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyeler belgelerini yanlarında bulundurmaları halinde hafta sonu kısıtlamadan muaf tutulacak.
#İçişleri BakanlığıSon dakika haber... İçişleri Bakanlığı, borç yapılandırmasının son günü olan 1 Mart'ta vergi dairelerinde yoğunluk yaşanmaması için valiliklere genelge gönderdi. Genelgede vergi borcu ödemesi ve yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için bu hafta sonuna özel vergi dairelerinin açık olacağı duyuruldu. Genelgeye göre, vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyeler belgelerini yanlarında bulundurmaları halinde hafta sonu kısıtlamadan muaf tutulacak.
#İçişleri BakanlığıToplumun büyük bölümünü yakından ilgilendiren borçları yeniden yapılandıran düzenleme önceki gece Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. 500 milyar liralık bir büyüklüğü kapsayacağı belirtilen yapılandırmanın merak edilen tüm ayrıntılarını, 10 soru ve yanıtları ile birlikte ele aldık.
#GazetehaberleriEkonomi alanında düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Varlık Barışı'nın süresi yıl sonuna kadar uzatılacak. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları Türkiye'ye getirilecek. Bu durumda yüzde 1 vergi uygulanacak. Merkez Bankasının yıllık karının yüzde 20'si ihtiyat akçesine aktarılmayacak. Merkez Bankası talepleri gerçek zamanlı ve anlık karşılanacak. Bu taleplerin karşılanması için bankaca kurum ve kuruluşların bilgi işlem sistemlerine erişim sistemleri kurulabilecek.
#Gelir Vergisi KanunuCumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kalkınma planı olan 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Plana göre, 2023 yılında gayri safi yurt içi hasılanın 1 trilyon 80 milyar dolara, kişi başına gelirin 12 bin 484 dolara yükseltilmesi, ihracatın 226,6 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. İşsizlik oranının yüzde 9,9'a düşürülmesi, enflasyon oranlarının kalıcı bir biçimde düşük ve tek haneli rakamlara indirilmesi hedeflenen plana göre, söz konusu dönemde 4,3 milyon ilave istihdam yaratılacak. Planın vizyonu "Daha fazla değer üreten, daha adil paylaşan, daha güçlü ve müreffeh Türkiye" olarak belirlendi.
#On Birinci Kalkınma PlanıHazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u duyurdu. Bakan Albayrak, ekonomi ve yargıda reformların yapılacağını söyledi.
#Berat AlbayrakTürkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Türk Lirası mevduatlarında vergilerin indirilmesinin dolaylı etkisinin kamunun gelir kaybından fazla olacağını vurgulayarak, “Düzenleme ile TL mevduat sahipleri faiz oranlarını yukarıya çekmeden daha iyi getiri sağlayacak. Böylece dolaylı olarak kredi faizleri üzerindeki baskı da kısmen azalacaktır” dedi.
#GazetehaberleriYurt dışından getirilen varlığa ilişkin vergi düzenlemesi, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere bayram ikramiyesi ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
#TBMMBeşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş'ta son 8 sene içerisinde 85 futbolcu transfer edildiğini ödenen meblağların ortada olduğunu belirterek, “Bunların hepsi kamuoyu önünde oldu. Olurken kimse sesini çıkarmadı. Şimdi benden bunların hepsinin hesabını sormam isteniyor. Sorabileceğim her hesabı soracağım” dedi.
Hükümet, IMF’yle Bankacılık Yasası ile Sosyal Güvenlik Yasası’nı bu ay sonuna kadar (14 günde) Meclis’ten geçirilmesiyle birlikte 833 milyon dolarlık kredi diliminin serbest bırakılması konusunda uzlaştı. Devlet Bakanı Ali Babacan, iki tasarının da bu ay sonunda yasalaşacağını belirtti.