Her gün soframıza gelen gıdalar üzerinde öyle büyük oyunlar dönüyor ki maliyeti düşürmek için yapılan hileler pes dedirtiyor. Süt ürünleri, zeytinyağı, salça, sirke, tereyağı derken Ramazan ayının yaklaşmasıyla pastırma da bunlardan nasibini aldı. Peki pastırmada en çok hangi hilelere başvuruluyor? Hileli ürün tadından, görüntüsünden anlaşılır mı? Pazarlarda ya da şarküterilerde satılan ambalajsız ürünler riskli mi? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık anlatıyor.
#SağlıkCovid-19 pandemisi en çok çocuklar ve ergenleri olumsuz yönde etkiledi. Ebeveynler işsiz, çocuklar okullarından uzak kaldı. Pandeminin yıkıcı etkisi aile içi şiddete neden olurken, şiddetin aktarıldığı durumlardan biri de çocukların yemek yemeyi reddetmesi. Peki, iştahsız çocuğa yaklaşım nasıl olmalı? Uzman Psikolog Arzu Yazar, pandemi günlerinde çocukların yaşadığı zorlukları anlattı.
#ÇOCUKModern zamanın popüler yaşam filozofu Alain de Botton bugüne kadar yazdığı kitaplarıyla din, seks, seyahat ve aşk hakkında konuşulanları kökten değiştirdi, şimdi sıra sanata geldi. Son kitabı ‘Art as Therapy’ (Terapi Olarak Sanat) ile değişen müzeleri, koleksiyonerliği tartışmaya açan De Botton’la Londra’daki ev-ofisinde buluştuk. Sanat dünyasının yeni oyuncularını, Gezi sonrası Türkiye’yi ve yakında İstanbul’da açacağı Hayat Okulu’nu konuştuk.