Kalamar, en sevilen deniz mahsullerinden biridir. Kalorisi en düşük deniz ürünü olan kalamar, protein, çok az oranda yağ, fosfor, magnezyum ve kalsiyumdur. Kalamar; B2, B3 ve B12 vitaminleri barındırır. Kalamar ile yapılan tariflerin başında dolması gelir. Çanakkale Bozcaada'ya özgü bir yemek olan kalamar dolmasının yapım aşamalarını ve kalamarla ilgili bilgileri derledik.
#KalamarKalamar ve midye gibi deniz ürünleri, dışarıda yemeye alışkın olduğumuz lezzetler. Oysa ki evde yapmak hiç zor değil. Bu hafta kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ara sıcak önerileriyle geldim. Tariflerimin temel malzemesi ‘cesaret’. Sonrası kolay... Hemen kolları sıvayın derim.
#KalamarSemih Diken (38) makine mühendisi. Eşi Özenç (34), çocukları Ege (4) ve Tuna (2) ile dünyayı farklı lezzetler peşinde geziyorlar. Vietnam’da kızarmış serçe, Kamboçya’da timsah fileto, Estonya’da ayı sosisi gibi birçok farklı lezzeti tattılar. Kendilerini löplöpçü olarak adlandıran çift, bugüne kadar 52 ülkeye ayak bastı. Löp löpçüleri Namibya’da yakaladık ve serüvenlerini sorduk.
#MalezyaYaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.
Sonbaharın renkleriyle yazın sıcağını birleştiren dört günlük eylül tatili için hazır mısınız? Eğer planınızı hâlâ yapmadıysanız seyahat yazarlarına kulak verin. Londra’da bu hafta festival atmosferi yaşanıyor. Prag sonbaharın renklerine büründü. Sanat şehri Floransa bağbozumu döneminde bir başka güzel. Guilin yılın en güzel dolunayını şölenle kutluyor. Yurtiçinde kalacaksanız Bozcaada, Abant, Alanya ve Kemaliye sayısız sürprizler vaat ediyor.