kahvaltılık gevrek haberleri sayfasında kahvaltılık gevrek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 143 kahvaltılık gevrek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Güne besleyici şekilde başlamanıza yardımcı olan kahvaltı, günlük protein, karbonhidrat, vitamin, mineral ve lif alımına büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Dengeli bir kahvaltıda 1 porsiyon tahıl grubu, 1 porsiyon süt ürünleri, 1 porsiyon meyve ve uygun bir protein kaynağı tüketimi öneriliyor. Dengeli bir kahvaltının çocuklar ve yetişkinler için önemli olduğu bilinciyle faaliyetlerini sürdüren Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, sütün sevilen markası Pınar Süt ile iş birliğine 2021 yılında da devam ediyor ve besleyici kahvaltılara lezzet katıyor.
#NestleAmerican Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir araştırmaya göre, beslenme düzeninde işlenmiş tahıl yerine tam tahıla yer vermek, kalori kaybına yardımcı oluyor. İşlenmiş tahıl yerine tam tahıl tüketen ve lif için önerilen günlük alım miktarına uygun olarak beslenenler günlük ortalama 100 kalori daha fazla yakıyor.
#ZayıflamaNesquik Kahvaltılık Gevrekler, #eneglencelikase tasarımınıarıyor. Nesquik 700 g paketinizden çıkan boyanabilir etiketi çocuğunuzlabirlikte boyayıp, yine paketin içerisinden çıkan Nesquik kasesinin üzerineyapıştırıp, fotoğrafını çekin, Nesquik FB sayfasındaki yarışma post’ununaltında paylaşın, yarışmaya katılın. Birinci olan kişinin tasarımı Nesquikpaketlerini süsleyecek, ve bir adet Samsung Tablet’in sahici olacak.
#NESQUIKSabahın ilk saatlerinde kahve içerek güne başlamak, ağzınızdan değil burnunuzdan nefes almayı unutmak… Birbirinden tamamen alakasız ve masum görünebilir sağlığımız üzerinde büyük etkileri var.Günlük sağlık ve kilo verme tavsiyeleriyle sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Fizyoterapist Chris Boettcher, son araştırmalara dayanarak kilo aldıran, uykuyu bozan ve kişiyi daha az enerjik hale getiren 10 şaşırtıcı alışkanlığı ortaya koydu.
#SağlıkÇok yakında ailemiz ve dostlarla bir masa etrafında toplanıp güzel dileklerle karşılayacağız yeni yılı… Hem afiyetle yenecek hem de o güzel sofraları süsleyecek yenebilen dekor tariflerimi paylaşmak istedim bu hafta. Çikolata, meyve, peynir gibi basit malzemelerle yapılan bu süsler şık olduğu kadar lezzetli de…
#Gülay Barbaros AltanAspartam hangi ürünlerde var? sorusu alınan yeni kararla birlikte araştırılmaya başlandı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından alınan karara göre Aspartam ‘muhtemelen kanserojen’ madde olarak ilan edildi. Aspartam içeren ürünler de artık bir ürünü satın almadan önce kontrol edilmeye başlandı. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) tarafından yapılan değerlendirmelere göre ‘sınırlı kanıta’ sahip olunan Aspartam’ın kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi. DSÖ Aspartam'ın kullanıldığı ürünlerle ilgili “Diyet içecekler, sakız, jelatin, dondurma, yoğurt gibi süt ürünleri, kahvaltılık gevrek, diş macunu ve öksürük pastilleri ve çiğnenebilir vitaminler gibi ilaçlar dahil çeşitli yiyecek ve içecek ürünlerinde yaygın olarak kullanılan yapay (kimyasal) bir tatlandırıcıdır” açıklamasını yaptı. Peki, Aspartam hangi ürünlerde var, neden zararlı? İşte Aspartam içeren ürünler listesi!
#AspartamDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) değerlendirmelerinde şeker içermeyen tatlandırıcı aspartamın kansere neden olmasıyla ilgili ‘sınırlı kanıt’ olduğunu belirtilip insanlar için ‘muhtemelen kanserojen’ olarak sınıflandırıldığını duyurdu. Kabul edilebilir günlük tüketimin vücut ağırlığı kilosu başına 40 mg olduğu ifade edildi.
#DSÖİntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#Glutenİngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, tüm dünyaya karşı dayanıklılığın simgesiydi. İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Elizabeth’in hem fiziksel hem zihinsel olarak uzun ve sağlıklı bir yaşantısı oldu. Peki bunu nasıl başardı?
#Kraliçe 2. ElizabethSağlığa oldukça faydalı olan yulaf, diyetlerde de sıklıkla kullanılan bir tahıl ürünüdür. Yulaf ezmesi de dahil olmak üzere seçilebilecek çeşitli türler vardır ve besin profilleri ve işleme yöntemleri bakımından farklılık gösterirler.Peki, yulaf ezmesi kilo aldırır mı, ne işe yarar? İşte, yulaf ezmesi faydaları ve kullanımı...
#Yulaf EzmesiBebeği için ürettiği ek gıda ürünlerini sosyal medyada paylaşan Çiğdem Ardıç yoğun ilgi gördü. Birçok çalışan anne ‘Bizim için yapar mısın?’ diye sorunca ‘Aşçı Anne’ markası doğdu. Kimyager Ardıç’ın özel formüllerle ürettiği katkısız bebek gıda ürünleri bugün e-ticaretle 81 ile yollanıyor. Yurtdışına satışa hazırlanan Ardıç, “Hedefimiz dünya markası olmak” dedi.
#KOBİKinoa; kalsiyum, magnezyum, manganez, potasyum, demir, bakır ve çinko gibi mineraller, ayrıca tohumları histidin ve lizin gibi temel aminoasitler bakımından oldukça zengin bir tahıldır. Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar Orak, kinoanın faydalarını anlattı, nasıl tüketilebileceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi. İşte, kinoa nedir, faydaları nelerdir sorusu ile birlikte kinoa çayı hakkında detaylar
#Kinoa NedirYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriKahvaltılık gevrek üreticisi Kellogg, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Migros iş birliği ile çocukların eğitimine destek verdi. Gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Denizli, Eskişehir, Giresun, İstanbul ve Mardin’de yaşayan ihtiyaç sahibi bin çocuğa ücretsiz tablet bilgisayar dağıtıldı.
#KelloggGlikojen kelimesinin kökeni Fransızcadan gelmektedir. Dilimizdeki Türkçe karşılığı karaciğerdeki glikoz deposu işlevini gören bir kimyasal madde olarak geçmektedir. Glikojen ve alandaki diğer bilimsel terimler bir insanın beslenmesinde geçen sözcüklerdir. Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral kelimeleri tüketilen gıdalarda yer alan beslenmenin vücuttaki tasarımını anlatan sözcüklerdir. Bu bakımdan bilgilendirme amaçlı olarak glikojen nedir, ne işe yarar, nelerde bulunur ve nerede depolanır detayları ile derledik.
#Glilojen Nedir Ve Ne İşe Yarar?Mateks Gıda Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Türkmen Türkmenoğlu, iç piyasa için FruitMade markasını geliştirdiklerini söyledi, “Böylece, ‘Bizim topraklarda yetişen değerleri Hans yiyor, ama Hasan uzaktan bakıyor. ürünün en iyisi ihracata gidiyor, kötüsü de bize kalıyor’ algısını tersine çevirdik” dedi.
#İzmirKahvaltılık gevrek ve atıştırmalık üreticisi bir marka, ‘Gelecek Onların Elinde’ sloganından yola çıkarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Migros işbirliğiyle ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine ve öğün ihtiyacına destek oluyor. Markanın bu yolculuktaki hedefi, 1000 çocuğa bin tablet vermek.
#TegvGüne besleyici şekilde başlamanıza yardımcı olan kahvaltı, günlük protein, karbonhidrat, vitamin, mineral ve lif alımına büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Dengeli bir kahvaltıda 1 porsiyon tahıl grubu, 1 porsiyon süt ürünleri, 1 porsiyon meyve ve uygun bir protein kaynağı tüketimi öneriliyor. Dengeli bir kahvaltının çocuklar ve yetişkinler için önemli olduğu bilinciyle faaliyetlerini sürdüren Nestlé Kahvaltılık Gevrekler, sütün sevilen markası Pınar Süt ile iş birliğine 2021 yılında da devam ediyor ve besleyici kahvaltılara lezzet katıyor.
#NestleDünya devi kahvaltılık gevrek ve atıştırmalık üreticisi Kellogg, kadınlarla büyüyor. Son dört yıldır Türkiye’deki büyüme trendine devam eden Kellogg, çalışanlar arasında kadın-erkek dengesine önem verirken yaptığı yeni yatırımlarla üretim kapasitesini artırıyor. Kellogg Türkiye Genel Müdürü Burcu Yazıcı, “Hem iç piyasada pazar payımızı artırıyoruz hem de ihracatta yeni pazarlara açılıyoruz. Büyüme hikâyemizi kadınlarla yazıyor ve bundan gurur duyuyoruz” dedi.
#KelloggKalorisi az gibi görünen bazı besinler kilo almanıza sebep olabilir! Peki, zararsız gibi görünen ancak tahmin ettiğinizden de yüksek kaloriye sahip olan besinlerin hangileri olduğunu biliyor musunuz? Diyetisyen Şeyma Okur, bizi tuzağa düşüren gıdalardan birkaçını bizlerle paylaştı.
#KaloriRamazanda uzun süre tok kalabilmek için lif ağırlıklı karbonhidratları tercih etmek gerekiyor. Oruç tutarken çabuk acıkmayı önlemek için karbonhidrat tüketiminde çok dikkatli olmak gerektiğinin altını çizen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cem Arıtürk,bu süreçte ne kadar karbonhidrat tüketmemiz gerektiğini anlattı.
#KarbonhidratKarbonhidrat, vücudumuz için temel enerji kaynağı olan ve doğada en bol bulunan organik maddedir. Yağ ve proteinle birlikte beslenmemizin büyük bölümünü oluşturan 3 makro besinden biri olan karbonhidrat karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan organik bileşenlerin genel ismidir.
#KarbonhidratEğer düşük karbonhidrat diyeti uyguluyorsanız yorgun ve aç hissedebilir, dengesiz bir ruh haline sahip olabilirsiniz. Oysa karbonhidratlar sağlıklı beslenmede en yanlış anlaşılan grup. İşte düşük karbonhidratlı beslenmenize yardımcı olacak ufak oyunlar…
#YemekGörüntüsü kinoayı anımsatan amaranth, son yılların popüler besinlerinden biri. ABD’de üretilen amaranth ağırlıklı olarak kahvaltılık gevrek, kraker, kurabiye, ekmek ve diğer fırıncılık ürünlerinde kullanılıyor. Peki, amaranth bitkisinin faydaları neler?
#Amaranth NedirBeslenmenin amacı, canlılığın devam ettirilmesi ve günlük aktivitelerimiz için enerji sağlanması. Ancak çocuklukların beslenmesinin, erişkinlerden farklı olarak önemli bir amacı daha var. Çocukluk yaş grubunun en önemli özelliği, süregelen büyüme. Büyüme ve beslenme arasındaki ilişki nedeniyle, çocuklarda beslenmenin en önemli amaçlarından biri de büyümenin çocuğun genetik potansiyeli doğrultusunda en iyi şekilde sürdürülmesi. Burada önemli bir hatırlatma yapmakta yarar var. Beslenme her yaşta yaşamsal olup, çocukluk yaş grubunda büyümenin temelini oluştursa da, hiçbir besin çocuğu genetik potansiyelinin ötesine taşıyamaz.
#Çocuk