Filtre kahve, espresso, americano, latte... Herkesin kalbini fetheden bir kahve çeşidi mutlaka var. Cezvede pişirip köpürttüğümüz meşhur Türk kahvemiz ya da içine baharat çeşitleri ekleyip kaynatılan Meksika usulü, seçenek çok. Yazarımız Ebru Erke çok sevdiğimiz kahvenin dünyadaki farklı örneklerini anlattı, Gastronometro şefleri iyi filtre kahve demlemenin sırlarını paylaştı.
#KahveÖzellikle bu yılki Ramazan ayı, uzun yaz günleriyle zaten çok hassas olan mide ve sindirim sistemini yorar. Çünkü gün boyunca su içilmemesi sindirimi zorlaştırır. İftarda ise büyük bir iştahla sofrada bulunan her şey keyifle tüketilir. Zaten kalabalık ramazan sofralarında yemek yemenin tadı bir başka olur. Masada bulunan lezzetli her şeyi tatmadan insan sofradan kalkamaz. Geceler kısa olduğundan insan hemen yatağa girip, gelecek oruç günü için dinlenmek ve uyumak ister. Ne yazık ki bu durumlarda mide yanması kaçınılmaz olur.
#RamazanYaş kırkı geçince bedenlerimiz eskisinden daha özel bir ilgiye, daha çok bakıma ihtiyaç duyar. Yaşam tarzı hatalarımız bu yaşlardan sonra başımıza daha çok iş açar. Sağlık kontrollerimizi ihmal etmek ciddi problemler yaratır. İyi beslenmek ise en çok bu yaşlarda önem kazanır.