Yutkunurken kulak ağrısı yaşanmasının en bilindik sebebi kulak iltihabıdır. Kulakta oluşan herhangi bir enfeksiyon kulak altında ağrılara neden olmaktadır. Ağrı ile beraber mide bulantısı, işitme kaybı ve kulakta tıkanma gibi belirtiler de ortaya çıkabilmektedir. Peki, yutkunurken kulak ağrısı neden olur ve nasıl geçer? Yutkunurken kulak ağrısı nasıl tedavi edilir ve ne iyi gelir? İşte yutkunurken kulak ağrısını nedenleri ve tedavisini ayrıntıları ile derledik.
Çocukluk çağı hastalığı olarak bilinen kabakulak, ergenlerde kısırlık nedeni olabilir. Kısırlık nedenleri arasında %5 gibi önemli bir yeri vardır. Kabakulak hastalığından korunmanın en etkin yolu, doğumu takiben yapılan karma aşıdır. Aşılanmamış çocuklar ileri yaşlarda bu hastalığa yakalanma riski ile karşı karşıya kalır. Kabakulak virüsünün en büyük özelliği, testislerde de yerleşmesi ve sperm üretimini bozacak derecede hasara neden olmasıdır.
#KabakulakTestisler skrotumun içinde bulunan yumurta şeklindeki üreme organlarıdır. Sperm üretiminde görev alırlar ve oldukça hassas organlardır. Ağrı testisin kendisinden veya epididimden kaynaklanabilir. Bazen testis ağrısı sanılan şey kasıktan veya karından yansıyan ağrı da olabilir.
#Testis AğrısıKabakulak genellikle 1-2 hafta içerisinde iyileşebilen bir hastalıktır ancak, ciddi klinik tablolara ve komplikasyonlara da neden olabilir. Kabakulak hastası olan kişiler tükürük bezlerinin şişmesinden önceki ve sonraki 5 gün boyunca bulaştırıcıdır. Peki, kabakulak nedir, belirtileri neler? İşte kabakulak hastalığı hakkında detaylar
#Kabakulak NedirBulaşıcı hastalıkların ne kadar zor ve sancılı bir süreç olduğu bilinen bir gerçektir. Kolay bulaşmaları ve şikayetleri ile özellikle de çocukları etkileyen bulaşıcı hastalıklar kimi zaman yetişkinlerde de ortaya çıkabiliyor. Bu hastalıkların başında kabakulak hasatlığı gelir. "Kabakulak hastalığı nedir, kabakulak hastalığının belirtileri nelerdir, kabakulak nasıl tedavi edilir" gibi sorularına Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Sarı anlatıyor.
#KabakulakSağlığımız için sayısız fonksiyonu bulunan tükürüğün, büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Ağızımızda bulunan tükürük bezleri yaklaşık olarak günlük 1-2 litre tükürük salgılamaktadır. Bu sayede tüketilen besinlerin sindirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.
#TükürükAğızımızda bulunan tükürük bezleri yaklaşık olarak günlük 1-2 litre tükürük salgılamaktadır. Bu sayede tüketilen besinlerin sindirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Her organda oluşabileceği gibi tükürük bezlerinde de hastalıkların görülebileceğine dikkat çeken KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, sizler için anlattı.
#Ağız SağlığıHafif ateş, tükürük bezlerinde ve lenf bezlerinde şişme ile kendisini gösteren kabakulak internette araştırılan konulardan biri olmaya devam ediyor. Peki yüzyıllardır var olan ve bulaşıcı hastalık olan kabakulak nedir nasıl anlaşılır? İşte kabakulakla ilgili merak edilenler...
#Kabakulak Nedir?Kabakulak belirtileri nelerdir? Kabakulak tedavisi nasıl yapılır? Kabakulak tedavisi nasıl ilerliyor? Kabakulak aşısı hastalıktan koruyor mu? Kabakulak hastalığı bulaşıcı mıdır? Kabakulak yan etikleri nelerdir? Kabakulak aşısı kısırlığa neden olabilir mi? Hastalığın kuluçka dönemi kaç gündür? Diğer tüm merak edilen sorularınızın cevaplarını haberi okuyarak bulabilirsiniz.
#Kabakulak Aşısı