Kabakulak belirtileri nelerdir? Kabakulak tedavisi nasıl yapılır? Kabakulak tedavisi nasıl ilerliyor? Kabakulak aşısı hastalıktan koruyor mu? Kabakulak hastalığı bulaşıcı mıdır? Kabakulak yan etikleri nelerdir? Kabakulak aşısı kısırlığa neden olabilir mi? Hastalığın kuluçka dönemi kaç gündür? Diğer tüm merak edilen sorularınızın cevaplarını haberi okuyarak bulabilirsiniz.
#Kabakulak AşısıÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#KızamıkÜlkenin dört bir yanından gelen kızamık vakası haberleri endişeye neden oldu. Hızla artan kızamık vakaları, şimdilerde sadece çocukları değil yetişkinleri de tehdit ediyor. Kızamığa karşı ne yapacağız? Çocukları ve kendimizi nasıl koruyacağız? Yetişkinlerin de aşı olması gerekiyor mu? İşte 10 soruda kızamık hakkında merak edilenler...
#Kızamık SalgınıBebek ve çocuklarda olan aşılama, doğdukları andan itibaren vücutlarına verilen ve hafifletilen yapıda olan mikrop anlamını taşımaktadır. Hastalıklardan korunmanın en etkin yolu olarak bilinen aşılama, bebeklerde belli dönemlerde yapılmaktadır. Doğduktan itibaren bir aşı takvimi bulunur ve bebeklere bu takvime göre aşı uygulaması yapılmaktadır. Aşılar yalnızca bebeği hastalıktan korumada değil, genel olarak toplumsal bağışıklık kazanmada etkin rol oynar. Peki, bebeklerde özel aşılar nelerdir? Bebeklerde aşı takvimi nedir ve ne zaman yapılır ayrıntıları ile derledik.
EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi, Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gürüz konuğum bugün: “Okulların açılması, ulaşım, aile ekonomisi, velilerin ödev yaptırma yükü dışında bir başka sorunu da kapımıza dayadı, grip. Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre mevsimsel grip, influenza virüslerinin insanları etkileyen akut solunum yolu enfeksiyonudur.
#İzmirGenellikle küçük yaştaki çocuklarda görülen menenjit, tedavi edilmezse duyma kaybı ve beyin hasarı gibi sonuçlar doğurabiliyor.Menenjit şüphesi taşıyan hastaların hemen bir uzmana gitmesi gerekiyor. Peki ciddi boyutlara ulaştığında ölümlere varan sonuçlar doğuran menenjit hastalığı nedir, türleri neler, bulaşıcı mı? İşte detaylar!
#Menenjit Nedir