Toplumda görülme sıklığı düşük, kronik ve hayatı tehdit edici olan hastalıklar “nadir hastalık” olarak tanımlanıyor. Dünyada yaklaşık 400 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 5 milyon kişiyi etkileyen nadir hastalıkların yüzde 90’ının henüz bir tedavisi bulunmuyor. Nadir görülen, genetik geçişli bir kanama bozukluğu olan Hemofili ise dünyada yaklaşık 180 bin, Türkiye’de ise 6 binden fazla kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. Ömür boyu tedavi gerektiren hemofili A hastalığının yönetiminde doğru bilgiyi hasta ve hasta yakınlarına ulaştırmanın çok önemli olduğunu belirten Hemofili Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, “Hemofili tedavisi için yürüttüğümüz çalışmalarla hastalara, hasta yakınlarına ve sağlık sistemine katkı sağlamak için tedavi standartlarını yükseltmek üzere adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu çalışmaların tüm paydaşlar için en iyi şekilde ilerleyebilmesi hemofili ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasıyla da doğru orantılı” ifadelerini kullanıyor.
#Sponsorlu İçerikDHA, ciddi problemler yaşayan hemofili hastalarının ortopedi ameliyatlarının Türkiye’de sadece Ege, İstanbul ve Hacettepe üniversitelerinin hastanelerinde, sayıları 7-8’i geçmeyen ortopedistlerce yapıldığını, ancak bu hekimlerin muayenehaneleri olduğu için Tam Gün Yasası’nın ardından üniversitede hasta bakamadıklarını, bunun ciddi mağduriyetlere yol açtığını gündeme getirdi.
Ege Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, Hemofili hastalığıyla ilgili ABD'de geniş çaplı araştırmaların yürütüldüğünü ve gen tedavisinde bu alanda önemli gelişmelerin sağlandığını belirterek, ikinci aşama denemelerin olumlu sonuç vermesi halinde, bu tedaviyi Türkiye'de de uygulayacaklarını bildirdi.
Ege Hemofili Derneği, Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu ve Vehbi Koç Vakfı Hemşirelik Projeleri Destek Fonu işbirliğiyle "Hemofili ile Yaşam" projesi kapsamında İzmir ilindeki çeşitli hastanelerde görev yapan ve hemofili bakımı yapan 40 hemşireye eğitim verildi.
İZMİR’de, 17 Nisan Dünya Hemofili Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Hemofili Federasyonu Genel Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, tüm dünyada 400 bin, Türkiye’de ise 2 bin 500 kayıtlı hemofili hastasının bulunduğunu söyledi.
BEDAŞ planlı elektrik kesintileri programında yer alan bilgilere göre, İstanbul'da 9 saat süreyle geçerli olacak elektrik kesintileri bilgisi paylaşıldı. İstanbul'un Esenler, Sultangazi, Avcılar, Başakşehir gibi birçok ilçesinde yaşanacak olan elektriklerin ne zaman son bulacağını öğrenmek isteyenler, 'Elektrikler ne zaman gelecek?' sorusunun yanıtını sorguluyor. İşte, 20 Mart İstanbul elektrik kesintisi programı.
#Elektirikler Ne Zaman Gelecekİstanbul’un birçok ilçesinden elektrik kesintisi haberleri gelmeye devam ediyor. BEDAŞ ve AYEDAŞ’ın 17 Mart 2020 tarihli kesinti listesine göre hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’ndaki pek çok ilçeye elektrik verilemeyecek. Peki, İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek, kesintiler kaç saat sürecek?
#Elektrik Kesintisiİstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası’nda elektrik kesintisi yaşanıyor. AYEDAŞ ve BEDAŞ, AYEDAŞ, 28 Ocak 2020 'de İstanbul Anadolu yakasında yapılacak olan planlı elektrik kesintilerini internet sitesi üzerinden yayınladı. Kesintilerin olduğu ilçelerde ikamet eden vatandaşlar kesintilerin sona ereceği saati merak ediyor. Peki, elektrikler ne zaman gelecek? İşte AYEDAŞ ve BEDAŞ elektrik kesintisi programı
#Elektrikler Ne Zaman Gelecekİzmit'te Saddam Hüseyin'in petrol yardımıyla yaptırılan kalıcı konutlarda kalıyor 32 yaşındaki Çetin Kavşut. Yüzünde, vücudunda, beton yığınlarından kurtarılırken oluşan yaraların izleri var. O saniyeleri İzmit- Gölcük yolu üzerinde Seymen'deki Çelik Sitesi'ndeki evinde yaşadı. Bina hemen çökmüştü.<br>