Güncelleme Tarihi:
11 yaşındaki Necati, üniversite hastanelerinde muayenehanesi olan hekimlerin hastaya el sürmesini yasaklayan uygulamanın Ege Üniversitesi Hastanesi’ndeki ilk kurbanlarından oldu.
Anne Bilgin, oğluna hemofili teşhisinin 6 aylıkken konulduğunu, ancak sosyal güvenceleri olmadığı için 6 yaşına kadar tedavi ettiremediklerini söyledi, “Yürütmüyoruz, okula bile sırtımızda taşıyoruz. Yürüyünce ayak bilekleri şişiyor. Tek umudumuz ameliyattı, o şansımız da gitti. Oğlumun sakat kalmasını istemiyorum. Yetkililer sesimizi duysun” dedi.
Sorun ülke genelinde
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Kaan Kavaklı, son 10 yıldır Ege Üniversitesi Hastanesi Hemofili Merkezi’nde Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen hastaların ameliyat edildiğini belirtti, “Çünkü bu konuda laboratuvarlarımız, deneyimli kan hastalıkları uzmanlarımız var. En önemlisi ortopedide de hemofili hastalıklarının cerrahisinde deneyimli cerrahımız var, Prof. Semih Aydoğdu. Ege’de onun dışında ikinci bir kişi yok. Ancak son bir aydır ameliyatlar durdu. Cerrahımız muayenehanesi olduğu için, yapmak istediği halde, yasaklandığı için yapamıyor. Sadece Ege’de değil, İstanbul ve Hacettepe’de de aynı gerekçelerle hekimler ameliyatlara giremiyor. Bakanlık belki bu deneyimli hekimlerle sözleşme yaparak hastaların mağduriyeti giderilebilir. Necati, en küçük hastalarımızdan biri. Daha önünde yaşayacak uzun bir ömür var, boynunu bükük bırakamayız” dedi.