Bu hafta Danimarkalı WhoMadeWho Life Park’ta konser verecek. Pera Müzesi’nde ‘Barış için Müzik Konseri’ düzenlenecek. Elektronik müziğin yıldız isimleri Vitalic ve Sama’ Abdulhadi İstanbul’a gelecek. Fransız pop art sanatçısı Jispar’ın sergisi Kalyon Kültür’de ziyarete açıldı. 8’inci ‘Artweeks Akaretler’ de sanatseverlerle buluşacak.
#AjandaEylüle sayılı günler kala Zorlu PSM, ‘Electronica Festival; Swissôtel The Bosphorus ise ‘Chill With Us’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Gülşen, Güneş ve Yaşlı Amca gibi isimler 30 Ağustos Zafer Bayramı için Yenikapı’da. OMM Odunpazarı Modern Müze, yeni sezona yepyeni bir sergiyle merhaba diyor.
#Kültür Sanatİstanbul Festivali başladı. Festival Park Yenikapı’da 17 gün boyunca adeta yıldız yağmuru yaşanacak. Bu hafta dünyaca ünlü indie rock grubu Interpol, Uniq Açıkhava’da; Avustralyalı elektronik müzik üçlüsü Rüfüs Du Sol, Life Park’ta sahneye çıkacak. Konser, sergi ve atölye önerilerimize göz atmayı unutmayın.
#Uygar TaylanYaz konserleri tam gaz devam ediyor. Kenan Doğulu, Mabel Matiz ve Selda Bağcan, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkacak. Fazıl Say ‘Dünya Anne’ isimli eseriyle AKM’de konser verecek. Ayrıca elektronik müzikseverler için dünyaca ünlü DJ’ler Charlotte de Witte ve Stephan Bodzin bu hafta İstanbul’da olacak.
#AjandaSon 5 aydır, iklim değişikliği ve çevresel etkilerine dikkat çekmek isteyen aktivistlerin hedefinde ‘sanat’ var. Mayıs ayında Paris, Louvre Müzesi’ndeki “Mona Lisa” tablosuna pastayla, temmuz ayında Londra’da Kraliyet Akademisi›ndeki Giampietrino’nun “Son Akşam Yemeği” tablosuna çıplak elle, geçtiğimiz hafta Londra’daki National Gallery’de sergilenen Van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna da domates çorbası ile saldırdılar. Yetmedi! Dün de Almanya’da ortaya çıktılar. Bu kez Fransız ressam Claude Monet’nin “Saman Yığınları” tablosu hedefteydi, patates püresi attılar. Tüm bu saldırılar önemli bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu eylemlere Vandalizm denilebilir mi? Sordum.
#İklim Krizi150’den fazla sanatçının 1000’e yakın eseri Trendyol Sanat ile Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatseverlerle buluşuyor. Trendyol Sanat, sanatçılara eserlerini Türkiye’nin dört bir yanından sanatseverlerle buluşturmak için dijitalde bir alan açarken, sanatseverlerin de zaman ve mekândan bağımsız olarak sanata ulaşabilmelerini sağlıyor. Trendyol Sanat, bugün 150’den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatseverler, Trendyol Sanat üzerinden genç sanatçıları keşfetme ve onların eserlerini inceleme fırsatı buluyor.
#Sponsorlu İçerik2021 hiç şüphesiz sanatta NFT yılı oldu. Dijital sanatçı Beeple’ın eserinin 69.3 milyon dolara satılması ile yükselişe geçen NFT satışları, yıl sonunda 246 milyon dolara ulaştı. ABD’nin eski First Lady’si Melania Trump geçtiğimiz hafta, 2 gün önce de ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı NFT platformu kurduklarını açıkladı. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ise, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne seçmeli ‘NFT’ye Giriş’ dersi konulduğunu duyurdu. NFT birçok açıdan geleneksel sanata rakip gibi duruyor. Peki ama ders olarak okutulabilir mi? NFT gerçekten sanat mıdır?
#NFTPandemi nedeniyle geçen yıl aralık ayında sadece çevrimiçi gerçekleştirilebilen Contemporary İstanbul’un 15’incisi, nihayet 1-6 Haziran tarihinde Lütfi Kırdar’da fiziki olarak izleyicilerle buluşacak. Bu yıl sadece Türkiye’den sanat galerisi ve kurumlarının katılacağı fuarda 26 galeride 160 sanatçının yaklaşık 500 eseri sergilenecek.
#Contemporary İstanbulDijital tabanlı sanat eserleri olan NFT sanat eserleri gün geçtikçe büyüyen bir kitleye sahip. Dudak uçuklatan rakamlara satılan eserler tabloların yerini almaya hazırlanıyor. Şimdiden müzayede evleri NFT satışlarını eserlerin arasına ekledi. Ancak kripto paralar düşüş eğilimindeyken NFT'ler de etkilenecek mi, bir balon mu yoksa geleceği olan bir yatırım mı? İşte detaylar...
#Kripto ParaBahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu ile İyilik için Sanat Derneği ve Artkolik Sanat ve Eğitim Platformu ortak çalışmasıyla kültür sanat alanında uluslararası normlara uygun içeriklerle, öncü isimlerin katılacağı uzun dönemli sertifika eğitim programını uygulamaya geçiyor. Sertifika programında, Ali Güreli, Haldun Dostoğlu, Maya Portakal, Nazlı Pektaş, Rabia Güreli, Rafi Portakal ve Sabiha Kurtulmuş gibi alanında profesyonel olan 100’ü aşkın isim konuşmacı olarak yer alıyor.
#Kültür SanatTürkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan, sergilerden elde ettiği gelirin tamamıyla sanatçıları destekleyen İyilik İçin Sanat Derneği, Ege Yapı iş birliği ile hayata geçirdiği Atölye Cer projesinde üretilen eserleri ile Art.Ist Sauna’da yer alıyor.
#İyilik İçin Sanat Derneğiİyilik İçin Sanat Derneği’nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla gerçekleşen webinar toplantısında Türkiye Çağdaş Sanatı adına yapılacak atılımlar ile sanatçıların sosyal güvencelerinin artırılması konusundaki çalışmalar değerlendirildi.
#İyilik İçin Sanat DerneğiGenç sanatçıların eğitimini destekleyen İyilik İçin Sanat Derneği, proje kapsamında Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, maddi olanakları kısıtlı, başarılı öğrencileri İstanbul’da konuk edip sanat etkinliklerine katılımlarını sağlıyor.
#İyilik İçin Sanat Derneğiİyilik İçin Sanat Derneği’nin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden yeni mezun gençleri desteklemek üzere kurguladığı Atölye|Pasaj’da bir yıllık çalışmalarını tamamlayan ilk genç sanatçı grubu eserlerini görücüye çıkaracak. 72 eser, 22 Mart 2018 Perşembe akşamı GaleriDeniz’de açılacak olan sergiyle sanatseverlerle buluşacak.
#Atöyle