Adaların en güzel zamanı ilkbahar ve sonbahardır, yaz ayları kalabalıktır hareketlidir ama bu kalabalık sizi yorabilir. Ada demek huzur, sakinlik demek, Sakız adası demek mavi deniz, gökyüzü, esinti demek, ve daha fazlası.. Bana gezdiğin adalar içinde en çok hangi adayı sevdin diye soranlara, ‘Hayatımın kalan kısmını Sakız Adası’nda yaşayabilirim’ cevabını veriyorum.
#BursaTezgâhlar yıl boyunca beklediğiniz meyve ve sebzelerle doluyor. Ramazan mesaisi, yaz mevsimi derken mutfakta hareket asıl şimdi başlıyor. Üç ‘fine dining’ restoranın yüksek mutfağına sızdık. Personel yemeklerinin tadına baktık, tarifler kopardık. Başrolde mevsim malzemeleri, gastromiye yön veren ekiplerden yıkama, saklama ve pişirmeye dair basit fikirler aldık.
#Mutfak Tüyoları