Almanya’da kalifiye işgücü açığı sorunu büyüyor. Merkezi Köln’de bulunan Alman Ekonomi Enstitüsü’ne (IW) bağlı Nitelikli İşgücü Güvencesi Yetkinlik Merkezi’nin (KOFA) açıkladığı araştırmanın sonuçlarına göre, bilgi teknolojileri alanındaki işgücü açığı rekor seviyeye ulaştı.
#Almanyaİkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 23 Mayıs 1949 tarihinde anayasanın kabulüyle resmen kurulan Federal Almanya Cumhuriyeti, yaşanan iş gücü açığını kapatmak için 1955 yılında İtalya ile iş gücü anlaşması imzaladı. 1960 yılında İspanya ve Yunanistan, 1961’de Türkiye, 1963’te Fas, 1964’de Portekiz, 1968’de Yugoslavya ile anlaşmalar imzalandı.
#AlmanyaRusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir ayı geride kalırken tüm dünyanın gözü ülkemizde gerçekleşecek müzakere görüşmelerinde. Rusya’nın bir türlü Kiev’i ele geçirememesi de hâlâ savaşın en çok konuşulan konularından. Durumun arkasında yatan sebeplerden biri ise yeni belli oldu. İşte Kiev’in cesur savunucuları ve ilginç hikâyeleri...
#UkraynaIT(BT), ifadesini duyduğunuzda, muhtemelen şirketinizde bilgisayar sorunlarını çözen teknisyenler aklınıza gelir. Information technology yani Bilgi Teknolojisi bundan çok daha fazlasıdır. Peki, bilgi teknolojisi tam olarak nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#It Nedir Ve Ne İşe Yapar?Hayatımızın her alanına girmiş olan bilişim sistemleri gelecekteki kariyer hedefiniz için iyi bir tercih olabilir. Hayatımızı kökten değiştiren bu temel sistemler gerek özel sektör, gerek kamu alanında yönetim bilişim sistemleri mezunlarına olan talebi arttırmıştır.Yönetim Bilişim Sistemleri işletme, bilişim ve bilgisayar temel kavramlarını bünyesinde barındıran disiplinler arası bir konudur.
#Bilişim Sistemleri YönetimiIrak Savaşı sırasında ABD ordusunda hizmet veren ve ülkesine döndükten sonra iddialara göre erkek arkadaşı tarafından öldürülen Binbaşı Kimberly Walker'ın mezarının başındaki çizgi film karakteri SüngerBob KarePantolon şeklindeki iki mezar taşının mezarlık yöneticileri tarafından uygunsuz bulunarak sökülmesi ortalığı karıştırdı.
#AbdSiber güvenlik önlemleri ve hack konusunda dünyanın referans aldığı Black Hat (siyah şapka) grubu, önümüzdeki yıl eğitim vermek için İstanbul’a geliyor. Ekipteki eğitmenlerin aldıkları para, 2 gün için 80 bin dolara kadar çıkıyor. FBI ve CIA uzmanlarının da yer aldığı eğitimlere katılmanın bedeli ise kişi başı 2 bin 500 Euro’dan başlayacak.
Son dönemde herkes bu trendi konuşuyor. Ağrıları geçirmekten depresyonu iyileştirmeye birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki uzmanlar ve araştırmalar ne diyor? Kızılötesi ısı terapisi gerçekten söylendiği kadar faydalı mı?
#SağlıkBilişsel gerileme üzerine araştırmalar yapan Meksikalı nörolog Dr. Jesus Ramirez-Bermudez'e göre, 'saat çizme testi' demansın erken belirtilerini tespit etmek için etkili bir yöntem. Analog bir saati ne kadar iyi çizebildiğinizi gösteren beş dakikalık basit bir çizimle, hafıza kaybı durumunun erken bir belirtisine sahip olup olmadığınızı test edebilirsiniz.
#DemansSon zamanlarda hafızanızın eskisi gibi olmadığından mı endişeleniyorsunuz? Ya da etrafınızdaki bazı kişilerin Alzheimer ya da demans olduğundan mı şüpheleniyorsunuz? Bu konuda bir bilgi sahibi olmak için en doğru yol tabii ki konunun uzmanına danışmak ama bundan önce yapacağınız çok basit ve kolay bir testle demans hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
#DemansTuhaf semptomlar sergilemeye başladığında henüz 12 yaşındaydı. Ne kadar uyursa uyusun doyamıyor gün içinde olmadık yerlerde uykuya dalıyordu. 20'li yaşlarında durum daha da kötüleşti, gönül rahatlığıyla kahkaha bile atamaz hale geldi. Pek çok doktor dolaştı, hastalığı nihayet 2007'de teşhis edilebildi. Peki hayatını kâbusa çeviren bu belirtilerin nedeni neydi?
#SağlıkKaliteli hayvansal proteinin en önemli kaynaklarından biri olan yumurtanın kolesterol üzerindeki etkileri pek çok kişide endişe yaratıyor. Doktoralı tıp öğrencisi Nick Norwitz, bu noktadan hareket etti ve bir ay boyunca günde 24 yumurta yedi. Yumurta tüketiminin kolesterolü üzerindeki etkisini ölçen Norwitz, çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. İşte tüm ayrıntılar...
#Sağlık‘Bir şirketi en iyi çalışanı anlatır’ dedik, sözü onlara verdik...Sodexo Avantaj’dan bir HR-tech markasına dönüşen Pluxee’nin dört çalışanı; iş ortamını, ne umduğunu-ne bulduğunu, bir günlük mesaisini anlattı. Yaptığımız röportajlarda şirketteki güçlü iletişim, işbirliği kültürünün günlük mesaiye yansıması, yan haklara verilen önem gibi başlıklar öne çıkarken ana duygunun güven ve değer görmek olduğunu gördük.
#Hürriyet İKİlk kez 1927 yapımı ‘It’ adlı filmde rol alan Clara Bow için kullanılan ‘it girl’ kavramı 90’ların sonu, 2000’lerin başında popülerleşti. ‘O kız’lar şık, o kızlar karizmatik, o kızlar havalıydı. Yunan adası Hydra’da rastladığımız Alexa Chung onlardan biri. Derin Mermerci, Ece Sükan gibi yerli it girl’lerimiz de oldu elbette. Peki, şimdilerin ‘it girl’ü kim? Eskiler şimdi ne durumda?
#İt GirlNobel Ödüllü fizikçi Albert Einstein'ın 1939 yılında dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt'e gönderdiği ve tarihin akışını değiştiren o mektup 85 yıl sonra yeniden gündemde. Uzmanlar aradan geçen bunca zamana karşın mektubun güncelliğini kaybetmediğini belirtti. Peki daktiloyla yazılmış o sayfalarda ne yazıyordu?
#Manhattan ProjesiUzun ömürlü olmak herkesin hayali. Ancak hem fiziksel hem de zihinsel anlamda sağlıklı olmadıktan sonra uzun ömürlü olmanın bir anlamı kalmıyor. Bu nedenle bilim insanları yaşla gelen demans gibi hastalıkları önlemenin yollarını arıyor. ABD'li ünlü nörolog da beyin sağlığı için yapabileceğimiz en kolay şeyi açıkladı.
#Sağlıkİçinde bulunduğumuz bu sıcak günlerde vücudun terle attığı suyu ve mineralleri yerine koymak çok önemli. Ancak bazı durumlarda su içmek terli olmadığı gibi fazla su tüketimi ölümcül durumları beraberinde de getirebiliyor.
#Dehidrasyon