ABD'de SüngerBob'lu mezar taşı krize neden oldu

Güncelleme Tarihi:

ABDde SüngerBoblu mezar taşı krize neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 01:20

Irak Savaşı sırasında ABD ordusunda hizmet veren ve ülkesine döndükten sonra iddialara göre erkek arkadaşı tarafından öldürülen Binbaşı Kimberly Walker'ın mezarının başındaki çizgi film karakteri SüngerBob KarePantolon şeklindeki iki mezar taşının mezarlık yöneticileri tarafından uygunsuz bulunarak sökülmesi ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

ABDde SüngerBoblu mezar taşı krize neden oldu
Ohio eyaletinin Cincinnati şehrinde yaşanan krizde aile üyeleri toplam 13 bin dolar harcadıkları mezar taşlarını yaptırmadan önce mezarlık yönetiminden izin aldıklarını belirtti.

Taşlarda biri ordu biri de donanma üniformalı iki SüngerBob bulunuyor. Taşlardan bir tanesi Kimberly Walker'ı diğeri de donanmada IT uzmanı olan ikiz kardeşi Kara'yı simgeliyor.

Kara Walker, ikizinin SüngerBob'u çok sevdiğini belirterek, "Her şeyi SüngerBob'luydu, doğum günlerinde bile hep bu temayı kullanırdık" dedi. Annesi de kızı öldüğü zaman tabutundaki yastığın bile SüngerBob'lu olduğunu belirtti.

Mezarlık yöneticileri ise tarihi bir mekanda böyle mezar taşları bulumasının uygunsuz olduğunu savunarak taşları söktü.

Haberin Devamı

ANLAŞTILAR
Walker ailesinin medyaya başvurması üzerine ortaya çıkan olayla ilgili olarak aile ve mezarlık yöneticileri arasında dün gerçekleştirilen görüşmeden anlaşma çıktı.

Mezarlık Müdürü Gary Freytag, Walker'ın ailesinin mezar taşlarını yeniden yerleştirme niyetinden vazgeçtiğini açıkladı.

Freytag ailesinin başka seçenekleri göz önünde bulundurduğunu belirterek, "SüngerBob'u andıran" daha geleneksel tasarımlar kullanılabileceğini söyledi.

Freytag daha önce mezar taşlarına onay veren çalışanın da bir hata yaptığını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!