Tadı et soteye benzeyen istiridye mantarı tarifi akşam yemeği hazırlığında olanlar tarafından merak ediliyor. Kültür mantarına benzer yapım aşamalarından geçen istiridye mantarı, vegan ve vejetaryenlerin vazgeçemediği tariflerin başında geliyor. Peki, istiridye mantarı nasıl yapılır? İşte istiridye mantarı en güzel nasıl yapılır? İşte, istiridye mantarı tarifi ve yapım aşamaları...
#İstiridye MantarıGüveç ve köfte yemeklerine bir alternatif arayanlar için davet sofralarına yakışır bir önerimiz var: Güveçte bademli köfte. Çeşitli baharatlarla lezzetlenen köfte, badem sosuyla buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, Güveçte bademli köfte nasıl yapılır?
#Güveçte Bademli KöfteMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekYemek yaparken birbirinden farklı malzemeler kullanılabilir. Özellikle de mantar her türlü yemeğe yakışan besinlerden biridir. Mantarın nasıl temizleneceği ise çok fazla bilinmiyor. Mantar nasıl temizlenir? Mantar yıkanır mı, kültür mantarı nasıl temizlenmeli? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#MantarHem çok değerli bir besin kaynağı hem de bitkisel beslenmeye uygun. Yoğun umami aroması elde etmek için birebir. Mutfakta sıklıkla yer verdiğim mantarın yeni keşfettiğim üç türüyle leziz yemekler yaptım; kavurmasının ve çorbayla pilavlarda kullanabileceğiniz suyunun tarifini de sizlerle paylaştım.
#MantarMuğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki 120 metrekarelik çadırda kütükte istiridye mantarı yetiştiren Yakup Sabar, bu ürünün besin değerinin daha fazla olması nedeniyle hem üreticiye hem tüketiciye kazandırdığını belirtti.
#MantarAnkara’da yiyecek-içecek kültürünün şekillendirilmesinde etkili olan ve 20 yıldır Başkent’e sayısız marka kazandıran Gamze Cizreli’den benzersiz bir girişim daha... ‘Rafine Restaurant’ açıldı. Aylardır lezzet kulislerinde konuşuluyordu. İran Caddesi 35 numarada yıllardır boş duran bu eski Ankara evinde birşeyler oluyor, ama ne? Kısa süre önce yeni bir mekan açılacağı kesinleşti.
Çinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.