İstanbul'da Şile bezinden sonra başvurusu yapılan 2’nci coğrafi işaret ürünü lüfer oldu. Boğaz lüferi için hazırlanan ‘Coğrafi İşaret’ başvuru dosyası bakanlığa gönderildi. Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite simgesi olarak biliniyor. TÜRKPATENT, TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek ve katılımıyla 2'nci İstanbul Coğrafi İşaret Zirvesi düzenlendi. Güneşli’deki Gastronometro’da düzenlenen zirveye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TOBB ve İTO yetkilileri katıldı.
#LüferTUZLA Tersaneler bölgesinde kaçak olarak toplanan midyeler İstanbul'da vatandaşlara satılıyor. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan Özden, özellikle sanayi bölgesinden toplanan midyelerin tüketilmesinin büyük sağlık riskleri oluşturduğunu söyledi.
#TUZLATUZLA Tersaneler bölgesinde kaçak olarak toplanan midyeler İstanbul'da vatandaşlara satılıyor. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan Özden, özellikle sanayi bölgesinden toplanan midyelerin tüketilmesinin büyük sağlık riskleri oluşturduğunu söyledi.
#Zehirli MidyeTUZLA Tersaneler bölgesinde kaçak olarak toplanan midyeler İstanbul'da vatandaşlara satılıyor. İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Gıda Güvenliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Erkan Özden, özellikle sanayi bölgesinden toplanan midyelerin tüketilmesinin büyük sağlık riskleri oluşturduğunu söyledi.
#İstanbulCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs askeri darbesinin yıldönümü öncesinde gittiği Yassıada’da “Artık bu ülkede darbeler devri kapanmıştır. Burada aslında bunu yapmakla, ‘Bakın sizin darbe yaptığınız yeri biz güllük gülistanlık hale getirdik. Siz darbeciydiniz, biz burayı pırıl pırıl hale getirdik...’ Bu bir farkın aynı zamanda ortaya konmasıdır. Güçlendikçe kimse bu ülkede darbe yapamaz. Bütün mesele bizim güç kazanmamızdır” dedi.
#GazetehaberleriBazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi kararları Resmi Gazete’de yer aldı. Kararla 13 üniversitede 14 fakülte, 2 enstitü, 1 yüksekokul kuruldu. Beş üniversitede ise 3 fakülte, 3 yüksekokul kapatıldı.
#Yükseköğretimİstanbul Kabataş’ta deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre etmek amacıyla yapımına başlanan Martı Proje’sinin detayları belli olmaya başladı. Projede Kabataş’tan Üsküdar’a yapılacak denizaltı yaya yolunun yanı sıra kafeler, sebze-meyve pazarı, sanat galerisi ve sahaflar da bulunacak.
#Martı KabataşTezgâhlarda palamut hem bol hem de ucuz. Neredeyse 1.5 kiloya varan iri balıklar ortalama 10 TL. Bu yıl herkes doya doya lezzetli palamutları yiyor. Peki işin aslı nasıl? Su ürünleri konusunda Türkiye’nin sayılı uzmanlarından Prof. Dr. Bayram Öztürk’e sorduk ve şu cevabı aldık: “Tamam bu yıl bolluk var ama tehlike her yıl daha da artıyor, genç balıkları tutmaya devam edersek 20 seneye sularımızda hiçbir şey kalmayacak.”
#PALAMUTGeçen yıl balık tezgâhlarında çeşit de miktar da yok denecek kadar azdı. Olanın fiyatı da cep yakacak kadardı. Av yasağı 1 Eylül’de bitiyor. Beklenti geçen yılkinden farklı değil: Balık yine az ve pahalı olacak. Elbirliğiyle denizlerimizi kuruttuk. Bu nedenle artık yakınında Yunan adası olanlar balık yemeye bu adalara gidiyor. Çünkü çeşit bol, fiyatlar ucuz. Peki deniz aynı deniz, balık aynı balık da bu aradaki fark neyin nesi? Neden onlarda çeşit ve miktar bol da durum bizde içler acısı?
#Balık- İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Karakulak: - "Balık stoklarının eski seviyelere tekrar gelebilmesi için mutlaka iyi bir balıkçılık yönetimi uygulanması gerekir. Denetimlerin yeterli olmamasından dolayı yasa dışı, kayıt dışı ve düzenlenmeyen avcılık söz konusu"
Fen bilgisi dersinde yaptığı deneyin sonucunu 20 yıl araştıran Giresunlu sınıf öğretmeni Celalettin Turkar iç darbe ile hareket edebilen roket projesi hazırladı. Turkar, Türk Patent Enstitüsü’nün davetiyle 3-6 Mart 2016 tarihinde İstanbul Buluş Fuarı’nda roketi tanıtacağını belirtti.
#Öğretmen- Fen bilgisi dersinde yaptığı deneyin sonucunu 20 yıl araştıran Giresunlu sınıf öğretmeni Celalettin Turkar, iç darbe ile hareket edebilen roket projesi hazırladı- Sınıf Öğretmeni Turkar:- "Bu rokette itki kuvveti roketin içinde yanmakta ve yüksek basınç oluşmakta, oluşan yüksek basınçlı gazın roketin ön tarafına vurmasıyla hareketi sağlanmakta"
Kadıköy’deki Kurbağalıdere tarihinde olmadığı kadar pis ve bütün bir semti geniz yakacak kadar kötü kokutuyor. Büyükşehir Belediyesi’nin söylediğine bakılırsa yıl sonuna kadar kokuya talim! Dere uzmanı Prof. Meriç Albay’la suyu test ettik. Sonuçlar vahim.
#Kadıköy Belediyesi