'Deniz Söyleşileri' devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2017 11:24

'Deniz Söyleşileri' devam ediyor

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA)- BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Deniz Söyleşileri, el değmemiş kıta Antarktika'yı konu alan 'Bir hayatta kalabilme mücadelesi: Antarktika'nın kara vejetasyonu ve biyoçeşitliliği' ve 'Türkiye Antarktika'da Ne Yapmalı?' başlıklı söyleşilerle devam edecek.

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı 'Deniz Söyleşileri' kapsamında Antarktika kıtası konulu iki söyleşi gerçekleştirecek. Erciyes Üniversitesi Fen Fakültesi, Biyoloji Bölümü, Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökhan Halıcı, 'Bir hayatta kalabilme mücadelesi: Antarktika' nın kara vejetasyonu ve biyoçeşitliliği' konulu, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı ve İstanbul Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk ise 'Türkiye Antarktika'da Ne Yapmalı?' başlıklı söyleşileriyle Antalyalılarla buluşacak. Söyleşiler 5 Ekim Perşembe günü saat 16.00 - 18.30 saatleri arasında Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

İKİ ÖNEMLİ BİLİM İNSANI

Antarktika Kıtası'nın Peninsula bölgesine yaptığı iki seferde karasal biyoçeşitlilik üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Mehmet Gökhan Halıcı, bu çalışmalar sonucunda bilim dünyası için yeni bir likenikol mantar türü ve daha önce kıtada varlığı bilinmeyen çok sayıda liken türünü tespit etti. Prof. Dr. Bayram Öztürk ise 2016 yılında yedi üniversite ve TÜBİTAK'tan 13 araştırmacının katıldığı ve Ukrayna ile birlikte koordine edilen “İlk Türk Antarktika Bilim Seferiönin Liderliğini yaptı. Türkçe kaynak eksiğini kapatmak için 'Neden Antarktika' kitabını yazan Prof. Dr. Öztürk, ulusal ve uluslararası birçok projede görev aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!