İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 6 Şubat 2020 tarihinde aldığı kararla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün işlettiği Marmaray’ın İstanbulkart aktarma sistemine dahil edilmesine karar vermişti.
#GazetehaberleriİSTANBUL 2. İdare Mahkemesi, 8 yıl önce meydana gelen selden zarar gören iş yeri sahibinin uğradığı zararın yarısını, davalı idareler tarafından karşılanmasına karar verdi. Kararda, meydana gelen zararın sadece doğal afetten kaynaklanmadığını, İBB ve İSKİ’nin yanı sıra OSB yönetiminin de sorumlu olduğuna işaret edildi.
#Tuna Tekstil Batik BaskıAtaköy 7-8 kısımda ağaçlık alana sağlık tesisi yapılmasına mahkeme ‘’dur’’ dedi. 1 / 5000 ölçekli Nazım İmar Planlarında yeşil alan görünen arsa üzerindeki tartışma Tosun Paşa filmindeki ‘Yeşil Vadi’ kavgasına dönüşmüştü. Çevreciler ile arsa sahipleri arasında tabela savaşları yaşanmış her iki tarafta pankartlar açarak arazinin kendilerine ait olduğunu iddia etmişlerdi. İstanbul 2. İdare Mahkemesi tartışmaya son noktayı koyarak 3 dönümlük arazinin park olmasına karar verdi.
#Ataköyİstanbul Ticaret Borsası yetkilileri hakkında, işten çıkarılan bir personelin hakları, mahkeme kararına rağmen, verilmediği gerekçesi ile savcılığa suç duyurusunda bulunulud. Savcılık suç duyurusunda, ‘yetkilerin görevi kötüye kullanma’, ‘mahkeme kararına uymama’ suçu işledikleri öne sürüldü.
#İstanbul Cumhuriyet BaşsavcılığıTürkiye’de beyin göçünün önüne geçilmeye çalışılırken, bir yandan da bu ‘göç’e kapı aralayan kimi durumlar da söz konusu. Selin Mirkelam, Saint Joseph Lisesi’ni birincilikle bitirdi; Sorbone Hukuk Fakültesi’ne kabul edildi. Ancak amacı Türkiye’de okumaktı. Devlet üniversitesinin yaptığı iç sınava girdi. Notları yanlış okundu. Mirkelam dava açtı; eli boş döndü. Son sözü Anayasa Mahkemesi söyledi. AYM Mirkelam’ın adalete erişimin engellendiğine hükmetti 10 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
#Selin Mirkelamİstanbul Fatih Belediyesi'nin aldığı kararı konuşuyor... 2. ve 3. derece tarihi eserlerin bulunduğu alanları yapılaşmaya açan kararın hukuken bir dayanağı olmadığı belirtiliyor. İnşaat ve tesisat yapılıp yapılamayacağı konusunda karar alma yetkisi koruma kurullarında bulunuyor. Koruma kurullarının yetkisi 2863 sayılı kanunda açıkça belirtiliyor.
#İstanbulFatih Belediyesi koruma kurullarını devre dışı bırakarak tarihi yarımadayı imara açma planını devreye soktu. Buna göre 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanları yapılaşmaya açmak için belediye izni yeterli olacak. Hurriyet.com.tr'ye konuşan CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu, bu kararın alınma gerekçesinin kendilerine 'Belediyeye gelir sağlamak için' şeklinde açıklandığına işaret etti.
#Fatih Belediyesiİstanbul için kelimenin tam anlamıyla ‘tarihi’ karar… 2. İdare Mahkemesi tarihi yarımadayı imara açan koruma amaçlı uygulama planındaki 61 maddeden 37’sini iptal etti. Böylece Yedikule Bostanları’ndan Kumkapı’ya kadar pek çok alanda yapılaşmanın önüne geçilmiş oldu. Sirkeci Garı alanının ise kültürel amaçlı kullanılmasına karar verildi.
#İstanbulUzun zamandır tartışmalara neden olan, otel ya da AVM'ye dönüştürüleceği yönündeki iddialar adeta bir şehir efsanesi haline gelen Haydarpaşa Garı hakkındaki gerçeği Kadıköy Belediye Başkanı açıkladı: "Planlarda Gar için belirlenen ise ’Kültürel Tesis, Turizm ve Konaklama Alanı’ olarak ifade edilmiştir."
Danıştay, 5 yıl önce İstanbul’da yaşanan selde işyeri zarar gören tekstilciyi haklı buldu. Yüksek mahkeme kararında ‘Oluşan zarar yalnızca doğal afetten kaynaklanmadı. Dere yatağında yerleşime izin veren ve gerekli ıslah çalışması yapmayanlar sorumludur’ dedi. Kararda, İBB, İSKİ, İstanbul Valiliği gibi kurumlar 1 milyon liralık zararı ödemekle yükümlü kılındı. Danıştay kararının benzer davalar için ‘emsal nitelik’ taşıması bekleniyor.
18 yıl oldu, Metin Göktepe vahşice aramızdan alınalı! Muhteşem kara gözleriyle gülümseyen o fotoğrafı kazındı hafızalarımıza! Biz meslektaşlarına emaneti ise kırılmayan kalemi ile “Metin hayatta olsa yine gazeteci olmasını isterdim” diyen Fadime Ana’sı oldu.
#Metin GöktepeEylül 2009’da İstanbul’da yaşanan sel sonrası çok sayıda kişi yaşamını yitirdi, onlarca işyeri selden zarar gördü. İkitelli’deki eski TIR garajının karşısında bulunan Tuna Tekstil Batik Baskı şirketi de selden zarar gören şirketler arasında yer aldı. Şirket sahipleri zararlarının tazmini için İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme yaşanan olayın doğal afet olduğunu, idarenin sorumlu tutulamayacağı gerekçesi ile davanın reddine karar verdi. Zararı tazmin edilmeyen şirkete bir de yüklü bir avukatlık masrafı çıkarıldı.
Sürekli arızalandığı için eleştirilen metrobüsler bir kez daha davalık oldu. Engelliler, İstanbul’daki metrobüs hattında birçok durağın engellilerin kullanımına uygun olmadığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dava açtı. Daha önce de Hollanda’dan 16 Ekim 2006 tarihinde alınan ve İETT garajında bekletilen 50 metrobüsün alımında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla 19 İETT yöneticisi hakkında geçtiğimiz Mayıs ayında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.
GENÇLİK ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Spor Toto ’İddaa’ ihalesine ’iddia’lı şekilde hazırlanıyor" (27.5.2008) yazısı üzerine bize telefonda yaptığı açıklamada; "Yeni ’İddaa’ ihalesi, hiç kimsenin tereddüdü olmasın yüzde 100 şeffaf yapılacaktır. Türkiye’nin en güzel ihalesi olacaktır. Hiç kimse bize yakın da değil uzak da değildir" dedi.