Türkiye hazır yemek piyasasının önde gelen şirketlerinden ISS Catering COO’su Engin Üstel, gıda sektörünün içinde bulunduğu durumu bir buzdağı gibi görmek gerektiğine işaret ediyor. Üstel, sorunu çözmenin tek yolunun bu buzdağını hem görünen hem de görünmeyen yüzüyle ortadan kaldırmak olduğunu anlatıyor.
#Engin ÜstelV1 Challenge’ın altıncı yarışı 29 Ekim Cumartesi akşamı İzmir Pınarbaşı Ülkü Yarış Pisti’nde koşuldu. Dağhan Ünlüdoğan’ın zaferiyle sonuçlanan yarışta, ilk üçe giren pilotlar kazandıkları para ödüllerini, deprem bölgesinde bulunan ve zor günler geçiren depremzedelere gönderme kararı aldı.
Günde 15 milyon tabak yemekle 6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan toplu yemek sektöründe, diyet ve vejeteryan mönüler ön plana çıkıyor. 3 bin 500 firma faaliyet gösterdiği sektörde fiyatlar 3-9 lira arasında değişiyor, 5 milyon kişiye yemek sunuluyor.
Şirketlere temizlik, güvenlik, catering gibi alanlarda hizmet sunan tesis yönetimi şirketi ISS’in Türkiye’deki çalışan sayısı 30 bini aştı. Bu yıl 5 bin kişiye daha ilave istihdam sağlayacaklarını söyleyen ISS Grup İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Serap Özçalıcı, “Bizim dört bir yanımızda insan var, o sebeple insani dokunuşu olan kişileri işe alıyoruz” diyor.
#İnsan KaynaklarıTürkiye’de tesis yönetimi sektöründe tahmini olarak 500 bine yakın çalışan var. Sektörün bu yıl yüzde 7 ve 10 arasında enflasyondan arındırılmış rakam olarak büyümesi ve 2015 yılında 30-40 bin kişinin de sektöre dahil olması bekleniyor. Fakat bu sektörde hizmet veren şirketler personel bulamamaktan şikayetçi.
1996 yılında ‘ortak olalım’ diye gittiği dünyanın en büyük servis şirketlerinden Danimarkalı ISS’den ‘büyümek istemiyoruz’ cevabı alan Cavit Habib, 2004 yılında aynı sektörde faaliyet göstermek için kurduğu Proser Serv ice Master’ı o gün kendisini reddeden ISS’e satmayı başardı. Üstelik bunu, ‘sektörün en iyi dil bilen adamı’ sıfatıyla rakiplerini pazarlarken yaptı.