Güncelleme Tarihi:
ISS Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Çoban, İzmir'de istihdam büyüme hedeflerini yüzde 45 olarak açıkladı. ISS Ege Bölge Sorumlusu Yasin Çakır ise, catering sektöründe yüzde 300 büyüyerek günlük 25 bin kap yemek sunmayı planladıklarını belirtti.
Temizlik, yemek, güvenlik, haşere kontrolü, bitki bakım, teknik bakım, bina yönetimi alanlarında faaliyet gösteren Danimarka merkezli ISS şirketi, İzmir bölgesindeki büyüme hedeflerini Swissotel'de düzenlenen toplantıyla açıkladı. 53 ülkede 510 bin çalışanı ile dünyanın dördüncü, Avrupa'nın üçüncü en büyük işvereni konumundaki ISS Group, 2015 yılında 11,5 milyar dolar ciroya olaştı. 2016 yılında Türkiye çapında yüzde 15 büyüyen ISS Türkiye, İzmir ve çevresindeki iller için 2017 yılı istihdam büyüme hedefini yüzde 45 olarak açıkladı. Hazır yemek üretiminde İzmir ve çevresine özel projeler geliştiren ISS Catering’in 2017-18 dönemi büyüme hedefi ise yüzde 300 olarak açıklandı. ISS Türkiye olarak, şirketin cirosunun yüzde 10'unu karşıladıklarını belirten İSS Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Çoban, "ISS Türkiye olarak ülke çapında 30 bin kişiyi istihdam ediyoruz. İzmir merkezli bölgede ise 3 bin 200 çalışanımız var. Bu yıl yüzde 45 büyüyerek istihdam sayımızı 4 bin 500'e yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
ÇOĞUNLUKLA İLKOKUL VE ORTAOKUL MEZUNLARIYLA ÇALIŞIYORLAR
İzmir bölgesindeki istihdamın yüzde 60'ının kadınlardan oluştuğunu belirten Çoban, "Bu nedenle geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu tarafından özel takdire layık görüldük. Şirket, yüzde 90’lar seviyesindeki çalışan memnuniyet ortalaması ile de Türkiye’nin en iyi firmaları arasında yer alıyor. Çoğunlukla ilkokul ve ortaokul eğitim seviyesine sahip arkadaşlarımızı istihdam ediyoruz ve bu durumu önemsiyoruz" dedi.
"TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ SORUN BİZE POZİTİF ETKİ YAPTI"
Turizm sektöründe yaşanan sıkıntıları değerlendiren Çoban, şöyle dedi:
"Türkiye geneli açısından baktığımızda sezon başında Antalya ve İzmir bölgesine doğru çok büyük istihdam kaybımız olurdu. Oraya giden arkadaşlarımız yeme içme yol barınma masrafı olmadığı için ciddi kaynaklarla dönerdi. Turizm sektörünün sekteye uğraması nedeniyle bizim iş gücü kaybımız azalmış oldu. İstediğimiz bir durum değil tabii ki ancak bize pozitif bir etkisi oldu."
CATERİNGTE HEDEF YÜZDE 300 BÜYÜME
ISS Ege Bölge Sorumlusu Yasin Çakır ise bölgedeki büyüme hedeflerini açıkladı. Çakır, "4 yıl önce İzmir'de 1460 kişi ile hizmet verirken bugün sayı 3 bin kişiye yükseldi. Bu yıl için tesis anlamında 45 büyüme hedefi koyduk. Geçen yıl cateringte yüzde 100 büyümeyi yakalamıştık bu yılki hedefimiz yüzde 300 büyüme. Bölgemizde günlük 100 bin kaplık yemek hacmi var. Şuan 8 bin kap yemek sunuyoruz. Yüzde 300 büyümeyi yakalarsak hedefimiz 25 bin kap yemek sunumu hacmine ulaşmak" diye konuştu.
Timur TARLIĞ/ İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF