Üniversite öğrencilerine iş imkanı tanıyan İŞKUR Sosyal Çalışma Programı (SÇP) sonuçları açıkladı. Sonuçların belli olmasında sonra başvuruda bulunan öğrenciler Sosyal Çalışma Programı'nın başlayacağı tarihi merak etmeye başladı. Peki, Sosyal Çalışma Programı (SÇP) sonuçları nasıl öğrenilir? SÇP ne zaman başlayacak? İşte, o konuya dair detaylar.
#Sosyal Çalışma Programı SonuçlarıAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İŞKUR işbirliğiyle başlatılan Sosyal Çalışma Programı (SÇP) kura sonuçları açıklandı. İş imkanı yakalamak isteyen toplamda 200 binden fazla üniversite öğrencisinin başvurduğu kurada, 20 bin üniversite öğrencisi belirlenmişti. Peki, SÇP sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, İŞKUR SÇP kura sonuç sorgulama ekranı.
#İŞKUR Sosyal Çalışma Programı SonuçlarıİŞKUR tarafından öğrencilere yönelik başlatılan Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuru süreci sona erdi. Başvurularını tamamlayan adaylar şimdi SÇP sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, SÇP (Sosyal Çalışma Programı) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Sçp SonuçlarıYaz tatilinde üniversite öğrencileri için sosyal programlarda çalışırken gelir kapısı oluşturma şansı verecek olan İŞKUR Sosyal Çalışma Programı (SÇP), son gününde başvuru işlemleri ile gündemde yer almaya devam ediyor. Üniversite öğrencilerinin gerekli koşulları taşımaları halinde başvuru işlemini gerçekleştirebileceği İŞKUR Sosyal Çalışma Programı (SÇP) birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki, İŞKUR Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuru işlemi nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#İşkur BaşvuruÜniversite öğrencileri için yaz tatillerinde ekstra gelir kaynağı oluşturmak amacıyla İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen İŞKUR sosyal çalışma programı için başvuru süreci 25 Haziran tarihinde başladı. Peki, İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu nasıl ve kimler tarafından yapılır? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı sosyal çalışma programı hakkında detaylı bilgiler...
#İşkurÖğrencilere müjde başlığıyla verilen Sosyal Çalışma Programı'na başvuru süreci İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) üzerinden başladı. Sosyal Çalışma Programı’na kabul edilen öğrenciler, 5 Temmuz 2019 günü elektronik ortamda kura ile belirlenecek. Öğrenciler, Sosyal Çalışma Programı'na (SÇP) katılım sağladıkları her gün için 67.36 lira ödeme almaya hak kazanacak. Peki, Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuru şartları neler?
#İŞKUR Sosyal Çalışma ProgramıİŞKUR'un, üniversite öğrencilerinin kamu kurumlarının toplumsal faydası yüksek işlerine katılarak mesleki niteliklerini geliştirebilmeleri için düzenleyeceği, Sosyal Çalışma Programı için araştırmalar hız kazandı. Okulların kapanacağı tarihin yaklaşmasıyla birlikte, Sosyal Çalışma Programı başvurularının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. İşte, İŞKUR Sosyal Çalışma Programı hakkında tüm detaylar...
#İŞKUROnlara, kısaca NEET diyorlar. Ne istihdamdalar ne de eğitimde. Yaşları ise 15-24 arası. Türkiye’de NEET’lerin, 15-24 yaş nüfusa oranı yüzde 22.5, dünyada ise her 5 gençten 1’i ne eğitimde ne de istihdamda. NEET’ler tüm ülkeler için sorun ve gençlerin işgücü piyasasına katılması için farklı farklı modeller uygulanıyor. Peki, neden işgücüne katılmıyorlar?
#NEETHakkari'nin Yüksekova ilçesinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "TUSAŞ'ta hem istiklalimizin hem de istikbalimizin teminatı olan ve 'Gök Vatan'da bağımsız olmamızı sağlayacak yerli ve milli savunma projelerimiz hayata geçiriliyor. Dolayısıyla, alçak teröristlerin bu saldırısı, doğrudan Türkiye'nin bağımsızlığına yapılmış menfur bir saldırıdır" dedi.
#Vedat Işıkhan2025-2027 döneminde istihdam yıllık ortalama 758 bin kişi artacak. Bu da üç yılda 2.2 milyondan fazla kişiye yeni istihdam yaratılacağı anlamına geliyor. Hedefin gerçekleşebilmesi için kamu, düzenleyeceği bazı programlarla özel sektörün eleman bulmasına destek olacak. Üstelik programlara katılanlara da asgari ücret kadar maaş ödenecek. Bugüne kadar düzenlenen istihdam programlarına 2025’te yenileri de eklenecek. Peki, programlara kimler katılacak, istihdama etkisi ne olacak?
#İşgücüBilecik'te iş insanlarıyla buluşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "İstihdamda ve iş gücünde Orta Vadeli Plan'a uygun şekilde yükselen, gittikçe artan bir ivmeyi yakalamış durumdayız. Ev hayatı ve iş hayatını uyumlaştırmada sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza yönelik, kendilerini çalışma hayatına katmayı hedefleyen, niteliği itibarıyla tarihimizde ilk kez uygulanan bir modeli hayata geçirdik. Böylece üniversite öğrencileri başta olmak üzere birçok vatandaşımız, esnek ve part time çalışma fırsatına kavuşabileceklerdir" dedi.
#Vedat IşıkhanİŞKUR’un İşgücü Uyum Programı (İUP), iş arayan bireylerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen bir destek programıdır. Program, mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim ve iş sağlığı gibi konularda da eğitim sunuyor. Kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik olan bu programda katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcılar 140 gün boyunca eğitim alabilir ve program en fazla 10 ay sürebilecek. Öte yandan Bakan Işıkhan'dan İUP başvuruları hakkında açıklama geldi. Peki, İUP nedir? İşte, şartlar ve detaylar.
#İşgücü Uyum ProgramıTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Çalışanlarımızın alacakları net ücretleri artırabilmemiz için gelir vergisi basamakları ve oranlarıyla prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.
#Rifat HisarcıklıoğluİŞKUR tarafından yürütülen İş Gücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına 81 ilde toplam 120 bin kişi alınacak. İşgücü Uyum Programı (İUP). Program, Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugüne kadar diğer istihdam programlarından ayrı ve ilk kez uygulanacak. Açıkçası içeriği bana ilginç geldi. Program; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK, İŞKUR ve kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa yürütülecek. Peki, İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir, ne demek? İş kur İUP başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte detaylar...
#İş Gücü Uyum ProgramıİUP başvuruları, Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon gibi konularda eğitimler verilecek. Program ile kamu kurumları iş birliğiyle uygulanacak ve katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Hedef kitlesi arasında kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler yer alacak. Program, en fazla 10 ay sürer ve katılımcılar 140 gün boyunca yararlanabilecek. Peki, İUP nedir? İŞKUR İşgücü Uyum Programı ile günlük 566 TL ödeme yapacak!
#İşgücü Uyum ProgramıTYP kalktı mı sorusu, Cumhurbaşkanı Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklama sonrası merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) 'İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda söz alan Yılmaz, "'Toplum Yararına Programlar' gibi aktif iş gücü programlarından etkinlik ve verimlilik çıktıları alınmış, iş gücü piyasası için en faydalı olacak şekilde değişikliğe gidilmiştir" ifadelerinde bulundu. Peki, TYP kaldırıldı mı? İşte, konuyla ilgili önemli detaylar
#TypKamuda işsizlere yönelik olarak yeni bir işgücü uyum programı başlatılıyor. Buna göre, eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacak. İşgücü Uyum Programı katılımcılarına verilecek günlük cep harçlığı tutarı 566 TL olacak. Son bir aydır sigortalı olmayanlar başvuru yapabilecek.
#Cevdet YılmazCUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun, yeni bir perspektifle tasarlanan 'İşgücü Uyum Programı', çalışmaya adım atmayı kolaylaştırıcı, cesaretlendirici ve yol gösterici olacaktır. Vatandaşlarımızın becerilerini geliştirerek farklı sektörlerde iş bulma şansını artıracaktır" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na iştirak etti. Yılmaz "Bir yandan dezenflasyon sürecimizi sürdürürken, diğer yandan istihdamı korumayı ve artırmayı hedefliyoruz" dedi.
#Cumhurbaşkanı YardımcısıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin'deki konuşmasında, "Şu an iş kanunumuzu güçlendirme, revize etme sürecindeyiz. Mevzuatı daha da güçlendirip, çalışma barışına, sosyal diyalog, istihdam ve iş gücü piyasası gidişatına olumlu yönde katkı sağlayarak Türkiye'nin çalışma hayatını yüzyıllık vizyonumuza yakışır hale getireceğiz" dedi.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik BakanlığıGeçen yazımda, 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program’da, istihdamın artırılması konusunda atılacak adımların neredeyse büyük bir bölümünü mesleki eğitim ve ara eleman konusunun oluşturduğuna değinerek, istihdamı artırmanın tek yolunun da mesleki eğitimden, meslek okullarından geçtiğini vurgulamıştım.
#Orta Vadeli ProgramÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlerin istihdamını hedefleyen "İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası" töreninde, “Gerçekleştireceğimiz kampanyamız için yola çıkacak tırımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz” dedi.
#Vedat IşıkhanÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlerin istihdamını hedefleyen "İŞKUR Yol Arkadaşım Kampanyası" töreninde, “Gerçekleştireceğimiz kampanyamız için yola çıkacak tırımız ile ulaşılması zor gençlerimize de ulaşıp onlarla temasa geçmeyi ve onlara, yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi hedefliyoruz” dedi.
#Vedat IşıkhanÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de katıldığı programda, “Türkiye’nin bir asırlık geçmişine baktığımızda kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, çalışma hayatında daha etkin bir varlık gösterebildikleri dönem AK Parti dönemidir” dedi.
#Bakan KurumÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir’de katıldığı programda, “Türkiye’nin bir asırlık geçmişine baktığımızda kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletildiği, çalışma hayatında daha etkin bir varlık gösterebildikleri dönem AK Parti dönemidir” dedi.
#Murat KurumCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) bünyesindeki Savunma Sanayii Akademi’nin başlattığı “KALFA” programı ile üniversitelerin mühendislik ve temel bilimlerinden mezun olan gençler, 16 haftalık eğitim programı ile sektöre hazırlanacak. Gençlerin eğitim sonrası sektörde istihdam edilmesi hedefleniyor.
#İsmail Demir