İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu nasıl yapılır? Üniversite öğrencileri için iş fırsatı

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu nasıl yapılır Üniversite öğrencileri için iş fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2019 09:25

Üniversite öğrencileri için yaz tatillerinde ekstra gelir kaynağı oluşturmak amacıyla İŞKUR ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen İŞKUR sosyal çalışma programı için başvuru süreci 25 Haziran tarihinde başladı. Peki, İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu nasıl ve kimler tarafından yapılır? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı sosyal çalışma programı hakkında detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

İŞKUR'un sosyal çalışma programı başvurusu ile yaz tatilinde hem çalışmak hem de sosyal programlara katılım sağlamak isteyen gençler, internet üzerinden başvurularını tamamlayabilecek. Peki, İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu nasıl yapılabilecek? İşte, üniversite öğrencilerinin yakından takip ettiği İŞKUR sosyal çalışma programı başvurusu hakkında detaylı bilgiler...

İŞKUR SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Temel olarak doğanın korunması, kültürel mirasın korunup tanıtılması, kütüphanelerin bakımı, kamu kurumlarının kültürel ve sosyal bağlamda desteklenmesi görevlerinde görev alacak olan öğrencilerde aşağıdaki şartların bulunması yeterli olacak;

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri programa katılabilecek. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanısıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkün olacak.

Haberin Devamı

Vakıf veya devlet fark etmeksizin bütün üniversite öğrencileri başvurabilecek.

“İlköğretim öğrencilerine İngilizce eğitimi verilmesi” gibi bir işin bulunduğu programa belli bir seviyede İngilizce bilenlerin başvuru yapması beklenmektedir.

“Tehlike altındaki endemik bitki türlerinin araştırılması” gibi bir işin bulunduğu programa doğa şartlarında güneş, toz veya polen gibi etmenlere alerjisi olan kişilerin başvurmaması beklenmektedir.

OKULU UZATAN ÖĞRENCİLER BAŞVURABİLECEK Mİ?

Sosyal Çalışma Programına başvurabilmek ve katılabilmek için öğrencilik kaydının aktif statüde olması yeterlidir. Okulunu uzatan bir öğrencinin öğrencilik kaydı aktif statüde ise Sosyal Çalışma Programına başvurulabilir.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER PROGRAMA KATILAMAZ?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılamaz. (Fakat bunların yanısıra aktif bir lisans veya önlisans öğrenim kaydı olan kişiler katılabilir.)

18 yaşını doldurmamış üniversite öğrencileri katılamaz.

Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında başka bir işte çalışan, staj yapan ve herhangi bir işyerinden kısa vadeli sigortalılık kollarından sigortalılığı bildirilen öğrenciler katılamaz.

Haberin Devamı

Başvuru tarihinde ve programın düzenlediği tarih aralığında öğrencilik kaydı aktif olmayan öğrenciler katılamaz.

Bahar dönemi dersleri bitmeyen öğrenciler katılamaz. (Dersleri bitmiş ancak finalleri veya bütünleme sınavları bitmemiş öğrenciler katılabilir.)

Yaz döneminde ders alan öğrenciler katılamaz.

2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sonu itibarıyla genel akademik not ortalaması, not döküm cetvelinde (transkript) 4’lük sistemde 2’nin, YÖK’ün “4’lük Sistemdeki Notların 100’lük Sistemdeki Karşılıkları” tablosunda 53.33’ün veya varsa üniversitelerce ayrıca belirlenen başarı puanının altında olan öğrenciler programa katılamaz. Bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarında olduğu gibi not ortalaması hesaplanamayan öğrenciler için ilgili dönem itibarıyla başarısız olanlar da programa katılamaz.

BAKMADAN GEÇME!