İsilik ter kanallarının hava alamaması ve tıkanması sonucunda meydana gelen bir rahatsızlık türüdür. Sıklıkla bebeklerde görülmesi ile bilinmektedir. Ancak yetişkinlerde de kimi zaman ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. İsilik kendi içerisinde dört farklı türe ayrılır. Sıkça sıcak ve nemli havalarda görülen bir rahatsızlıktır sıklıkla kendiliğinden geçmektedir. Ancak bazı durumlarda tıbbi olarak bakımının yapılması gerekmektedir. İşte, tüm detaylar.
Özellikle yaz aylarında görülen isilik, her yaş grubunda görülmesine rağmen en fazla bebeklerde ortaya çıkar. Miliaria olarak adlandırılan isilik, anne babaları endişelendirebilen bir rahatsızlık. Peki isilik neden olur, nasıl geçer? Bebeklerde isilik nerelerde görülür? Evde isiliğin önlenmesi için öneriler
#İsilik Nasıl GeçerBebeklerde oluşan isilik, özellikle yaz aylarında ortaya çıkar. Bu durum bulaşıcı bir özelliği olmayan deri döküntüsüdür. Ayrıca her yaş grubunda çocukta görülebileceği gibi daha çok bebeklerde görülür. Peki isilik nedir, neden olur? İsilik belirtileri, tedavisi ve önlemenin yolları...
#İsilik BelirtileriYaz sıcaklarının iyice kendini gösterdiği bu günlerde uzmanlardan 'isilik' ile ilgili uyarı geldi. Dr. Ayşegül Yalçınkaya İyidal, havaların ısınmasıyla birlikte özellikle bebeklerde ve küçük çocuklarda isilik görülme sıklığının arttığını belirterek, uyarılarda bulundu.
#İsilikİsilik; ter ve sıcak hava gibi nedenlerden dolayı ciltteki gözeneklerin tıkanıp ciltte meydana gelen kırmızı kabarcıklara denir. İsilik, ebeveynleri endişelendiren bir durumdur. Peki, isilik neden olur, hangi bölgelerde görülür? İsiliğe ne iyi gelir? İşte konuyla ilgili merak edilenler…
#TedaviBebeklerde isilik, yani kırmızı renkli deri döküntüsü, ebeveynler için endişelendirici ve rahatsız edici bir hastalıktır. İsilik konusunda ebeveynlerin içini rahatlatacak tanı ve tedavi bilgilerini Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr. Didem Çalışkan Kirtil'den öğrendik.
#Bebeklerde İsilikYaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildinizi etkileyebilir ve korunmazsa çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde cildinizi korumak ve sağlıklı tutmak için bazı önlemler almanızı öneririm.
#Dermatolog Dr. NesliKaşıntı insanları zor duruma sokan oldukça kötü bir his olmaktadır. Kaşıntının pek çok farklı nedeni olabildiği gibi çocuklarda görülme olasılığı da yüksektir. Çocuklarda kaşıntının olması bazı sağlık problemlerin habercisi olabileceği için doktora danışılmasında yarar bulunmaktadır. Peki, çocuklarda kaşıntı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kaşıntıya ne iyi gelir? Sizlere kaşıntının nedenleri ve nasıl tedavi edileceği ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.
Yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sıcak, terleme, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi etkenler, cilt hastalıklarının artışına neden oluyor. Sıcakların artmasıyla beraber deniz ve havuz sezonunun açılması da cilt yanıklarını ve mantar hastalıklarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca maske de kullandığımız şu sıcak günlerde özellikle yüzde görülen cilt hastalıklarında artış göze çarpıyor.
#MANTAR HASTALIKLARIHava koşullarının cilt sağlığı üzerinde oldukça etkili olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram Danış, “Kış aylarında sıklıkla karşılaşılan rüzgarlı havalar da ciltte kurumaya yol açar. Kuruyan ciltte; kızarıklık, çatlama, soyulma, pul pul dökülme gibi pek çok istenmeyen durum ortaya çıkabilir. Sıcak havalarda artan nem ve sıcaklıkla birlikte terleme artar. Artan terleme özellikle yağlı ciltlerde sivilce oluşumuna sebep olur” diye konuştu.
#Dermatoloji Uzmanı Dr. Behram DanışAloe vera, son zamanların en popüler bitkilerinden biri olarak anılıyor. Birçok kişinin evinde yetiştirmeye başladığı aloe vera, tam bir güzellik ürünü olmasıyla da dikkat çekiyor. Eski Mısır’da 'ölümsüzlük bitkisi' olarak bilinen aloe veranın cilde etkilerine bir göz atalım...
#Aloe Veranın Cilde FaydalarıKışın çocukları sıkça hasta olan anne babalar yaz aylarının gelmesini iple çeker. Ancak sanılanın aksine yaz ayları, çok da masum değil. Temiz olmayan yerde yenen yemekler, kirli olan sularda yüzmek ya da sağlıklı olmayan dondurmalar, çocuklarda hastalıklara neden olabilir.
#Çocuk HastalığıHemofagositik sendrom olarak bilinen HLH hastalığı nedir sorusu birçok kişi tarafından merak içinde araştırılmaya devam ediyor. HLH hastalığı oldukça ciddi bir hastalık olup hayatı tümüyle etkileyebiliyor. Peki, hemofagositik sendrom HLH hastalığı nedir? Tedavisi var mı?
#HLH HastalığıHavaların ısınmasıyla birlikte bebek ve çocuklarda bazı hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Bahar ve yaz aylarında çocukların beslenmelerine, güneşten korunmalarına ve sıcak havalarda artan hastalık ve korunma yollarına değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemal Akpınar “Sinek, böcek ısırıkları, keneler, virüs enfeksiyonları, el-ayak-ağız hastalığı, güneş çarpması gibi mevsimin getirdiği hastalıklara karşı dikkat edilmeli” dedi.
#Yaz Hastalıkları