Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yaptıkları otonom araç ve dronlarla geleceğin araç teknolojisini okullarına getiriyor. Öğrencilerin otonom kara araçları, Togg ve Tesla gibi hareket halindeyken otomatik kararlar alabiliyor. Hürkuş, Anka ve Solobilim adındaki dronlar ise saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor. Bu araçlar katıldıkları son yarışmada birincilikten dördüncülüğe kadar bir çok ödülün sahibi oldu.
#Abdurrahman Ve Nermin Bilimli Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiHusiler’in Süveyş Kanalı’ndan geçen ticari gemilere saldırması nedeniyle global nakliye şirketlerinden sonra Türk gemileri de Kızıldeniz yerine Ümit Burnu’na yöneldi. Bu durumun nakliye maliyetlerini yüzde 60 artırdığı belirtilirken birçok üründe etikete Kızıldeniz etkisi olacağı vurgulandı. Etki, 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla, elektronik ürünler başta olmak üzere ithalata bağlı birçok kalemde hissedilecek.
#Süveyş KanalıYemen’deki Husilerin İsrail’e giden gemilere başlattığı saldırıların ardından ABD liderliğindeki 10 ülkeKızıldeniz’deki ticaret yolunu korunması için ‘Refah Muhafızları’ adıyla yeni bir görev gücü oluşturdu. Kızıldeniz krizi, küresel tedarik zincirini tehdit eder bir hal almıştı.
#ABDTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Hayata geçirdiğimiz tedbirlerin ve yaptığımız yoğun denetimlerin piyasanın işleyişi noktasında müspet etki yarattığını ve otomotiv piyasasında bir dengelenme süreci yaşandığını gözlemliyoruz. Önümüzdeki günlerde otomotiv piyasasındaki normalleşmenin artarak devam edeceğini öngörmekle birlikte, otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması halinde, ilave tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
#Ticaret BakanıGökyüzüne çıkan ‘dron’ sayısı her geçen gün artıyor. Havalimanları çevresinde uçuş yasakları olmasına rağmen alçalma hatlarında sık sık ‘dron’lar uçakların yanına kadar sokuluyor. ‘Dron’lar havacılık için teknolojik bir mucize olsa da kuşlardan sonra yeni bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor.
#DronSavaş sırasında Ukraynalı çiftçilerin üretim yaptığını, Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin girişimleriyle Ukrayna tahılının dünyaya sevk edildiğini söyleyen Vladimir Zelenskiy, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, tarımsal kalkınmamıza destek verdiği için teşekkür ederim" dedi. Öte yandan savaştaki son duruma ilişkin açıklama de konuşan Zelenskiy, 1800 yerleşim yerinin Rus işgalinden kurtarıldığını söyledi
#UkraynaHAVELSAN Hackathon Etkinliği'ne katılmak üzere Ankara’dan yola çıkan HAVELSAN Ekspres treni ile Malatya'ya gelen HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aksöz, geçen yıl dünyanın ilk 100 firma arasına girdiklerini, bu yıl da sıralamada yerlerini korumak istediklerini kaydetti.
#HAVELSANTürk-Alman Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yaşanur Kayıkcı, drone taşımacılığının ticari faaliyetlerden sağlığa kadar pek çok alanda kullanımının yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Roland Berger Danışmanlık şirketinin araştırmalarına göre 2050 yılında yaklaşık 100 bin yolcunun drone ile ulaşımının sağlanması hedeflenmektedir." dedi.
#DroneGelişen teknoloji değişen dünyayı da beraberinde getirmiştir. Her geçen yüzyılda farklı bir gelişme meydana gelerek bir önceki yüzyılı oldukça geride bırakmaktadır. 21. Yüzyıla gelindiğinde ise teknolojinin çok hızlı ilerlemesi ile birlikte birçok yeni gelişme insan hayatında yerini almaya başlamıştır. 7. Sınıf sosyal bilgiler e-ticaret konu anlatımı ile ilgili detayları derledik.
#7. Sınıf Sosyal Bilgiler E-Ticaret Konu AnlatımıÜlkemizde eğitim politikası milli olmaktan çok bakanların anlayışlarına göre şekillenen bir yazboz tahtasına dönüşmüştür. Modern dünya eğitimi, bireyleri küreselleşen ekonominin değer üreten elemanları haline getirmek için yapıyor. Küreselleşme bilgiyi üreten, depolayan, ulaşan, dağıtan, kullanan profesyonellere iş imkânı sağlar, Dünya bilenler ve bilmeyenler olarak ikiye ayrılacak, bilenler efendi bilmeyenler köle. Peki, bu tabloda gençlerimizin yeri ne olacak? Önce öğrenciler bu soruyu kendilerine sormalıdırlar.
İNSANSIZ TAŞIMA ARACI YAPTI. Kayserili elektrik ve elektronik mühendisi 25 yaşındaki Ahmet Hidayet Kiraz, ülke genelinde en yüksek teknolojiye sahip İnsansız Taşıma aracı geliştirdi. ERÜ Teknoparkta tanıtımı yapılan , Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı destekli proje sonucu 150 bin TL'ye mal olan aracın fabrika, depo ve çeşitli taşımacılık sistemlerinde kullanılacağı açıklandı.İki yıllık bir çalışma sonrası ortaya çıkan İnsansız Taşıma Aracı'nı çeşitli desteklerle ortaya çıkardığını belirten 25 yaşındaki elektronik ve elektrik mühendisi ve ERÜ Mühendislik Fakültesi Yüksek Lisans ögrencisi Ahmet Hidayet Kiraz, "Bu bir başarı hikayesidir. ERÜ Mühendislik fakültesindeki ögretim üyesi büyüklerimin desteği, katkısıyla Üniversite-Sanayi işbirliği uyarınca geliştirdiğim insansız taşıma aracı, fabrika, depo ve benzeri yerlerde taşımacılık sisteminde kullanılıyor." dedi. Oktay ENSARİ-Demet ÖZTÜRK/DHA
#Htvhaber