İklim değişikliğinin sebep olduğu felaketlerin ardı arkası kesilmezken, bilim insanları kötü gidişe dur demek için ellerinden geleni yapıyor. Buna ineklere deniz yosunu yedirmek de dahil. "Ne alakası var?" dediğinizi duyar gibiyiz. Cevabı haberimizde...
#İnekler Metan GazıSon günlerde özellikle gençlerde vegan beslenmeye yönelik önemli bir eğilim ve artış gözlenmekte. Bir yandan küresel ısınma ve iklim değişimleri diğer yandan gençlerin canlılara olan bakış açısı yeni beslenme alışkanlıklarını ortaya çıkarmakta. İşte tam bu noktada sevimli inekler tartışmanın odağına oturdu.
#BursaKüresel ısınma ve iklim değişikliğini ele alma mücadelesinin arkasında, atmosferimizdeki sera gazlarındaki artış yatıyor. Dünya'ya çarpan radyasyonun yaklaşık yüzde 30'u bulutlar, buz ve diğer yansıtıcı yüzeyler tarafından uzaya geri yansıtılıyor. NASA'ya göre geri kalan yüzde 70 okyanuslar, kara ve atmosfer tarafından emiliyor. Peki, sera gazı nedir ve nasıl oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sera Gazı Nedir Nasıl Oluşur?Hurriyet.com.tr'de sıcak gündemi size ulaştırdığımız gibi 'son dakika' telaşından uzak; dosya ve analizler içeren, ne olduğu kadar neden olduğunu da irdeleyen haberler üretiyoruz. İşte geçen hafta 'gözden kaçmış' olabilecek haberlerden bazıları...
#Hekstraİngiltere Wolkswagen Beetle model bir aracı insan dışkısından elde edilen metan gazı ile çalıştırdılar. Aracın arkasına dışkıdan elde edilecek metan gazının depolanacağı iki tüp yerleştirildi. Arabalarını metan gazıyla çalışacak hale dönüştüren bilim insanları, iki tüp metan gazı ile tam 400-480 km yol alabileceklerini belirtti. Bu tahmine göre, 17 hanenin yıllık "dışkısıyla" aracın bir senelik yakıtının karşılanabileceği ifade edildi. İcadı yapan GENECO geri dönüşüm şirketi, keşifleri sayesinde petrole ihtiyaç kalmayacağını, insanlar, inekler hatta tavuklar olduğu sürece yakıt sıkıntısı çekmeyeceklerini belirtti. Metan gazını egzosa çeviren icat, çevre kirliliğini de ciddi ölçüde azaltabilir.
#Htvhaber