Yaklaşan yaz aylarıyla birlikte filmlere konu olan incirin reçeli yapımı da en çok arananlar arasında yerini almaya başladı. İncir reçeli nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz ve geleneksel olan bu özel tat, kahvaltılarınıza eşlik etsin istiyorsanız, işte İncir reçeli tarifi ve yapımı için püf noktaları
#İncir ReçeliMevsim incirlerinden nefis bir reçel hazırlamaya ne derseniz? Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek incir reçelini kek, pasta, çörek gibi tatlılarınıza da ekleyebilirsiniz. Denemek isteyenler için incir reçeli tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#İncir ReçeliReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#KayısıYaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çok sayıda dinsel ve folklorik söylenceye konu olan incirin reçeli de sofralarda yerini almaya başladı. Adını bir filme vermesi ardından daha fazla rağbet görmeye başlayan incir reçeli nihayet hak ettiği değeri buldu. Peki, incir reçeli nasıl yapılır? İşte, reçel yapmanın püf noktaları ve incir reçelinin tarifi
#İncir ReçeliBu aralar bizim atölyede hummalı bir çalışma var. Hatta bayram seyran demedik, Çorlu çiftliklerinden domates, biber, patlıcan ve bir sürü sebze-meyve seçtik. Farklı farklı salça ve turşuları çalışıyoruz. Kışa taşımayı hayal ettiklerimizi kavanozluyoruz. Şehir insanlarının evdeki imkanlarıyla, bunları en kolay nasıl yapabileceğini araştırıyoruz. Bu haftanın yazısını düşünürken, kendi salça ve turşusunu yapmak isteyenlere bir liste çıkardım